Astrologie Dwergplaneten: Saskia van Vliet, De Plutoïden, Lichten van Kosmische Wijsheid

saskiaGraag breng ik het boek, ‘De Plutoïden, Lichten van Kosmische Wijsheid’ geschreven door Saskia van Vliet, onder jullie aandacht.

Info:  ‘De Plutoïden, Lichten van Kosmische Wijsheid’

Vlak na de eeuwwisseling werd er nieuw licht geworpen op het ruimtelijk gebied rondom Pluto. Astronomische ontwikkelingen hebben door de ontdekking van nieuwe planeten ertoe geleid dat er binnen de astrologie een nieuw gebied te bestuderen is. Dit boek gaat over deze dimensie voorbij de baan van Neptunus.

Al geruime tijd voor de ontdekking van de nieuwe dwergplaneten, had Pluto binnen de astrologie zijn plek ingenomen. Pluto draagt een ongrijpbare, overweldigende, confronterende en transformerende kracht in zich. Maar deze kwaliteit bezit Pluto niet langer alleen, behalve Pluto zijn nu ook Huya, Varuna, Ixion, Quaoar, Haumea, Eris, Sedna, Orcus en Makemake medebewaarders van ons onderbewuste. Net zoals een lamp aan- en uitgezet kan worden, bedienen de dwergplaneten gezamenlijk de lichtschakelaar in ons bewustzijn. De dwergplaneten hebben de intentie om de duisternis op te heffen. Ze hebben de intentie om datgene wat onbewust is, bewust te maken.

Onze verre voorouders zagen zich omringd met de levende wezens van de natuur en al deze natuurlijke wezens kregen in de verhalen een eigen plaats en identiteit. Tegenwoordig wordt er steeds minder belang gehecht aan godenwijsheid en zijn we veel spirituele waarden kwijtgeraakt. De tijd lijkt echter aangebroken om de godenwijsheid die gekoppeld is aan de dwergplaneten, binnen de astrologie en binnen onze spirituele ontwikkeling, betekenis te geven. Wellicht zijn we nu in een tijd aangekomen waar we ontvankelijk worden voor de energie van het vijfde element ether. Dit element heeft de eigenschap een brug te slaan tussen het lagere en hogere bewustzijn, en dat is precies waar de leringen van de dwergplaneten over gaan.

De ontdekking van deze planeten vindt niet toevallig op dit moment plaats en de bevindingen sluiten aan bij de huidige veranderingen van ons spirituele bewustzijn. Dit boek is onmisbaar voor diegene die openstaat voor nieuwe astrologische ontwikkelingen en meer wil weten over de planeten van de nieuwe tijd.

‘De Plutoïden, Lichten van Kosmische Wijsheid’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Hajefa Prijs Euro 22.50 (288 pagina’s)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *