Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de Nieuwe Maan inTweeling en het koesteren van eigen gedachten

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon is in Tweeling en het zomerseizoen is nu op volle gang gekomen. Van openatelier routes tot Amsterdamse musea die hun intrek in huiskamers in Amsterdam Oost doen, het sociale leven bruist. Het valt op hoeveel rondleidingen er zijn waarin verhalen van bewoners en de lokale geschiedenis een belangrijke rol spelen. Deze toenemende belangstelling voor de eigen buurt moet met Jupiter in Kreeft te maken hebben. Kreeft vindt het verleden belangrijk en is gehecht aan de eigen familie en de buurt waar hij/zij woont. Tweeling daarentegen nodigt ons uit om onze gevoelens, behoeften, intenties en ideeën met elkaar uit te wisselen. Tweeling schept ook een sfeer waarin het mogelijk wordt om nieuwe dingen spelenderwijs uit te proberen. Heerlijke energie vind ik.

Astrologieblog weekhoroscoop: Tot woensdag (de dag van de nieuwe Maan in 7 graden 21 Tweeling) staat de Maan in Stier. Dit geeft een flinke portie geduld. Op maandag is de Maan sextiel met Neptunus en in driehoek met Pluto, dit betekent dat wij nu oog hebben voor het geheel en kunnen aanvoelen wat er onder de oppervlakte speelt. Luisteren dus naar wat er in je buik gebied speelt. Mercurius sextiel Venus op woensdag heeft met  improviseren en creatieve sprongen te maken. Kijk in je eigen horoscoop waar de nieuwe maan (in 7 graden 21 Tweeling) valt. Op dit gebied kan er nieuw begin of een herstart komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De dag na de nieuwe maan, maakt Venus de overstap van Ram naar Stier en enkele uren later, maakt Mercurius de overstap van Tweeling naar Kreeft. De Zon verliest een compagnon in Mercurius die niet meer in zijn eigen teken staat. Autoriteiten moeten rekening houden met emotioneel beladen betogen. De onderlinge communicatie wordt persoonlijker en gevoel komt sterker naar voren. Dit zien we heel sterk spelen op vrijdag als de Maan in Kreeft conjunct met Mercurius staat. Deze conjunctie vindt plaats in 0 graden Kreeft, waardoor de wereld as getriggerd wordt. Dat dit zo kort na nieuwe maan gebeurt, maakt deze conjunctie een interessant kiem moment. Het leent kracht aan de Tweeling impuls van de nieuwe maan. Eigen ideeën dienen gekoesterd te worden. De laatste aspect van de Maan in Kreeft vindt plaats op zondag avond en wordt een aspect dat vertrouwen schenkt, een conjunctie met Jupiter.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag staat de Zon in driehoek met Mars: aktie wordt beloond. Mars in Weegschaal heeft met strategische overwegingen te maken en zijn lange retrograde periode heeft hem de tijd gegeven om een weloverwogen beslissing te nemen. De Zon geeft zowel organisatorisch inzicht als de kern van de zaak weer. De grote water driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Chiron speelt in de achtergrond, een belangrijke rol. Chiron is een buitenstaander. Hij is zowel een planetoide als een komeet. Hij volgt dus zijn eigen wetten. Chiron breekt door de baan van Saturnus en van Uranus, en daagt ons uit dingen anders te doen dan we normaal gewend zijn. Een Nederlandse gezegde dat ik deze week voor het eerst gehoord heb, komt spontaan bij mij op: men weet nooit hoe een koe een haas vangt. Met andere woorden, je weet nooit hoe het onmogelijke toch waar wordt!

Elizabeth Hathway is erkend praktiserend astroloog. Ben je geinteresseerd in wat astrologie je persoonlijk te zeggen heeft ? Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en de tarieven contact op, stuur Elizabeth een email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de Nieuwe Maan inTweeling en het koesteren van eigen gedachten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *