Astrologieblog Weekhoroscoop: Stier eclips en de emotionele intelligentie van de grote water driehoek

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op maandag komt de Maan in Stier te staan en op dinsdag om 08.15 in 8 graden 52 Stier, vindt de eerste zonsverduistering van het jaar plaats (dat vanuit Europa niet te zien is). Dit is een interessante eclips en valt volgens Bernadette Brady onder Saros Series 16 Zuid. Volgens Brady heeft deze eclipse met verspilde energie of misplaatste motivatie te maken. Het is niet een goede tijd om dingen te ondernemen, schrijft ze. Als teken is de Stier gauw tevreden. Als er voldoende te eten is, en voldoende comfort waarom zou hij/zij zich gaan roeren? Lekker luieren ? In de ogen van de Stier is er daar niets mis mee. Dit zou een moment kunnen zijn van stabiliteit van stilstaan maar vooral van consolidatie van winst. In april bereikte de energie van de grote kruis zijn hoogetpunt en voor veel mensen was april een hectische maand. Deze eclips biedt een kleine pauze, we mogen op adem komen. Op dinsdag wordt de Zon, de ratio, de grote baas even uitgeschakeld en mijn advies is, probeer te genieten van de heerlijke Maan in Stier energie. De Maan zelf is beheerd door Venus in Vissen, je zou kunnen zeggen dat de vrouwelijk energie van deze eclips afdruipt. Onze empathische kwaliteiten worden naar voren gehaald. Dit kost energie en we kunnen zeker aan het begin van de week overgevoelig zijn. Behulpzaam, zacht maar wel met de nadruk op wat tastbaar is. Deze eclips heeft met realiteitsbesef te maken – en met genieten van wat er is. Als de kleine, simpele dingen niet goed functioneren, lopen de grote dingen al gauw in de soep. Pluto staat in driehoek met de eclips – dat geeft mij een soort anker gevoel. Er zit potentieel hier. Stier is opbouwend en een nieuwe Maan symboliseert een nieuw begin. Kijk waar deze eclips valt in je horoscoop. Probeer wortels te schieten op dat gebied en geduld te hebben! Stier is niet van de snelle ontwikkelingen. Stier is eerder langzaam en gedegen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat Mercurius in driehoek met Pluto. Het denken en spreken krijgen hierdoor wat meer lading. We kunnen onze waarheid zeggen op zo’n manier dat anderen dat accepteren en respecteren. Pluto geeft psychologisch inzicht en Mercurius maakt het mogelijk om taboe (Pluto) onderwerpen bespreekbaar te maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag staat Mercurius sextiel met Jupiter waardoor ideeën in een breder kader geplaatst kunnen worden. Losgekoppeld van Mars, Uranus en Pluto, is Jupiter eindelijk vrij om  een positieve betekenis aan gebeurtenissen toe te kennen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon inconjunct met Mars op donderdag vraagt een bereidheid om te onderhandelen. Op zich is dit geen moeilijk aspect. Venus is de heerser van zowel de Zon als Mars. Op zo’n dag vang je meer vliegen met honing dan met azijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De oppositie van Mercurius met Saturnus op zaterdag – is interessant. De planeten Jupiter, Chiron, en Saturnus staan in een beginnend grote driehoek met elkaar en over de komende weken lopen ze steeds meer naar elkaar toe. Mercurius staat in sextiel met Jupiter en Chiron. De vorm die de planeten maken is een vlieger. De ruggegraat van de vlieger is de Mercurius/Saturnus oppositie. Dit zou te maken kunnen hebben met de “earthing of ideas”, het naar de aarde brengen van creatieve impulsen. Ideeën  worden nu ook aan de werkelijkheid getoetst. Saturnus loopt retrograde – en het is goed als we onszelf in deze periode kritische vragen stellen.  Saturnus is de rem, de blokkade, de ‘ring pass not’. De grote water driehoek heeft met een genezingsproces te maken. De genezing kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn want lichaam en geest beinvloeden elkaar en kunnen elkaar ook helpen. Het lichaam (Stier) kan als middel dienen om dichterbij de geest te komen. Onder een Mercurius/Saturnus oppositie moet jezelf de juiste vragen stellen, en goed naar je eigen antwoorden luisteren. Waarom doe je wat je doet? Wat is je intentie? Zijn je antwoorden overtuigend? Ben je eerlijk naar je zelf en naar anderen toe? Moeite doen (Saturnus) om met jezelf in de reine te komen. Wat is de moeite waard en wat niet? Water is transparant en zo’n grote water driehoek heeft een hoge emotionele intelligentie. Het is belangrijk om in contakt met je gevoelens te blijven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf zaterdag staat Venus in Ram, en krijgen we passie met een hoofdletter P. Venus in Ram is gauw in vuur en vlam, maar helaas wordt het ook gauw een sleur. Baanbrekende mode en de durfal om het te dragen. Venus in Ram symboliseert een  vrouw die voor haarzelf opkomt ! Prachtige energie.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De week eindigt onder een Zon/Pluto driehoek, en een Zon/Maan sextiel. Lieve mensen, het is Stier tijd ! De tijd is rijp om wortels te schieten op een bepaald levensgebied. De energie van deze week brengt ons een heel eind in de goede richting.

Wil je zelf meer weten over hoe de planeten zich in jouw horoscoop manifesteren? O.a. de mp3 reading, ‘de verandering’, kan inzicht geven. Wil je meer informatie over mijn diensten, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com
Wat anderen hierover zeggen:

‘Dank je wel voor de fantastische reading die je hebt gegeven. Ik vond het extra mooi omdat ik bekend ben met astrologie en je alles benoemt.’”

“Het blijft bijzonder wat je (astrologen) in de horoscoop kunt aflezen. Het meeste voor mij helder, verhelderend. Ook een bevestiging in wie ik mij voel en mijn processen.”

“Over het vierkant Uranus-Pluto: het is voor mij een duidelijke ‚taal’, ik herken mezelf volledig in wat je uitspreekt”.

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Stier eclips en de emotionele intelligentie van de grote water driehoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *