Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter in Leeuw, vertrouw in jezelf

Astrologieblog Weekhoroscoop: vertrouw in jezelf: De planeet Jupiter heeft o.a. met je fortuin en je geluk te maken. Het is de planeet van expansie, uitbreiding, geloof en hoop: Jupiter nodigt je uit om je kansen te grijpen. Jupiter in Kreeft legde de nadruk op de familie, de intieme kring, je huis en thuis gevoel en gaf ons een gelegenheid om gevoelsmatig dichterbij ons zelf te komen, te weten wat we nodig hebben om onszelf te voeden en daardoor te groeien. Kreeft heeft ook met de familie geschiedenis te maken en de eigen rol in het gezin. Jupiter gaf ons een kans om lessen uit het verleden te leren. Aanstaande woensdag maakt Jupiter – voor het eerst in 12 jaar – de overstap naar vuurteken Leeuw en dat brengt een geheel nieuwe dynamiek met zich mee.

Astrologieblog Weekhoroscoop: vertrouw in jezelf: De heerser van Leeuw is de Zon, het planeet dat het stralende middelpunt van onze solaarstelsel vormt. De Zon is de verbindende factor, de kern, het hart van ons systeem, en vanuit de astrologie bekeken, symboliseert de Zon ‘het Zelf’. De komende 12 maanden, dient Jupiter een levensvisie die vooruitstrevend en toekomst gericht is. Jupiter in Leeuw is een stuk minder bangerig aangelegd dan Jupiter in Kreeft – en staat klaar voor grote uitdagingen, overtuigd zoals hij is, van het eigen kunnen. Vuur is een optimistisch, extrovert element. Leeuw symboliseert het kind in ons dat zowel nieuwsgierig als leergierig is. Eindelijk krijgt Uranus een geschikte partner om te helpen met het realiseren van zijn plannen. Samen kunnen Jupiter in Leeuw en Uranus in Ram – een toekomst scheppen die niet door het verleden bepaald wordt. Vuur wil van het negatieve loskomen en zich op een authentieke manier in de ‘hier en nu’ manifesteren.  Daadkracht gekoppeld aan een  proactieve ‘can do’ mentaliteit, brengt beweging:  Op zondag wordt extra stuwkracht aan het geheel geleend als Saturnus – die sinds 2 maart retrograde loopt – weer vooruit gaat lopen. Saturnus neemt – als het ware – zijn voet van de rem. Er is minder weerstand. De twee vuur planeten brengen een stuk creativiteit, innovatie en ‘buiten de doos-denken’ tot de onderhandeltafel.

Jupiter in Leeuw daagt je uit om vertrouwen in jezelf te hebben!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De tweede planeet die van teken verandert deze komende week is Venus, die op vrijdag het teken Kreeft binnenstapt. Waar Venus in Tweeling wispelteurig kan zijn en ruimte nodig heeft, is Venus in Kreeft heel romantisch. Venus in Kreeft wil zich hechten o.a. omdat veiligheid een belangrijk punt is. Kreeft is een hoofdteken en Venus is een relatie planeet. Dit houdt in dat we in de liefde of in relaties een richting willen kiezen. Alles open laten is niet langer een optie. Later in de maand – betreedt Venus de Uranus/Pluto arena: zij staat opposiet met Pluto op 28 juli en in vierkant met Uranus op 1 augustus. Dat een keuze maken gepaard kan gaan met gevoelens van angst (Pluto) of onrust (Uranus) wisten wij allaang. Het is daarom fijn om te weten dat het nieuwe leven (Jupiter/Uranus) lonkt !!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag staat Mercurius in Kreeft in driehoek met Neptunus wat wijst op verbeeldingskracht en fantasie. Het geeft ook het vermogen om mystieke ervaringen te hebben. Neptunus maakt de deur naar andere werelden open – en Mercurius is Kreeft voelt zich tot de diepte aangetrokken en hecht zich aan nieuwe emotionele ervaringen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Eveneens op zaterdag, staat de Zon in Kreeft in vierkant met Mars. Deze energie maakt prikkelbaar en licht geraakt. Er kan sprake zijn van vermoeidheid – omdat er een grote inspanning gemaakt moet worden. Zon vierkant Mars maakt ook impuslief. Het is belangrijk in het weekend om eerst te denken en dan pas te doen!!

Wil je graag weten welke invloed Jupiter in Leeuw in je eigen horoscoop zal hebben? Waar liggen de kansen de komende tijd? De mp3 reading ‘Jupiter in Leeuw: vertrouw in jezelf‘ is nu te bestellen. Voor meer informatie stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, en daarvoor het esoterische boekwinkel “De Weg van de Krijger” waar ze met Ronald Jan-Hein samenwerkte, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *