Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Zon vierkant Uranus en kiezen voor jezelf

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon/Pluto oppositie was sterk in beeld afgelopen weekend en heeft zich o.a. aan de tennisbaan (Wimbledon finales) en in de WK voetbal laten voelen. Het gepassioneerde, collectieve oer-geluid van de voetbal supporters voelt dreigend, machtig maar ook gevaarlijk maar deze week komt er vernieuwende energie om de hoek kijken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Aan het begin van deze week staat Uranus in harmonieuze verbinding met Venus in Tweeling. Venus heeft o.a. met passie, aantrekkingskracht, relaties, creativiteit, en cultuur te maken. Zo’n harmonieuze verbinding straalt ‘vrijheid is blijheid’ uit. Samen, sociaal, leuke dingen doen. Echter, Uranus staat in baanbrekende Ram en kan nogal egocentrisch overkomen: zo’n sterk planeet neemt graag de leiding over en wil graag als soloist optreden. Wat dat betreft is Venus in Tweeling makkelijk, zolang het maar gezellig is. Op dinsdag staat Uranus in vierkant met de Zon in Kreeft. Dit is energie van een andere orde. Een vierkant duidt op weerstand, oponthoud of op zijn minst een obstakel dat overwonnen moet worden. De Zon in Kreeft is gehecht aan het eigen standpunt en een formidabele tegenstander. In plaats van de onderhandelingstafel te verlaten – moet Uranus beter zijn best doen om zijn visie over te brengen. Het bespreken van een emotioneel beladen onderwerp!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het is – denk ik – belangrijk om nu met jezelf in het reine te komen en te staan voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. Uranus is sterk individualistisch en authentiek.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Alweer krijgen we te maken met een prachtige grote water driehoek, deze keer met de planeten de Zon (de kern van de persoonlijkheid, het ‘zelf’),  de Maan (op dinsdag) conjunct met Saturnus in Schorpioen (het anker, de struktuur) en Chiron (de wond maar ook de genezing). In juni stond Jupiter in Kreeft op de plek waar de Zon deze week staat. Jupiter geeft inzicht – de Zon is in staat om dat inzicht toe te voegen aan je totale persoonlijkheid. In deze context, zou de Maan in Schorpioen op ongezond gedrag en gewoontes kunnen duiden. Het boodschap? Schoonschip maken. Wat voor de persoonlijkheid niet bevoorderlijk is moet eruit.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Maan, Saturnus en Chiron zijn in principe bereid om met elkaar in harmonie te werken maar alle drie hebben andere behoeften en vertegenwoordigen andere cosmische principes. De planeten worden zodoende verplicht om naar creatieve oplossingen te zoeken. Hoe doen we dit? Hier ligt de uitdaging. De grote risico met veel planeten in water, is dat de spanning die de tegenstellingen opwekken, in een een ‘feel good’ factor omgetoverd wordt.  In plaats van aan een situatie te werken, plannen we een vakantie, een leuke afspraak, een etentje, enz. Ontsnappen dus. Aan ons de keuze!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag staat de Maan conjunct Pluto – en in de middag is het Volle Maan. Bij volle maan, reflecteert de maan, de zon, volledig. Bij een volle maan kunnen situaties helder worden omdat er meer objectiviteit te pas komt. Hoofd en hart, bewust en onbewust, denken en voelen, allerlei soorten Zon/Maan symbolen, staan zodanig tegenover elkaar opgesteld dat er een crisis kan ontstaan. Men ziet als het ware, de dingen helder. Het is niet langer mogelijk om met een grote bocht om problemen heen te lopen. De dag daarop – keert Mercurius terug naar Kreeft.
Het boodschap is helder: kiezen voor je zelf!

Liz-StonehengeElizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, en daarvoor het esoterische boekwinkel “De Weg van de Krijger” waar ze met Ronald Jan-Hein samenwerkte, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *