Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Jupiter, Saturnus, Chiron en situaties die zich in rap tempo ontwikkelen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Langzaam maar zeker begint de invloed van de grote water driehoek tussen Jupiter in Kreeft, Saturnus in Schorpioen en Chiron in Vissen voelbaar te worden. Kan het toeval zijn dat precies op het moment dat ik met het schrijven van deze weekhoroscoop begin, Jupiter paal conjunct met de ascendant staat?  Gisteren mijn huiswerk gedaan, de laatste keer dat we zo’n driehoek meegemaakt hebben was in oktober 1933 (Jupiter in Weegschaal, Saturnus in Waterman, Chiron in Tweeling) en gek genoeg, stonden Uranus en Pluto toen ook in vierkant met elkaar!!  Uranus en Pluto zorgen voor grote maatschappelijke veranderingen – en al zouden we het willen, hebben we niet altijd alles in handen. Het accepteren van de oneerlijkheid van het leven, blijkt een belangrijke Chiron thema te zijn. Op dit moment legt Jupiter in Kreeft de focus op onze persoonlijke relaties, het gezin, onze eigen wereld. In de mythologie is Saturnus de vader van Chiron en de anker in het innerlijke wereld. Saturnus brengt ook vorm en struktuur. Om zelfgenezing te bewerkstelligen kan het behulpzaam zijn om een probleem vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Chiron kan precies zo’n ander kijk bewerkstelligen. Stel je zelf de volgende vragen: “Hoe ziet mijn pijnplek eruit? Op welke manier heeft het leven mij beschadigd en wie is verantwoordelijk ? Wat doe ik zelf om deze situatie levend te houden? Kan ik medeleven met mijzelf voelen? Waar maak ik mezelf kapot of sta ik mezelf in de weg? (vragen vrij-vertaald zie Apollon Issue 3, voor Liz Greene on ‘Chiron, Wounding and the Will to Live) Chiron werpt licht op oude problemen en heeft met overgangsrituelen te maken. Een grote driehoek versnelt de energie: het water stroomt. Chiron heeft met verlossing te maken en dit kan een tijd zijn waarin belangrijke beslissingen moeten worden genomen die eerder instinctief dan rationeel zijn. Dit is zeer interessante energie voor mensen die sjamanistisch healing werk doen of voor een innerlijke reis openstaan. Het interpreteren van opgeroepen beelden en fantasies is ook (voor een deel) Chiron werk.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Woensdag komt Mercurius in Tweeling te staan. Dualiteit, mentale kracht, speelsheid, sluwheid, het vermogen om een ‘deal’ uit het niets te smeden wordt onderstreept. Tweeling is een rusteloos, zoekend, speels teken, dat graag ideeën met elkaar vergelijkt en bindt. Tweeling zoekt connecties. Het besef dat alles twee (of meerdere) kanten heeft, leidt tot een nogal dualistische (maar ook open) instelling, waarin goed en kwaad als betrekkelijk abstrakte begrippen gezien worden.  Mercurius in Tweeling praat liever over waarheden dan de waarheid! Het is een vlotte stand, snel van begrip, en amusant. Geen tijd dus om jezelf te serieus te nemen – wel een tijd om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen. Op zaterdag staat Mercurius in vierkant met Neptunus. Discipline is nodig als we niet aan de overvloed van mogelijkheden ten onder willen gaan. Onder de invloed van Neptunus raakt Mercurius bedwelmd. Neptunus maakt de dingen graag mooier dan ze zijn. Dus als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag staat de Zon in Stier in oppositie met Saturnus die nu retrograde in Schorpioen staat. De Zon in Stier is zowel praktisch als realistisch ingesteld. De Stier ethiek is duidelijk: hard werken moet beloond worden. Echter, deze oppositie wijst aan dat we deze week nog vele inspanningen moeten doen om resultaten te boeken. Saturnus retrograde vertraagt de Stier in zijn doen en laten en legt vele strobreden in de weg. Misschien ook een tijd om jezelf af te vragen of je op de juiste weg zit. Is het de moeite waard ? Saturnus geeft een natuurlijke grens weer en als we verder gaan dan is het omdat we over voldoende doorzettingsvermogen beschikken en zelf helemaal overtuigd zijn, dat dit echt ons pad (de Zon) is.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zondag staat Venus in Ram in oppositie met Mars in Weegschaal. Er is sprake van een wederzijdse receptie tussen deze planeten (elke planeet staat in het huis van de ander). Dit geeft een grote aantrekkingskracht aan, en wat de liefde betreft, kunnen de vonken in het rond vliegen. Echter, een oppositie wijst op polariteit, een afstand tussen, of een onmogelijke situatie. Venus staat conjunct met Uranus – en Mars staat conjunct de Maan, en alle planeten betreden ‘de zone’ waar de afgelopen weken Mars, Jupiter, Uranus en Pluto met elkaar in de clinch gezeten hebben. Deze komende week, kunnen gebeurtenissen zich in rap tempo ontwikkelen.

Ben je benieuwd hoe de huidige energie van de kosmos zich in jouw leven manifesteert? De mp3 reading, ‘de verandering’ is nu te bestellen. Ook de reading ‘de transformatie’ is nu te bestellen. Deze reading gaat specifiek over de rol in je eigen horoscoop van de grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus & Chiron. Voor informatie stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is een AVN erkend praktiserend astroloog.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Jupiter, Saturnus, Chiron en situaties die zich in rap tempo ontwikkelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *