Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus, Pluto en evolutionaire sprongen maken

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op Paasmaandag maakt Jupiter zijn laatste oppositie met Pluto – terwijl Uranus voor de vijfde keer in vierkant met Pluto staat. Jupiter in Kreeft heeft een sterk verband met het verleden en met de kinderjaren in het bijzonder. Jupiter opposiet Pluto biedt de mogelijkheid om het verleden in een ander context te plaatsen, het vanuit een ander perspectief te bekijken. Een oppositie is een aspect dat met bewustzijn te maken heeft. De polariteit dwingt ons als het ware de dingen anders te zien. Uranus vierkant Pluto heeft als hoofddoel ons bewustzijn (zowel individueel als collectief) te verruimen. Je kunt problemen niet oplossen op het niveau waarop ze zijn ontstaan. Deze april worden we min of meer gedwongen om te groeien.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat de Zon in vierkant met de Maan in Waterman en in de avond staat Mars in vierkant met Jupiter. Op zo’n dag kan het werk goed en snel gedaan worden. Jupiter tilt Mars op, dwingt hem als het ware om aktie te ondernemen. De laatste kwartier Maan wil ook graag zaken afronden – en zo’n vierkant in de vaste tekens, wil graag dat er iets concreets gebeurt. Een topdag voor alles waar kracht en inspanning voor nodig is.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag blijft Mars sterk in beeld. In de ochtend staat hij voor de tweede keer in oppositie met Uranus en op 15.50 vindt zijn tweede vierkant met Pluto plaats. Pluto staat behoorlijk onder druk – en loopt evenals Mars, retrograde. De energie wordt verinnerlijkt – en dat deed mij denken aan Pierre Teilhard de Chardin. Dit volgende stukje is overgenomen uit Wikipedia:  “Een van Teilhards stellingen is dat de natuur kan ‘verinnerlijken’, een term die uit de mystiek afkomstig is. De materie beschikt namelijk over een ‘binnenkant’, die Teilhard de Chardin ook wel het ‘psychisme’ noemt. Alle verschijnselen in de wereld herbergen dit psychisch element, zij het in verschillende concentratie. Deze verinnerlijkende energie is volgens Teilhard de stuwende kracht van de evolutie.” Ik denk dat dit ook voor de mens geldt. Alhoewel misschien niet direkt zichtbaar (omdat Mars en Pluto achteruit lopen) maken sommige mensen zich klaar om enorme sprongen in hun persoonlijke ontwikkeling te maken. Uranus vierkant Pluto heeft met evolutionaire sprongen te maken. 

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag maakt Mercurius de overstap naar Stier – waardoor het denken vertraagd wordt. Mercurius in Stier is in staat om tot tien te tellen!! Op donderdag maakt de Maan in Vissen een sextiel met Mercurius terwijl de Zon ook in sextiel met de Maan staat. Sextielen geven samenwerking en mogelijkheden aan. Sextielen zijn aktieve en ondernemende aspekten. Zij doen belangrijk voorbereidend werk. Op vrijdag staat de Maan in driehoek met Saturnus en conjunct met Venus. Creativiteit sturen door struktuur.!! In de tweede helft van de week komt het creatieve proces goed op gang.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op Koningsdag staat de Zon conjunct met Mercurius! Mercurius heerst over de handel – en de Koning valt onder de heerschappij van de Zon 🙂 Op zaterdag zullen er veel centen verdiend (en uitgegeven) worden. Spulletjes kopen op de vrijemarkt – en verhalen over de monarchie in de pers.!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De week eindigt met de Maan in Ram. Dat betekent dat het bijna nieuwe maan is.  De eerste zonsverduistering van het jaar vindt plaats volgende week, op 29 april in 8 graden 52 Stier. Venus is heerser van deze zonsverduistering en zij staat momenteel verhoogd in het teken Vissen. De Vis kan snel van richting veranderen en dit kan zijn redding zijn. Dit is geen tijd om aan zekerheden vast te klampen – want alles is aan verandering onderhevig. Het is wél een tijd voor creatieve denkers en duizendpoten. De Vis is ook nauw verbonden met de onzichtbare wereld en is gevoelig voor onderstromingen. Als de Zon verduisterd wordt moeten we vertrouwen hebben dat het licht terugkeert. We dienen meer rekening te houden met de geestelijke wereld.

In alle opzichten wordt dit een spannende week… Elizabeth Hathway, DFAstrols, QHP

Voor inzicht en advies m.b.t. je eigen horoscoop stuur een email naar Elizabeth Hathway: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de astrologische vakvereniging de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus, Pluto en evolutionaire sprongen maken

 1. Gala zegt:

  Ieder “rijk” zowel mineralen, planten, dieren en mensen kennen hun zuivere en onzuivere kanten. De edele en onedele delen. Streven van horizontaal naar meer verticale denkbeelden.
  Pas als we onze eigen 4 delen; – ons stofdeel (33 stoffen), – ons vormdeel (bij dood direct ontbinding)
  – ons gevoelsdeel (gewaarwording emoties) en -ons IK deel (wezenskern). Pas als we die overwonnen hebben
  kunnen we werken aan ons elitair-deel. Ons deeltje van Adel. Werken naar zuiverhuid “Edel” “wezen”.
  Dat deel heeft RUIMTE nodig en dat moet de mens zelf scheppen door veel los te laten! Heel onze planeet hangt in het schijnbaar niets! Heel ons melkwegstelsel ook weer een stipje in het donkere niets!
  Niets is wat het lijkt.
  Zoals les 1 sociologie leert onze maatschappij is opgebouwd uit milieu’s uit kringen waar met “thuishoort” meer in detail de familie.die onze ontwikkeling beïnvloeden. Lager milieu, middenklasse,
  hogere kringen en nummer 4 de elite. Alles is spiegeling. Spiegeling is alles. (Als evenwicht).
  In detail het politieke systeem ook weer de 4, het 1, 2 3 en zoals in het oude Europa een meer partijenstelsel
  wat makkelijk uiteenspat door gebrek aan daadkracht.
  In wat wij mineraalrijk noemen wordt simpele koolstof onder bepaalde druk diamant. Ook hier de edelstenen en zandkorrels. Zwart en wit zand en alles daartussenin.
  In het plantenrijk benoemen we van onkruid tot Edelweiss (het Alpenbloempje die in gedroogde toestand de volle natuurlijkheid behoud). Mineralen en planten de “onroerende” rijken. Maar in detail zie je “kruid je roer me niet” ineenkrimpen bij de minste aanraking van de mens. Zovele planten hebben zeer complexe cellenopbouw ook altijd weer van simpel naar zeer complex in verschillende levens”fasen”. Tegenover onroerende rijken staan
  de 2 rijken die kunnen gaan en staan waar ze willen maar meestal zijn ze honkvast.
  Ze zitten waarschijnlijk nog teveel vast aan hun verleden! (Mineralen en plantenrijk). Grapje!
  Het dierenrijk van pantoffeldiertje tot meercellige structuren en gemeenschappen die met grote bewondering te
  schouwen zijn. De Stokpaardjes, termietenheuvels, bijenkolonie’s en wat al niet meer. Instincten en driftleven
  in zijn pure vormen. Lijden is “leiden”.
  In en uitzomen op de planeet is alleen mogelijk in hoever jezelf ontwikkelt bent. Rijkt je blik, je camera al verder dan de populaire selfie’s. Heb je behoefte het; HOE, WAT, WAAR en WAAROM op deze planeet te onderzoeken. Voel je de DRUK tot ontrafeling! Wil je muren slopen…vensters plaatsen!
  Voel je de passie je eigen Elitair deel te ontwikkelen ongeacht je opleiding!
  De mens is een verzameling botten (mineraal) we eten planten en dieren om ons mens zijn te voeden, als mens kunnen we streven naar iets wat boven het mens”dom” uit gaat. De 4 op naar de 5 zoiets.
  Dit planeetje draait 107.000 km per uur rondom de Zon, ons GEVOEL zegt dat we stilstaan! We worden geen beweging GEWAAR, alleen de beweging van onszelf en onze auto. Zou je op de Maan staan dan zie je dus een klein blauw balletje in het rond razen. Wat maakt het uit wat je bent, mineraal plant dier of mens of water.
  De oude filosofen schreven al er zijn geen dode dingen. Een foto vanaf de Maan is daar een “levens” bewijs van! We zijn alle ruimtereizigers in de Aardse zin van het woord. We kunnen onze WARE afkomst niet ontkennen! De weg naar binnen, de innerlijke weg een onbegaanbare weg die je zelf moet plaveien steen voor steen. Dit onderwerp is eigenlijk te complex om hier even neer te pennen. Op de loer ligt altijd de “verzanding”
  als je in detail gaat uitvergroten dat is een lijdensweg op zich! De grote verwarring ook een mega struikelblok!
  Het leven is simpel maar tegelijk zeer complex met alle stadia daar tussenin! Het doel is eenheid te zien in
  de grote verscheidenheid der dingen. Maar de dingen blijven verschillend. Alles gelijk geeft de planeet niet de snelheid van 107.000 km per uur. Alles gelijk zou ons NIETS LEREN! Alles gelijk is een grote denkfout!
  We kunnen dan ook onmogelijk UNIEK zijn! Uniek is ANDERS! Het is toch te belachelijk voor woorden,
  1 soort mineraal, 1 soort plant, 1 soort dier, 1 soort mens! In detail, 1 kleur, 1 geur, 1 muzieknoot daar kun je
  geen feestje meer bouwen! De BLIK moet hoger gericht worden!
  Van Dutroux tot de Paus mensen in allerlei kleuren en geuren, driften en aandriften. De muurbloempjes, de kristallen, de uilen die 360° rondom kunnen schouwen. Het Platina dat alles verbindt zonder zichzelf te vervormen. Het hamsteren de mens heel bekend.
  Het is nu tweede Paasdag, het lijden van de Jesus is verleden tijd. Tijd voor nieuwe inzichten, tijd voor nieuw leven…daar kunnen we wel op proosten….hadsikidee!

  • Lenie zegt:

   Niets is wat het lijkt en dat staat als een huis. Twijfel aan elke waarheid, als je denkt dat dit waar is kun je het nog weer veranderen. Wat een filosofie, Gala, maar heel helder om daar over na te denken, al maakt het ook wel dat het steeds ingewikkelder wordt. Ik verdiep me al jaren in deze stellingen en het zorgt voor onrust, maar ook voor de mogelijkheid om steeds weer te veranderen en los te laten. Dat is wat jij al schrijft Liz, het Vissenstuk in mij. Ik twijfel wel eens aan welk zijkanaal ik in zal slaan, maar heb ik gekozen dan weet ik wel weer een rivier te vinden die me daar brengt waar ik me ook prettig bij voel. De onrust zit meestal in dat gedeelte, waar is die rivier en zal ik deze of die doen? Eigenlijk is iedere keuze goed, als ik maar kies. Het is een turbulente tijd en het kan zomaar wel eens anders gaan dan we denken.

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Dames… Fijn om jullie reacties te lezen. Lieve groet, Liz

 3. Gala zegt:

  Filosofie noemen wij Wijsbegeerte, fundamentele gedachten, zoeken naar grondwaarheden. Wijsheid kun je niet bestuderen, het is de vrucht van innerlijke ontwikkeling. De filosofen kun je bestuderen maar dan praat
  je hun gedachten na. Je eigen filosoof zijn. We moeten zaken benoemen want zonder kunnen we ons niet ontwikkelen op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel vlak. Het is ook heel verwarrend zovele stadia en
  stations. En gebeurt er iets emotioneels dan kleurt alles gelijk anders. Afstand als iets je opslokt.
  Onze wijsheidstand (verstandskies) benoemen we zo door zijn “ver”re stand in de mond.
  Afstand, je blik verder richten… is verstandig! Eerst moet je stellingen bouwen om ze later af te breken.
  De enige zekerheid is verandering dat blijft een stelling om aan “vast” te houden. Van wieg tot graf. Van nul tot…?
  zijn we elke dag “anders” soms schrikken we na 20 jaar van de verandering als we een foto zien het gaat
  zo geleidelijk en dat is met al”les” op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Maar ook het mineralenrijk, het plantenrijk, het dierenrijk ontwikkelen mee. Laten we zeggen we komen allemaal uit de zee
  en we moeten terug leren zwemmen! Laten we de week simpel beginnen…

 4. Gala zegt:

  Even een prachtige Love-story! De Gazet kopt “liefdeskoppel sliep 70 jaar lang nooit alleen!”
  Dit is astrologie dus even de bijpassende planeten zoeken! Ah ja…daar hebben we ze! Venus in Vissen ingaand driehoek Saturnus in Scorpio. De ultieme liefde van Vissenvenus tot de dood (scorpio) ons scheidt. Saturnus (wettelijk huwelijk).
  De 91 jarige Kenneth en de 92 jarige Helen onafscheidelijk. Kenneth beloofde Helen eeuwige (lees Aardse) trouw.
  Hij zou haar nooit maar dan ook nooit in de steek laten! Hij wist het zeker, het was liefde op het eerste gezicht en we weten nu ook laatste gezicht!
  Na 8 kinderen de nodige hoge en lage golven zaten ze ieder morgen nog handje, handje aan het ontbijt. De
  kinderen bevestigen het, de liefde spatte ervan af! Amper 15 uur nadat Helen overleed volgende Ken haar naar
  de eeuwige jachtvelden. Wat moet dat een mooie levenservaring zijn geweest! Het leven is niet altijd complex.
  Venus en Saturnus niet snel verliefd doch trouw in daden hun op het lijf getatoeëerd. Wat gereserveerd, weinig nodig geen grenzen overschrijdend zoals Jupiter doch geluk kunnen vinden in kleine dingen.
  Beperking kan bekoren, geen verwarring van de veelheid van Jupiter en moeten kiezen. Wat is…is genoeg.
  Geestelijk voel ik ook bij Venus/Vissen en Saturnus/Scorpio de lokroep diep vanbinnen die muren afbreekt om het licht te vangen. Gilbran Kahlil de prachte verzen betoverend als een zacht lentebriesje maar uitwerkend
  als een ongestructureerde orkaan! Venus/Vissen het “geweten” van hogere rangorde een diepte (sorpio) waarin je de vorm (Saturnus) verliest.
  De Mona Lisa de afstandelijke mysterieuze vrouw een kunstobject van hogere orde vele zweren haar eeuwige trouw! Vereren dit schilderwerk als ware zij de verloren Godin, de vrouw van God.
  Vaak zie je ook bejaardenwerkers met dit aspect, gewoon houden van oude mensen. Of houden van mensen
  met een beperking, werken met geestelijk of lichamelijk gehandicapten.
  Voor duurzaam hebben we Venus en Saturnus hard nodig…windenergie als broodwinning. Nog een aardige
  vertaling van deze twee; het voornaam uithuwelijken. De passie in de kiem gesmoord het ideaal van de familie
  hooghoudend. De klaagmuur nog een beeld dat binnenkomt. Laat ik eindigen met een passioneel (scorpio)
  kunstenaar (Vissen) en zijn geschapen kunstvoorwerp (Venus/Vissen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *