Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon oppositie Pluto, een gouden kans

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteren vond de Israelische leger de lichamen van de drie Israelische tieners die eerder deze maand in de buurt van Hebron ontvoerd waren. Benjamin Netanyahu heeft al aangegeven dat Israel wraak zal zoeken. Mijn eerste reactie hierop was naar de ephemeride (een tabellenboek voor de planeten) te grijpen om naar de planeten standen te kijken!  Wat zie ik? Op  vrijdag 4 juli staat de Zon in Kreeft in oppositie met Pluto in Steenbok. ‘Zo boven, zo beneden’. Een Zon/Pluto oppositie kan machtstrijden veroorzaken – want alleen in de strijd komt de opgebouwde spanning vrij. De Zon in Kreeft symboliseert een emotioneele leider en Pluto in Steenbok geeft aan dat problemen diepgeworteld, hardnekkig en niet makkelijk op te lossen zijn.  Deze komende week kunnen wij ook te maken hebben met hoog oplopende spanningen. Wie zich sterk voelt – moet de bewuste keuze maken om de eigen kracht niet te misbruiken. Een gesprek met de ander aangaan is een veel betere route om problemen op te lossen want de risico bij een Zon/Pluto oppositie is dat je de strijd wint, maar de oorlog verliest. Alleen als mensen respect voor elkaar kunnen tonen en hun kwetsbaarheid (Kreeft) kunnen laten zien –  kunnen ingewikkelde problemen zonder rancune opgelost worden. Probeer dus niet in negatieve emoties zoals woede of haat te blijven hangen. Een oppositie is een aspect dat met bewustzijn te maken heeft. Het kan gebeuren dat bepaalde dingen helder worden, negatieve patronen bijvoorbeeld. De Zon is het licht van bewustzijn. Een Zon/Pluto oppositie gebeurt eenmaal per jaar en biedt ons de kans om een licht te werpen op onze schaduwkanten. Een gouden kans denk ik 🙂

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vandaag (dinsdag) gaat Mercurius in Tweeling direct lopen. Omdat hij alle vrijheid heeft om te bewegen, voelt Mercurius zich helemaal thuis in Tweeling  Tweeling is intelligent, snel van geest en heel nieuwsgierig. Mercurius blijft in Tweeling tot 13 juli: pak je kans!! Het uitwisselen van ideeen en gedachten kan een stroom van nieuwe contacten op gang brengen. Dit is een uitstekende tijd om je netwerk uit te breiden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf dit komende weekend begint de Zon zich te begeven in de ‘healing zone’. De naam ‘healing zone’ heb ik zelf verzonnen dan wel voor de grote driehoeken die in feite al sinds juli 2013 aktief zijn. Onder de Uranus/Pluto vierkant kunnen de ‘zwakke plekken’ in het eigen ‘basis karakter’ zichtbaar worden. Onder de grote water driehoeken kan er als het ware ‘een psychische spoeling’ plaatsvinden. Water verschoont.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In juli 2013 kregen we de eerste grote water driehoek tussen Jupiter in 5 Kreeft, Saturnus in 5 graden Schorpioen en Neptunus in 5 Vissen. In aug. 2013 stond Jupiter in 13 Kreeft driehoek Chiron in 13 Vissen (Saturnus op 7 Schorpioen). Op 7 november ging Jupiter retrograde lopen. Sindsdien is er een interessante spel gaande tussen de planeten in de watertekens en de rest. Om een voorbeeld te geven, op 5  februari 2014 stond Venus conjunct Pluto in Steenbok opposiet Jupiter in Kreeft die tegelijkertijd ook in vrijwel exacte driehoek met Chiron stond! In mei 2014 – stond Jupiter, Saturnus en Chiron in een grotedriehoek met elkaar. Ondertussen dwingt de ingewikkelde verhouding tussen Uranus/Pluto inzicht af. We worden gedwongen om te veranderen en te groeien. Omdat zowel Jupiter als de Zon in Kreeft staan, hebben beide planeten dat grote Uranus/Pluto spanningsveld niet kunnen ontlopen. Tegelijkertijd hebben zowel Jupiter (tot eind mei 2014) en nu de Zon te maken met de harmonieuze verbinding tussen Chiron in Vissen en Saturnus in Schorpioen. Wat ik zie in mijn eigen praktijk is dat sommige mensen grote sprongen maken. Inzicht in verleden en heden werkt verhelderend – en dit inzicht kan heel plotseling of onverwachts (Uranus) komen. Problemen waarmee men jaren mee geworsteld hebben, kunnen in een flits van inzicht een nieuwe richting krijgen. Chiron heeft – denk ik – met de intuitie te maken, en in Vissen met aanvoelen. Ik wil niet beweren dat alle problemen in een flits opgelost kunnen worden  – want zoals ik al eerder zei, Uranus/Pluto problemen zijn meestal jaren lang in de maak en hardnekkig. Wat ik wel zie gebeuren is dat er nieuwe energie aan oude problemen te pas kan komen. Mensen zijn als het ware klaar voor de boodschap – en voelen intuitief aan, dat dit een boodschap is dat niet genegeerd mag worden. Hoe pijnlijk dit soms kan zijn. Dit wordt een super interessante periode. Maak er gebruik van. Fijne week. Elizabeth

Altijd meer willen weten over je eigen horoscoop ? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon oppositie Pluto, een gouden kans

 1. Sonja Veldheer zegt:

  Wat een mooi, helder en duidelijke duiding Elizabeth. En wat leven we in een spannende tijd nu!
  Ik voel het ook aan alle kanten. Verandering, verandering, verandering! Soms heftig, soms louterend.

  Jupiter komt nu in de Leeuw, waar ik een stellium heb van Zon, Jupiter, Pluto en Mercurius!
  Ik ben benieuwd! Vandaag komt onze dochter met man en dochter uit. Canada over. Zij blijven ruim
  3 weken. Heb ze een jaar niet gezien en gevoeld, alleen op FaceTime!

  Liefs

  Sonja

 2. margaret zegt:

  Heerlijk! Wat een prachtige uitleg! Dank je wel Liz

 3. Gala zegt:

  Pluto opposite Zon doet me ook denken aan ISIS.
  ISIS roept kalifaat uit en herdoopt zichzelf. Zelfverklaarde islamitische staat nu een feit.
  Leider Abu Bakr al-Baghadi is de kalief. Steden in Irak en Syrië al ingenomen. Ze zijn bezig met
  grootschalige territoriumuitbreiding. Het machtsblok is reeds groter dan Al-Quaeda. ISIS noemt zich
  de leider van alle jihadstrijders in de wereld.
  ISIS zweert ook de Ka’ba steen die door miljoenen pelgrims in Mekka wordt betast/gestreeld te vernietigen.
  Deze vierkante zwarte steen is verafgoding. Allah en Allah alleen…Rest nog alla, alla, alla.

 4. Elizabeth Hathway zegt:

  Ik kan je volgen Gala. De energie zit overal om ons heen.

 5. Gala zegt:

  Ja Liz… en natuurlijk bovenal het WK! Leeuw/Schorpioen (Zon/Pluto), het baas boven baas principe de hele dag
  op tv met ongekend veel volgelingen wereldwijd. Wij zijn er nog bij en ook de Belgen.
  Wie zal bij machte zijn de ander te onderwerpen. Ze zullen het uit alle macht proberen. Wie zal de trofee
  veroveren. Ons rest alleen uit alle macht juichen…

 6. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala… Aan de WK heb ik ook gedacht. Nu gaat de wedstrijd een nieuwe fase in. Heb gisteren een beetje van VS/Belgie en Frans/Nigeria. Beide wedstrijden waren pas echt spannend tegen het einde van het spel. In extra time zijn spelers uitgeput. Dan zie je Pluto boven komen !!

 7. Gala zegt:

  Ja…het “water” van de emotie. De druk. Het zweet. Men wil het licht van de overwinning. De duisternis
  van verlies huilt dikke tranen in eenzaamheid.. Het oogvocht hetzelfde doch de innerlijke beroering opposite. Het ego verlicht of ego’s die als mollen door de tunnel het veld moeten verlaten!
  Sport is het vuur van de Leeuw maar uiteindelijk haalt het in grote angst verkerende gezegde van
  “bloed zweten” (scorpio) het onderste uit de kan. Alle mannen wisten het al… sport is
  EMOTIE (geestelijke onrust, beweging van gevoel) en steeds meer vrouwen komen daar ook achter.
  Maar alle voetballers willen maar 1 ding DE ZON, de gouden bal. En verlichting bereiken we alleen door
  heel diep te gaan. Wie de druk aankan, de kracht toont en de concentratie niet verliest mag in het licht
  van de overwinning als een voetbalafgod op het veld verschijnen. Je kunt wel zien Liz dat Mercurius transit
  exact conjunct mijn Jupiter in huis 9 staat…taalgebruik behoorlijk overdreven! Kon de drang niet weerstaan,
  kom in de buurt (Tweelingen) ook ongelooflijk veel mensen tegen voor praatjes! Zo veel niet “normaal”!

  • Lenie zegt:

   Al die onderhuidse en gemene overtredingen, die later pas op You Tupe te zien zijn, bijten, trappen en kopstoten. Buiten beeld vooral, maar big brother is ……… De macht van overwinnen maakt het slechte in de mens los, allemaal Schorpioen.
   Jupiter in juli Leeuw in, hoe “groots” gaan we denken. Waar valt het bij jullie? Bij mij in huis 11, ben benieuwd. Ik heb wat veranderingen gedaan op de insteek naar klanten ondersteuningen de afgelopen periode. In dit geval dus de uiteindelijke gebruikers van mijn product (elf). Behandelplannen die zeker 5 tot meer keren consult vergen en dat in combinatie met een e-mail traject. Ben er al even mee bezig en het werkt heel goed, prachtige resultaten tot gevolg. 1 of 2 keer per jaar een terugkomdag is dan wel mogelijk, even opfrissen. De periode van Jupiter door 10 heeft me daar erg mee geholpen om door te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *