Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de Nieuwe Maan inTweeling en het koesteren van eigen gedachten

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon is in Tweeling en het zomerseizoen is nu op volle gang gekomen. Van openatelier routes tot Amsterdamse musea die hun intrek in huiskamers in Amsterdam Oost doen, het sociale leven bruist. Het valt op hoeveel rondleidingen er zijn waarin verhalen van bewoners en de lokale geschiedenis een belangrijke rol spelen. Deze toenemende belangstelling voor de eigen buurt moet met Jupiter in Kreeft te maken hebben. Kreeft vindt het verleden belangrijk en is gehecht aan de eigen familie en de buurt waar hij/zij woont. Tweeling daarentegen nodigt ons uit om onze gevoelens, behoeften, intenties en ideeën met elkaar uit te wisselen. Tweeling schept ook een sfeer waarin het mogelijk wordt om nieuwe dingen spelenderwijs uit te proberen. Heerlijke energie vind ik.

Astrologieblog weekhoroscoop: Tot woensdag (de dag van de nieuwe Maan in 7 graden 21 Tweeling) staat de Maan in Stier. Dit geeft een flinke portie geduld. Op maandag is de Maan sextiel met Neptunus en in driehoek met Pluto, dit betekent dat wij nu oog hebben voor het geheel en kunnen aanvoelen wat er onder de oppervlakte speelt. Luisteren dus naar wat er in je buik gebied speelt. Mercurius sextiel Venus op woensdag heeft met  improviseren en creatieve sprongen te maken. Kijk in je eigen horoscoop waar de nieuwe maan (in 7 graden 21 Tweeling) valt. Op dit gebied kan er nieuw begin of een herstart komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De dag na de nieuwe maan, maakt Venus de overstap van Ram naar Stier en enkele uren later, maakt Mercurius de overstap van Tweeling naar Kreeft. De Zon verliest een compagnon in Mercurius die niet meer in zijn eigen teken staat. Autoriteiten moeten rekening houden met emotioneel beladen betogen. De onderlinge communicatie wordt persoonlijker en gevoel komt sterker naar voren. Dit zien we heel sterk spelen op vrijdag als de Maan in Kreeft conjunct met Mercurius staat. Deze conjunctie vindt plaats in 0 graden Kreeft, waardoor de wereld as getriggerd wordt. Dat dit zo kort na nieuwe maan gebeurt, maakt deze conjunctie een interessant kiem moment. Het leent kracht aan de Tweeling impuls van de nieuwe maan. Eigen ideeën dienen gekoesterd te worden. De laatste aspect van de Maan in Kreeft vindt plaats op zondag avond en wordt een aspect dat vertrouwen schenkt, een conjunctie met Jupiter.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag staat de Zon in driehoek met Mars: aktie wordt beloond. Mars in Weegschaal heeft met strategische overwegingen te maken en zijn lange retrograde periode heeft hem de tijd gegeven om een weloverwogen beslissing te nemen. De Zon geeft zowel organisatorisch inzicht als de kern van de zaak weer. De grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Chiron speelt in de achtergrond, een belangrijke rol. Chiron is een buitenstaander. Hij is zowel een planetoide als een komeet. Hij volgt dus zijn eigen wetten. Chiron breekt door de baan van Saturnus en van Uranus, en daagt ons uit dingen anders te doen dan we normaal gewend zijn. Een Nederlandse gezegde dat ik deze week voor het eerst gehoord heb, komt spontaan bij mij op: men weet nooit hoe een koe een haas vangt. Met andere woorden, je weet nooit hoe het onmogelijke toch waar wordt!

Elizabeth Hathway is erkend praktiserend astroloog. Ben je geinteresseerd in wat astrologie je persoonlijk te zeggen heeft ? Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en de tarieven contact op, stuur Elizabeth een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de Nieuwe Maan inTweeling en het koesteren van eigen gedachten

 1. Lenie zegt:

  Out of the box denken heet dat tegenwoordig, is hetzelfde als hoe een koe….. Ook OOB is lastig, vaak hoor ik klanten vragen “hoe dan?” Doe eens gek en volg je hart, maar waar zit die dan?
  Voor nu een mooi moment om het te overdenken, er over kwebbelen en dan je eigen conclusie trekken en doen in deze mooie Tweeling periode. Ik vindt het altijd een lekkere en gezellige periode, al merk ik wel heel veel van Mars die weer vooruit is gaan lopen en een direct sextiel maakt met mijn radix Cheiron. Oude dingen vanuit het familiethema spelen en af en toe is het heel heftig, maar ook vallen er weer enkele puzzelstukjes op zijn plaats. Ik kan weer verder.

 2. Gala zegt:

  Vind dat beweeglijke van Tweelingen ook heel aanstekelijk werken. Het is vaak dat briesje wind dat de spanning
  een ander gezicht geeft. Het lucht op, het schud de hersencellen wat op. Wat zou een receptie zijn zonder
  de Tweelingenergie….heel wat saaier! Tweelingen staat driehoek mijn ascendant dus extra aangenaam.
  Het spreekwoord “je weet nooit hoe een koe een haas vangt” duid op iets dat hoogst onwaarschijnlijk is maar dat je het niet moet uitsluiten. Het kan je plots overkomen! Out of de box denken heeft ook veel te maken met
  je blik verder richten. Spiegelen met andersdenkende, bestuderen culturen, jezelf op velerlei vlakken scholen
  geeft je met alle waarschijnlijk een grotere horizon! Iets doen waar jezelf nog nooit aan gedacht hebt is
  info die vanbuiten af komt. Reizen, cursussen over glas lopen. Met een huisje, boompje, beestje mentaliteit
  zul je het net als de koe waarschijnlijk niet redden! Bewustwording geeft de mens meer kans.
  Even nog iets anders…Jupiter/Kreeft wat kan die een heimwee hebben! Mont-blanc zelfmedelijden ook!
  Kreeft/Maan is wisselvallig en Jupiter overdrijft graag. Maar Jupiter kent als geen ander de fel geel gekleurde
  bril van zelfbeklag. Kreeft/Maan/Jupiter het uitvergrote beeld van zichzelf vaak onherkenbaar.
  Een emotioneel beeld vertroebeld door de wens. De houding van het verwende kind, vindt zichzelf voor
  het geluk geboren. Wil verzorgt worden van wieg tot graf. Het emotionele brein wil niet volwassen worden.
  Ken iemand met IQ 143 die zijn ouders nog steeds de schuld geeft dat hij op de onderste trede van de maatschappij is terecht gekomen. Hij zit flink aan de drank, de borst vervangen door de fles! Dat zijn gevoelens
  onjuist zijn door de uitvergroting kan hij nog steeds niet zien.
  Jupiter moet iets kwijt, heeft overvloed. Het is zoals het eb en vloed principe. Wat Jupiter “geeft”, is voor
  Saturnus een “gegeven”. Waar Jupiter ook vaak geeft met gulle hand (Goed gevoel, geen schuldgevoelens)
  knijpt Saturnus zijn handjes stijf toe. Saturnus moet vaak beknibbelen zoals eb heeft het geen keuze dan creatief met het “gegeven” omgaan. Jupiter mag verspillen. Jupiter en zijn creditcard zijn één. Het is maar
  net waar je staat op het schaakbord, het een is niet beter als het ander. Zonder vloed geen eb.
  Ik heb een over-joviale zwager, heel veel Jupiterinvloeden in zijn horoscoop. Maak maar eens wat ernstigs
  mee…je kunt hem de wijk uitkijken! Laats verloor een andere zwager zijn vrouw en hij is 63 en zei me
  “nu pas snap ik wat je bedoelt”! Een eigenschap die hij altijd bewonderde stoorde hem zodanig in zijn
  rouwproces de pluk de dag houding en de zon gaat zo weer schijnen echt niet kon gebruiken. Contact verbroken. Jupiter OUT, diepgang IN! De warmte van diepgang print diep in…het raakt je intens!
  Jupiter/Kreeft/Maan is big de tsunami van Maanzaken. Keeping-smiling al is het zonder tanden!
  Neen…niet altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *