Maan – Pluto – Perikelen in de Artiestenwereld Deel II

Brita Falk schijnt wederom haar licht op Maan-Pluto-Perikelen in de artiestenwereld.
Voor deel één van dit artikel klik hier

Jeroen Krabbé, acteur, 5 december 1944 (geboortetijd niet zeker)
Maan-Pluto conjunctie in Leeuw

krabbe

Deze acteur met de Zon in Boogschutter speelt nogal eens de rol van slechterik.
(Film: James Bond, The Fugitive) Hoe vinden we dat terug?
Met een Maan-Pluto conjunctie in Leeuw kan de acteur goed vorm geven aan deze emoties. De rol van slechterik is een typisch voorbeeld van hoe men op een iets minder prettige manier uiting geeft aan deze heftige planeetstand. Pluto kan met deze stand volledig op je gevoel inspelen, hij geeft ons het gevoel dat je er niet onderuit kunt. In het geval van het spelen van de slechterik heeft die jou in zijn macht, omdat hij de Maan-Pluto energie ten kwade gebruikt. De Maan heeft onder andere met acteren te maken, het ‘je in de ander kunnen inleven” past goed bij het acteervak. Het teken Leeuw kan nogal dominant zijn dus dat geeft (als de kracht verkeerd gebruikt) wordt een neiging tot machtsmisbruik! Leeuw wil ook charmeren natuurlijk.
Jeroen Krabbé spéélt een rol, hij ís niet de rol, maar bij het spelen van zo’n slechterik-rol is het wellicht handig dat hij de Zon in Boogschutter heeft, zo kan hij geloofwaardig een uiterst charmante, optimistische figuur spelen en trap je met open ogen in de slechterik-val die de acteur met de Maan-Pluto conjunctie in Leeuw voor je heeft uitgezet. Ook hier kom je er niet onderuit, Pluto dwingt op een dominante Leeuw-manier. (in de film dan he!)
Hij speelt overigens niet alleen maar slechterik-rollen natuurlijk. In het dagelijks leven is deze man naast acteur ook een groot schilder. Leuk om te zien dat de Maan-Pluto krachten ook op een andere manier vorm krijgen: het maken van kunstwerken.

Rob de Nijs, zanger, 26 december 1942 (geboortetijd onbekend)
Maan-Pluto conjunctie in Leeuw

denijs

Deze doorgewinterde artiest met 50 jaar podium-ervaring heeft de zon in Steenbok.
Steenbok wil steeds nieuwe uitdagingen, een stapje hoger op de ladder klimmen. Het kan soms een kwetsbaar teken zijn ondanks dat hij aan de buitenkant hard lijkt en zijn gevoelsleven wellicht moeilijk toelaat. Immers, een aardeteken wil vooral praktisch in het leven staan en de Steenbok stippelt langzaam, geduldig en stap voor stap zijn plan uit, op weg naar de hoogste top.
Voor het teken Steenbok is het belangrijk dat hij aanzien heeft, een status bereikt in de buitenwereld. Pas dan heeft hij het gevoel dat hij serieus genomen wordt en echt meetelt.
Deze man is al jarenlang zeer succesvol als zanger.
Hij treedt nog steeds veel op en boekt grote successen. Wie zou verwachten dat deze succesvolle zanger vreselijke faalangst heeft? Zon in Steenbok is soms al kwetsbaar maar zijn Maan-Pluto conjunctie toont een extra grote overgevoeligheid en juist in het teken Leeuw, dat ook veel applaus nodig heeft. Applaus krijgt deze man genoeg zou je denken en toch is daar een grote faalangst, iedere keer opnieuw heeft hij het gevoel dat hij zich weer moet bewijzen.
Hij heeft in interviews (DWDD) gezegd dat hij in therapie is geweest voor deze faalangst.
Via zijn werk kan hij met zijn optredens (Leeuw) toch zijn Maan-Pluto energie kwijt.
De grote massa (Pluto) meeslepen via gevoelige (Maan) liedjes. Ik weet helaas geen geboortetijd van deze zanger. Als we mogen raden dan plaats ik de conjunctie in de buurt van het tiende huis….

Terry Bozzio, solo-drummer, 27 december 1950 -geboortetijd 16.11(AA-rating)
Maan-Pluto conjunctie in Leeuw in het derde huis

bozzio
Nog een kunstenaar met de Zon in Steenbok en een Maan-Pluto conjunctie in Leeuw; de drummer Terry Bozzio…..Al jaren lang succesvol en zeer bekend. Hij wordt wel eens aangevallen omdat hij een materiaal-freak en self-kicker zou zijn. Zijn drum-kit is echt mega-groot, echt onvoorstelbaar, ik heb nog nooit zoiets gezien. Google even op een plaatje, dan zie je zijn enorme equipment….In zijn eentje heeft hij een enorme variatie aan verschillende geluiden. Voor een Steenbok is het belangrijk dat zijn spullen van een goed merk zijn, en het moet ook liefst écht een uitdaging zijn wat hij doet. Dat is bij Bozzio zeker het geval.
Zijn zon in 7 geeft aan dat hij graag contact maakt met zijn medemens, maar de Maan-Pluto in 3 in Leeuw wil misschien iets anders, doet het liever alleen, of wil leiding geven. Na een periode van samenwerking in bands heeft hij zijn eigen solo-programma ontwikkeld en geeft urenlange concerten, een uitputtingsslag! Dat is hem wel toevertrouwd met het doorzettingsvermogen en de discipline van de Steenbok. Met zijn solo-concerten vertelt hij via geluid als het ware een verhaal, dat zouden we kunnen zien als de Maan-Pluto in Leeuw-manier om te communiceren en/of contact te maken (3e huis) Het drummen wordt dus zijn manier om een verhaal te vertellen, misschien wil hij ook daarom zo’n groot equipment, om zoveel mogelijk nuances en intonatie in zijn verhaal aan te brengen….Volgens de laatste berichten op zijn Official Facebook account verkoopt Terry tegenwoordig ook zijn schilderijen…..
Slot:
Een Maan-Pluto verbinding zoekt extremen op ten aanzien van de emoties. De planeet Pluto zoekt altijd extremen op, en op welk gebied dat zich uit, vinden we terug in het huis waar Pluto zich bevindt. Het kan ook zijn dat Pluto een aspect maakt met een andere planeet, of heerser is van een bepaald huis. Dat geeft nóg meer informatie.
Maar zelfs met minder informatie kunnen we toch al veel duiden.
Het gaat om het vinden van de juiste uitlaatklep voor de planeet energiëen.

Hoe dan ook, de Maan-Pluto perikelen geven stof tot denken…of liever….voelen.

Copyright Brita Falk 2011

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Brita Falk en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Maan – Pluto – Perikelen in de Artiestenwereld Deel II

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *