Astrologieblog weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie
In de eerste helft van de week is communicatie de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Saturnus staat inconjunct Mercurius en Venus, die in sextiel met elkaar staan, waardoor er een Yod, of ‘vinger van God‘ configuratie ontstaat, met Saturnus als apex planeet. Een Yod is een spanningsaspect waarbij er schijnbare onmogelijke keuzes gemaakt moeten worden. De apex planeet is een soort ontvanger van energie uit de basis (de Mercurius / Venus sextiel), die enerzijds enorm prikkelt maar anderzijds mogelijkheden bevat die moeilijk te integreren zijn. De uitdaging voor de apex planeet is dan ook om deze energie te laten samenvloeien / te laten binnenkomen en het een plek te geven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie In vergelijking met Mercurius in Tweeling is Saturnus retrograde in Schorpioen te stug: vordering maken wordt moeilijk. Mercurius wil het naadje van de kous weten maar Saturnus beschikt niet over alle informatie, weigert een snelle beslissingen te nemen, of wil in eerste instantie niet meewerken. Venus in Ram is nogal impusief en door middel van het sextiel met Mercurius krijgt zij de gelegenheid om haar passie te uiten. Echter, Venus staat in vernietiging in Schorpioen zodat Saturnus haar passie negeert.  Om vooruitgang te boeken moeten Mercurius en Venus aan Saturnus de tijd geven, als zij dat niet doen, raakt Saturnus gefrustreerd en blokkeert hij de weg. Als Venus en Mercurius op een lijn staan en hun creatieve krachten samenbundelen hebben zij een groter kans dat Saturnus (de autoriteit, de struktuur, de grens) hun ideeën serieus nemen. Creatieve communicatie, goede voorbereiding en vooral geduld opbrengen is de beste manier om je doel, wens, droom of idee te bereiken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie
Sinds 2 maart heeft Mars retrograde gestaan en op dinsdag gaat hij eindelijk weer vooruitlopen. Mars heeft te maken met durf, met risico’s nemen, met je nek uitsteken, met ondernemen, doen, voor de dingen gaan. Als Mars retrograde loopt (en ook nog in Weegschaal staat!!) wordt er teveel gedacht en wordt te weinig gedaan. Weegschaal weegt alle opties zorgvuldig af – denkt over alles na – maar ondertussen gebeurt er te weinig. Er is ook een stukje angst aanwezig, angst voor agressie, angst voor de competitie, en misschien ook angst voor mislukking. Mars in Weegschaal moet nu over zijn eigen schaduw heen springen – en beslissingen nemen. Eenmaal in aktie gekomen, gaat de motor draaien. De volgende halte voor Mars is Schorpioen.. zijn thuis basis. Mars wint aan kracht door aktie te ondernemen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie
Woensdag maakt de Zon de overstap naar het luchtteken Tweeling. Tweeling is beweegelijk, zoekend en rusteloos van geest. Tweeling tast de grens af tussen wat kan en wat verboden is, tussen goed en kwaad, tussen lichaam en geest. Het inherente dualism van de Tweeling maakt verbinding tussen uitersten mogelijk. Een dialoog kan opgestart worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie
Deze week behoort een diep, integer, innerlijk gesprek ook tot de mogelijkheden. Jupiter staat in driehoek met Saturnus op zaterdag – en de grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Chiron begint zich te manifesteren. Nu Mars direkt loopt, de Zon in Tweeling staat, de grote driehoek verlossing aanbiedt, kunnen we of meer vrede met bestaande situaties/ ons verleden hebben, of juist de moed vinden om daadwerkelijk de regie van ons eigen leven in handen te nemen. Hoe dan ook… het belangrijkste is ..het beweegt !!

Voor informatie over astrologie consults en readings, stuur een email naar Elizabeth Hathway: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de astrologische vakvereniging de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie

 1. Gala zegt:

  De Yod met Saturnus in Scorpioen als leraar die de transformatie in woord en daad moet realiseren.
  Venus in Ram sextiel Mercurius in Tweelingen krijgt de kans een verbinding te maken met primaire
  gevoelens en het te logische verstand. Venus haar gevoelens zijn instinctief. Soms zelf agressief. Er
  wordt te weinig nagedacht. De zuivere rede komt op de tweede plaats. Bij Mercurius in Tweelingen is het
  juist andersom. Emoties verstoren de ratio. Mercurius in Tweelingen is te recht door zee. De saus van
  gevoelens brengt “kromming” aan in zijn stap voor stap redenering. Terecht door zee is onmenselijk!
  Al zal deze Mercurius graag ontkennen dat de ziel soms hoge golven van onvrede ervaart. “Het zit tussen je
  oren!” hoor ik hem al roepen! Hoe meer Mercurius roept dat het tussen je oren zit hoe meer Venus explosief
  zal reageren. Het sextiel moet de snelweg leggen. Gevoelens en naar de rede luisteren een eenheid die
  altijd tot een goed huwelijk leidt met korte “ei”! Venus kan van Saturnus wel een lesje leren van de
  wetten en regels van het denken. Een juiste beredenering is niet alleen gestoeld op hoog oplopende emoties.
  De drama Queen eist teveel aandacht voor zichzelf op! Saturnus heeft te tijd. Gevoelens en gedachten
  patronen doorbreek je niet zomaar . De verandering kost veel tijd en inzicht in de zo eigen dynamica
  van denken en voelen en reageren en beredeneren. De kans op hervorming is aanwezig. Maar vanzelf
  zal het niet gebeuren. Er moeten vensters komen naar eigen gedrag en elkaar. Een level hoger ontwikkelen.
  Venus zal met meer beteugeling veel gelukkiger zijn. Er zal ook meer geluisterd worden als ze niet telkens
  zo basis reageert. Mercurius zal zich voor het eerst in zijn leven beter voelen! Met het inzicht dat
  gevoelens ons totaal irrationeel kunnen doen denken is dat een piste die meestal overgeslagen wordt
  omdat hij zich geen raad weet hoe te denken en hoe te handelen. Soms zijn er ook geen woorden meer!
  Soms moet het ook gewoon stil zijn! Het leven is geen rechte lijn. Onze hele planeet geeft letterlijk en
  figuurlijk de kromming aan. Saturnus aan de top ziet dat “onder”wijs goed is. Saturnus is niet voor niets Vadertje Tijd! Hij heeft de tijd.
  Vele zijn fan van Jupiter…maar Saturnus en het werk dat we van Saturnus moeten verrichten brengt ons
  uiteindelijk meer geluk, harmonie en vrede.

 2. Karen zegt:

  O, Elizabeth! Beweging! Als. Je. Blieft. Graag!
  Wat ben ik daar aan toe! Dank weer voor je duiding, ik geniet elke week. En ook jij, Gala: dank voor je werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *