Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Tweeling – de nuances opzoeken

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag keert Mercurius (Rx) terug naar het lucht teken Tweeling. Waar Mercurius in Kreeft de nadruk op eigen gedachten legt, laat Mercurius in Tweeling een meer analytisch en dubbelzinnige houding zien. Mercurius in Tweeling is minder gehecht aan het eigen denken – en in vele opzichten probeert hij zich juist van gevoelens (en gedachten) los te maken. Vrijheid in het denken, de nuances opzoeken, en effectief handelen, staan voorop. Dit kan als een bevrijding aanvoelen. In de aanloop tot de Zon/ Mercurius conjunctie op vrijdag, komen wij tot de essentie, tot de kern van de zaak. Er vindt een fusie plaats tussen geest en handelen. We kunnen van ons eigen (Mercurius in Kreeft)  ‘verhaal’ of patroon loskomen. Het is ook belangrijk om – zonder oordeel – in de hier en nu te zijn. Flexibiliteit is een van de sleutel begrippen van een Zon/Mercurius conjunctie in Tweeling. Jezelf, anderen, situaties, het leven, alles waarnemen – zonder aan je eigen conclusies vast te zitten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag worden we omhelsd door prachtige, zachte vrouwelijke energie. Natuurlijk heb ik het over de sextiel tussen Venus in zintuigelijke Stier, en Jupiter in verzorgende Kreeft. De oppositie tussen Venus en Saturnus vorige week vrijdag – heeft zowel onze relaties als ons capaciteit om gelukkig te zijn, behoorlijk op de proef gesteld. Nu wordt ons vertrouwen in het leven weer hersteld!! Jupiter is het hallelujah effect!! We zien het licht aan het einde van de tunnel! Op woensdag en donderdag staat de Maan in Vissen – waardoor de grote driehoek tussen Jupiter, Saturnus en Chiron opnieuw getriggered wordt. Eindelijk kan onze (innerlijke) inspanningen worden beloond.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De zonnewende –  een van de belangrijke keerpunten in de zon/aarde jaarcyclus  – vindt zaterdag plaats. De volgende tekst is afkomstig van mijn newsletter:

De zonnewende horoscoop geeft een krachtige impuls weer. De Zon staat in Kreeft en de heerser van het sterrenbeeld Kreeft, de Maan, staat in Ram conjunct met de Zuidknoop. Dit is een aanwijzing dat het los laten van het verleden een belangrijke thema kan zijn dit komende kwartaal. Mercurius staat retrograde in Tweeling. Dit geeft aan dat manieren van denken en doen die wij van huis uit meegekregen hebben, kritisch onder de loep genomen moeten worden. De Maan staat vierkant met Jupiter – die veel emoties of weerstand op kan roepen. Het laatste aspect dat de Maan zal maken is een sextiel met Mercurius in Tweeling. Door eigen gevoelens aan de werkelijkheid te toetsen en kritische reflectie toe te passen kan groei en zelf ontplooiing plaatsvinden. De weg van de krijger – Ram- betekent vooral het gevecht met jezelf aangaan en je eigen angsten en patronen, onder ogen zien. ‘

Astrologieblog Weekhoroscoop: Hoe je het ook wendt of keert, de astrologie van 2014 is werkelijk fascinerend. Mars loopt eindelijk richting zijn laatste oppositie met Uranus (exact 25 juni). De uitdaging hier is om origineel te zijn, je eigen ding te doen. Jupiter is bijna klaar met Kreeft … op 16 juli is Leeuw aan de buurt. Meer vuur lieve mensen…. de dynamiek van ‘het doen’ en het uitbreken en loskomen, gaat langzaam maar zeker door. Uranus vierkant Pluto gaat een nieuwe fase in… Fijne week…

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
Praktiserend Lid van de AVN

Voor informatie over horoscoop readings, consults, lezingen, vrijgezellen feesten, schroom niet om Elizabeth een email te sturen: hathway77@hotmail.com

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Tweeling – de nuances opzoeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *