Astrologieblog Weekhoroscoop: Volle Maan, Venus in Ram

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vlak voor de volle maan op woensdag maakt Venus in Ram een vierkant met Pluto, op vrijdag staat Venus conjunct met Uranus en op zondag staat zij in vierkant met Jupiter. Dit betekent dat Venus momenteel een belangrijke rol speelt in de grote kruis formatie die de afgelopen maanden het hemelplaatje  bepaald heeft. De Uranus/Pluto cyclus heeft met de emancipatie van onderdrukten te maken en het is geen toeval dat de spanning rondom Boko Haram -die honderden schoolmeisjes ontvoerd heeft – juist nu oploopt. Deze huidige crisis is begonnen met Venus in Ram (de jonge vrouwen). Zowel Ram als Uranus hebben met militante figuren te maken. Mars de heerser van Ram – momenteel in Weegschaal – staat bijna stil. Volgende week dinsdag gaat Mars eindelijk weer vooruit lopen (hij is sinds 1 maart retrograde). Er moet een doorbraak of een keerpunt komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop
Venus in Ram
drukt een verlangen naar passie, autonomie en avontuur uit, maar Pluto kan oude pijn omhoog halen, er kan sprake zijn van woede, verdriet, of angst. Uranus legt op zijn beurt de nadruk op de toekomst, een nieuw begin (een plotselinge militaire actie?). Indien er sprake is van sleur in een intieme relatie, kan Venus in Ram voor onrust zorgen. Er is een duidelijk verlangen naar opwinding. Venus vierkant Jupiter op zondag zou een positief bericht kunnen brengen. In veel gevallen, gaat zo’n Venus vierkant Jupiter gepaard met een element van exces, van teveel van het goede, sociale onhandigheid, een te hoge rekening, enz.

Astrologieblog Weekhoroscoop
Momenteel staat de Zon in het door Venus beheerde aarde teken Stier. Des te meer reden om het nieuws over vrouwen, gebeurtenissen in de relationele sfeer, mode, kunst, cultuur (alle Venuszaken in feite) goed in de gaten te houden. Een week van ‘ups & downs’ ? Misschien. De Maan in Schorpioen heeft met het onderbuikgevoel te maken en met instinctief handelen. Echter deze Volle Maan nodigt uit om op een geduldige manier, emoties en situaties waar te nemen. We hoeven niet per se direkt te handelen. Soms is het nuttig om tot tien te tellen.

Astrologieblog Weekhoroscoop
Mercurius in Tweeling is geestig en super intelligent. Het sextiel tussen Mercurius en  Venus op donderdag en Mercurius en Uranus op vrijdag kan met hele goede invallen gepaard gaan, met plotselinge inzichten, creatieve ideeën enz.. Mercurius is de gids, de boodschapper die in staat iets te vertalen en begrijpelijk te maken. Lucht is een denk element – de Volle Maan zegt ook – we moeten de dialoog eerst met onszelf en vervolgens met anderen aangaan. Mars gaat straks direkt. Zon maakt volgende week de overstap naar Tweeling. Het is duidelijk.. er zit een nieuwe fase aan te komen.

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Volle Maan, Venus in Ram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *