Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon oppositie Pluto, een gouden kans

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteren vond de Israelische leger de lichamen van de drie Israelische tieners die eerder deze maand in de buurt van Hebron ontvoerd waren. Benjamin Netanyahu heeft al aangegeven dat Israel wraak zal zoeken. Mijn eerste reactie hierop was naar de ephemeride (een tabellenboek voor de planeten) te grijpen om naar de planeten standen te kijken!  Wat zie ik? Op  vrijdag 4 juli staat de Zon in Kreeft in oppositie met Pluto in Steenbok. ‘Zo boven, zo beneden’. Een Zon/Pluto oppositie kan machtstrijden veroorzaken – want alleen in de strijd komt de opgebouwde spanning vrij. De Zon in Kreeft symboliseert een emotioneele leider en Pluto in Steenbok geeft aan dat problemen diepgeworteld, hardnekkig en niet makkelijk op te lossen zijn.  Deze komende week kunnen wij ook te maken hebben met hoog oplopende spanningen. Wie zich sterk voelt – moet de bewuste keuze maken om de eigen kracht niet te misbruiken. Een gesprek met de ander aangaan is een veel betere route om problemen op te lossen want de risico bij een Zon/Pluto oppositie is dat je de strijd wint, maar de oorlog verliest. Alleen als mensen respect voor elkaar kunnen tonen en hun kwetsbaarheid (Kreeft) kunnen laten zien –  kunnen ingewikkelde problemen zonder rancune opgelost worden. Probeer dus niet in negatieve emoties zoals woede of haat te blijven hangen. Een oppositie is een aspect dat met bewustzijn te maken heeft. Het kan gebeuren dat bepaalde dingen helder worden, negatieve patronen bijvoorbeeld. De Zon is het licht van bewustzijn. Een Zon/Pluto oppositie gebeurt eenmaal per jaar en biedt ons de kans om een licht te werpen op onze schaduwkanten. Een gouden kans denk ik 🙂

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vandaag (dinsdag) gaat Mercurius in Tweeling direct lopen. Omdat hij alle vrijheid heeft om te bewegen, voelt Mercurius zich helemaal thuis in Tweeling  Tweeling is intelligent, snel van geest en heel nieuwsgierig. Mercurius blijft in Tweeling tot 13 juli: pak je kans!! Het uitwisselen van ideeen en gedachten kan een stroom van nieuwe contacten op gang brengen. Dit is een uitstekende tijd om je netwerk uit te breiden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf dit komende weekend begint de Zon zich te begeven in de ‘healing zone’. De naam ‘healing zone’ heb ik zelf verzonnen dan wel voor de grote driehoeken die in feite al sinds juli 2013 aktief zijn. Onder de Uranus/Pluto vierkant kunnen de ‘zwakke plekken’ in het eigen ‘basis karakter’ zichtbaar worden. Onder de grote water driehoeken kan er als het ware ‘een psychische spoeling’ plaatsvinden. Water verschoont.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In juli 2013 kregen we de eerste grote water driehoek tussen Jupiter in 5 Kreeft, Saturnus in 5 graden Schorpioen en Neptunus in 5 Vissen. In aug. 2013 stond Jupiter in 13 Kreeft driehoek Chiron in 13 Vissen (Saturnus op 7 Schorpioen). Op 7 november ging Jupiter retrograde lopen. Sindsdien is er een interessante spel gaande tussen de planeten in de watertekens en de rest. Om een voorbeeld te geven, op 5  februari 2014 stond Venus conjunct Pluto in Steenbok opposiet Jupiter in Kreeft die tegelijkertijd ook in vrijwel exacte driehoek met Chiron stond! In mei 2014 – stond Jupiter, Saturnus en Chiron in een grotedriehoek met elkaar. Ondertussen dwingt de ingewikkelde verhouding tussen Uranus/Pluto inzicht af. We worden gedwongen om te veranderen en te groeien. Omdat zowel Jupiter als de Zon in Kreeft staan, hebben beide planeten dat grote Uranus/Pluto spanningsveld niet kunnen ontlopen. Tegelijkertijd hebben zowel Jupiter (tot eind mei 2014) en nu de Zon te maken met de harmonieuze verbinding tussen Chiron in Vissen en Saturnus in Schorpioen. Wat ik zie in mijn eigen praktijk is dat sommige mensen grote sprongen maken. Inzicht in verleden en heden werkt verhelderend – en dit inzicht kan heel plotseling of onverwachts (Uranus) komen. Problemen waarmee men jaren mee geworsteld hebben, kunnen in een flits van inzicht een nieuwe richting krijgen. Chiron heeft – denk ik – met de intuitie te maken, en in Vissen met aanvoelen. Ik wil niet beweren dat alle problemen in een flits opgelost kunnen worden  – want zoals ik al eerder zei, Uranus/Pluto problemen zijn meestal jaren lang in de maak en hardnekkig. Wat ik wel zie gebeuren is dat er nieuwe energie aan oude problemen te pas kan komen. Mensen zijn als het ware klaar voor de boodschap – en voelen intuitief aan, dat dit een boodschap is dat niet genegeerd mag worden. Hoe pijnlijk dit soms kan zijn. Dit wordt een super interessante periode. Maak er gebruik van. Fijne week. Elizabeth

Altijd meer willen weten over je eigen horoscoop ? Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon oppositie Pluto, een gouden kans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *