Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus, Pluto en evolutionaire sprongen maken

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op Paasmaandag maakt Jupiter zijn laatste oppositie met Pluto – terwijl Uranus voor de vijfde keer in vierkant met Pluto staat. Jupiter in Kreeft heeft een sterk verband met het verleden en met de kinderjaren in het bijzonder. Jupiter opposiet Pluto biedt de mogelijkheid om het verleden in een ander context te plaatsen, het vanuit een ander perspectief te bekijken. Een oppositie is een aspect dat met bewustzijn te maken heeft. De polariteit dwingt ons als het ware de dingen anders te zien. Uranus vierkant Pluto heeft als hoofddoel ons bewustzijn (zowel individueel als collectief) te verruimen. Je kunt problemen niet oplossen op het niveau waarop ze zijn ontstaan. Deze april worden we min of meer gedwongen om te groeien.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat de Zon in vierkant met de Maan in Waterman en in de avond staat Mars in vierkant met Jupiter. Op zo’n dag kan het werk goed en snel gedaan worden. Jupiter tilt Mars op, dwingt hem als het ware om aktie te ondernemen. De laatste kwartier Maan wil ook graag zaken afronden – en zo’n vierkant in de vaste tekens, wil graag dat er iets concreets gebeurt. Een topdag voor alles waar kracht en inspanning voor nodig is.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag blijft Mars sterk in beeld. In de ochtend staat hij voor de tweede keer in oppositie met Uranus en op 15.50 vindt zijn tweede vierkant met Pluto plaats. Pluto staat behoorlijk onder druk – en loopt evenals Mars, retrograde. De energie wordt verinnerlijkt – en dat deed mij denken aan Pierre Teilhard de Chardin. Dit volgende stukje is overgenomen uit Wikipedia:  “Een van Teilhards stellingen is dat de natuur kan ‘verinnerlijken’, een term die uit de mystiek afkomstig is. De materie beschikt namelijk over een ‘binnenkant’, die Teilhard de Chardin ook wel het ‘psychisme’ noemt. Alle verschijnselen in de wereld herbergen dit psychisch element, zij het in verschillende concentratie. Deze verinnerlijkende energie is volgens Teilhard de stuwende kracht van de evolutie.” Ik denk dat dit ook voor de mens geldt. Alhoewel misschien niet direkt zichtbaar (omdat Mars en Pluto achteruit lopen) maken sommige mensen zich klaar om enorme sprongen in hun persoonlijke ontwikkeling te maken. Uranus vierkant Pluto heeft met evolutionaire sprongen te maken. 

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag maakt Mercurius de overstap naar Stier – waardoor het denken vertraagd wordt. Mercurius in Stier is in staat om tot tien te tellen!! Op donderdag maakt de Maan in Vissen een sextiel met Mercurius terwijl de Zon ook in sextiel met de Maan staat. Sextielen geven samenwerking en mogelijkheden aan. Sextielen zijn aktieve en ondernemende aspekten. Zij doen belangrijk voorbereidend werk. Op vrijdag staat de Maan in driehoek met Saturnus en conjunct met Venus. Creativiteit sturen door struktuur.!! In de tweede helft van de week komt het creatieve proces goed op gang.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op Koningsdag staat de Zon conjunct met Mercurius! Mercurius heerst over de handel – en de Koning valt onder de heerschappij van de Zon 🙂 Op zaterdag zullen er veel centen verdiend (en uitgegeven) worden. Spulletjes kopen op de vrijemarkt – en verhalen over de monarchie in de pers.!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De week eindigt met de Maan in Ram. Dat betekent dat het bijna nieuwe maan is.  De eerste zonsverduistering van het jaar vindt plaats volgende week, op 29 april in 8 graden 52 Stier. Venus is heerser van deze zonsverduistering en zij staat momenteel verhoogd in het teken Vissen. De Vis kan snel van richting veranderen en dit kan zijn redding zijn. Dit is geen tijd om aan zekerheden vast te klampen – want alles is aan verandering onderhevig. Het is wél een tijd voor creatieve denkers en duizendpoten. De Vis is ook nauw verbonden met de onzichtbare wereld en is gevoelig voor onderstromingen. Als de Zon verduisterd wordt moeten we vertrouwen hebben dat het licht terugkeert. We dienen meer rekening te houden met de geestelijke wereld.

In alle opzichten wordt dit een spannende week… Elizabeth Hathway, DFAstrols, QHP

Voor inzicht en advies m.b.t. je eigen horoscoop stuur een email naar Elizabeth Hathway: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de astrologische vakvereniging de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus, Pluto en evolutionaire sprongen maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *