Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius retrograde & creatieve uitdagingen

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius retrograde & creatieve uitdagingen
De grote water driehoek tussen Jupiter in Kreeft, Saturnus in Schorpioen en Chiron in Vissen daagt ons uit om ons leven naar een hoger niveau te tillen en biedt nieuwe perspectieven aan die op een versterkt gevoel van eigen waarde (Jupiter in Kreeft) gebaseerd zijn. Saturnus retrograde in diepgravende Schorpioen is nu vrij om oude troep op te ruimen. Er kan een emotionele schoonmaak plaatsvinden. Tegelijkertijd nodigt Chiron in Vissen ons uit om stappen in het onbekende te zetten en dat gebied tussen het oude (Saturnus) en het nieuwe (Uranus) beter te leren kennen. Het in contact komen met het buik gevoel, versterkt het ‘weten’ maar dan wel op een volstrekt organische manier. Het water stroomt. Men handelt ook vanuit gevoels impulsen. Water is niet rationeel. Net zoals de stromende kracht van een rivier grote invloed op het landschap kan hebben, heeft deze grote driehoek de potentie, om het (psychologisch) landschap in ons eigen leven snel en effectief te veranderen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius retrograde & creatieve uitdagingen
Wat de emotionele lading onderstreept is de plaatsing van ‘denk planeet’ Mercurius, in de aan stemmingen onderhevig Kreeft. Wat houdt dit in? De innerlijke gedachten beinvloeden de stemming en de emoties beinvloeden het denken. De stemming kan van het ene op de andere moment omslaan. Kreeft is gehecht aan zijn eigen denken – en koestert zijn eigen ideën. Op zaterdag gaat Mercurius retrograde lopen. Momenteel verschijnt Mercurius als ochtend ster aan de hemel: hij komt op vóór de zon. Deze Mercurius lijkt op Prometheus die het vuur van de Olympische goden stal om het vervolgens aan de mensheid te geven. Er zit een grote drang naar vrijheid in deze stand van Mercurius. Echter Mercurius in Kreeft zal wel moeten inzien (of aanvoelen) dat hij hulp en inbreng van anderen nodig heeft, wil hij zijn plan kunnen voltrekken. Op 17 juni staat Mercurius terug in de Tweeling en op 20 juni staat Mercurius conjunct met de Zon. Pas op 16 juli staat Mercurius weer op het punt waar hij aanstaande zaterdag zal staan. Hoe geweldig je plannen ook zijn, kom je niet verder zonder de inbreng van anderen. Mercurius keert terug naar zijn eigen teken, keert terug naar de tekentafel, om een aantal belangrijk punten helder te krijgen. Mercurius in Tweeling zoekt meer draagvlak voor ideeen, zoekt in bredere kring naar mogelijkheden. Het eigen idee krijgt hierdoor ook meer vorm. Vanaf 20 juni wordt Mercurius de avond ster: hij gaat onder na de Zon.  Dit maakt Mercurius veel conservatiever – maar ook – zeer doeltreffend.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius retrograde & creatieve uitdagingen
Op woensdag staat Venus in haar eigen teken Stier in sextiel met Neptunus in Vissen. Dit aspect vergroot de fantasie en maakt erg behulpzaam. Er wordt een koppeling gemaakt tussen schoonheid en idealisme, tussen lichaam en geest, tussen genot en verlangen. Neptunus heeft altijd iets onbereikbaars. De aardse liefde is voor Neptunus nooit helemaal genoeg. Het hunkeren naar iets dat irreëel is levert spanning op, maar tegelijkertijd is deze energie ook super creatief.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius retrograde & creatieve uitdagingen
Op vrijdag staat de Zon in niewsgierige Tweeling in sextiel met Uranus. Originele ideeën worden gestimuleerd en gesteund. Durf buiten de gebaande paden te treden. Neem wat risico’s. Het teken Tweeling en de planeet Uranus – hebben affiniteit met flitsende ideeën, brainstormen, met ‘creative flow’. Dus sta open voor het nieuwe en maak ruimte deze week voor uitdagingen.

Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren uw afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *