Astrologieblog weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie
In de eerste helft van de week is communicatie de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Saturnus staat inconjunct Mercurius en Venus, die in sextiel met elkaar staan, waardoor er een Yod, of ‘vinger van God‘ configuratie ontstaat, met Saturnus als apex planeet. Een Yod is een spanningsaspect waarbij er schijnbare onmogelijke keuzes gemaakt moeten worden. De apex planeet is een soort ontvanger van energie uit de basis (de Mercurius / Venus sextiel), die enerzijds enorm prikkelt maar anderzijds mogelijkheden bevat die moeilijk te integreren zijn. De uitdaging voor de apex planeet is dan ook om deze energie te laten samenvloeien / te laten binnenkomen en het een plek te geven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie In vergelijking met Mercurius in Tweeling is Saturnus retrograde in Schorpioen te stug: vordering maken wordt moeilijk. Mercurius wil het naadje van de kous weten maar Saturnus beschikt niet over alle informatie, weigert een snelle beslissingen te nemen, of wil in eerste instantie niet meewerken. Venus in Ram is nogal impusief en door middel van het sextiel met Mercurius krijgt zij de gelegenheid om haar passie te uiten. Echter, Venus staat in vernietiging in Schorpioen zodat Saturnus haar passie negeert.  Om vooruitgang te boeken moeten Mercurius en Venus aan Saturnus de tijd geven, als zij dat niet doen, raakt Saturnus gefrustreerd en blokkeert hij de weg. Als Venus en Mercurius op een lijn staan en hun creatieve krachten samenbundelen hebben zij een groter kans dat Saturnus (de autoriteit, de struktuur, de grens) hun ideeën serieus nemen. Creatieve communicatie, goede voorbereiding en vooral geduld opbrengen is de beste manier om je doel, wens, droom of idee te bereiken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie
Sinds 2 maart heeft Mars retrograde gestaan en op dinsdag gaat hij eindelijk weer vooruitlopen. Mars heeft te maken met durf, met risico’s nemen, met je nek uitsteken, met ondernemen, doen, voor de dingen gaan. Als Mars retrograde loopt (en ook nog in Weegschaal staat!!) wordt er teveel gedacht en wordt te weinig gedaan. Weegschaal weegt alle opties zorgvuldig af – denkt over alles na – maar ondertussen gebeurt er te weinig. Er is ook een stukje angst aanwezig, angst voor agressie, angst voor de competitie, en misschien ook angst voor mislukking. Mars in Weegschaal moet nu over zijn eigen schaduw heen springen – en beslissingen nemen. Eenmaal in aktie gekomen, gaat de motor draaien. De volgende halte voor Mars is Schorpioen.. zijn thuis basis. Mars wint aan kracht door aktie te ondernemen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie
Woensdag maakt de Zon de overstap naar het luchtteken Tweeling. Tweeling is beweegelijk, zoekend en rusteloos van geest. Tweeling tast de grens af tussen wat kan en wat verboden is, tussen goed en kwaad, tussen lichaam en geest. Het inherente dualism van de Tweeling maakt verbinding tussen uitersten mogelijk. Een dialoog kan opgestart worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie
Deze week behoort een diep, integer, innerlijk gesprek ook tot de mogelijkheden. Jupiter staat in driehoek met Saturnus op zaterdag – en de grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Chiron begint zich te manifesteren. Nu Mars direkt loopt, de Zon in Tweeling staat, de grote driehoek verlossing aanbiedt, kunnen we of meer vrede met bestaande situaties/ ons verleden hebben, of juist de moed vinden om daadwerkelijk de regie van ons eigen leven in handen te nemen. Hoe dan ook… het belangrijkste is ..het beweegt !!

Voor informatie over astrologie consults en readings, stuur een email naar Elizabeth Hathway: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de astrologische vakvereniging de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Saturnus apex Yod, Week van de communicatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *