Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen vierkant Jupiter- de spirituele krijger wordt met extra kracht beloond!

Astrologieblog Weekhoroscoop:  De nieuwe maan (op 27 juli) viel conjunct met Jupiter en vierkant met Mars in Schorpioen. De tijd voor wikken en wegen (Weegschaal) is voorbij, deze week roepen de planeten om aktie. Een nieuwe maan is een krachtig moment dat de kiem van de nieuwe maand cyclus in zich draagt. Echter de kiem ligt nog in de aarde en moet zichtbaar worden. Rondom nieuwe maan – zien we dus geen maan aan de hemel. Een belofte (naar jezelf of anderen) moet waargemaakt worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag (2 aug) maakt Mercurius de overstap van Kreeft naar Leeuw en vervolgens staat Mercurius conjunct met Jupiter op zaterdag en vierkant met Mars op zondag.  Mercurius legt dus dezelfde route af – langs Jupiter en Mars heen – als de Zon en Maan vorig weekend. Mercurius is de boodschapper van de goden die begrijpt en brengt wat latent aanwezig is tot uitdrukking. In de alchemie staat Mercurius voor datgene dat ontwikkeld moet worden en de Zon en het sterrenbeeld Leeuw zijn symbolen van het zelf. Deze week wordt de  ‘spiritueele krijger’ met extra kracht beloond!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week is er voor Venus een belangrijke rol weggelegd. Venus komt namelijk in dat gebied terecht waar Mars, Jupiter, Uranus en Pluto eerder dit jaar met elkaar in de clinch gezeten hebben. Venus in Kreeft is emotioneel van karakter en is erg gehecht aan dierbaren. Dit maakt de oppositie Venus/Pluto op maandag (28 juli) en de vierkant met Uranus op vrijdag (1 aug) des te pijnlijker.Uranus en Pluto zijn transpersoonlijke planeten en hoe pijnlijk het ook is, leren de transpersoonlijke planeten ons dat het leven lang niet altijd maakbaar is. Sommige situaties zoals een wereld economische crisis, of een oorlog elders in de wereld, spelen zich af op ‘macro niveau’, en toch kunnen wij daar als individuen onder lijden, of wij het willen of niet. Dit zelfde geldt natuurlijk voor een partner die op een ander verliefd wordt of een dierbare die een nare ziekte krijgt. Soms kunnen wij niets doen om een situatie te veranderen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week is er sprake van innerlijke spanning. De Leeuw planeten kunnen ons ‘ego’ opblazen (denk aan de Mars/Jupiter vierkant op zaterdag !!), of ze kunnen ons inspireren om bij de kern waarden van ‘het zelf’ te komen. Jupiter wil altijd lering trekken. Een veel meer positieve uiting van Mars in Schorpioen vierkant Jupiter in Leeuw zou zijn, vechten en staan voor integriteit, eerlijkheid en waardigheid in het eigen handelen. Onthoud dit vooral in het weekend!! Op zondag staat Mercurius vierkant Mars waardoor woorden makkelijk als wapens kunnen dienen. Misschien daagt de nieuwe maan ons uit om onze eigen waarden en normen duidelijk te krijgen. Wat is belangrijk? Waar liggen ons eigen prioriteiten?? Zelf de lef hebben om voor ‘iets’ te staan is krachtiger dan te strijden ‘tegen iets’ in een ander. Om zo’n positieve positie in te nemen, moet je wel eerst weten waar je precies voor staat! De grote valkuil deze week komt van een opgeblazen ego verhaal! Maak je verhaal persoonlijk!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus is de bindende faktor tussen de twee belangrijkste configuraties van het jaar, Venus doet mee aan de grote vierkant, maar zij doet ook mee aan de grote water driehoek. Venus neemt nu de plek in waar Jupiter stond eerder in het jaar. Vanaf vrijdag staat Venus driehoek met Saturnus en driehoek met Chiron! De liefde bindt (Venus/Kreeft), verankert ( verleden en toekomst in het hier en nu, Saturnus)  en geneest het zelf (Chiron/Vissen). Venus in Kreeft brengt ode aan de intieme, gezellige sfeer. Er kan veel misgaan – als we maar elkaar hebben.

Wil je graag weten welke invloed Jupiter in Leeuw in je eigen horoscoop zal hebben? Waar liggen de kansen de komende tijd? De mp3 reading ‘Jupiter in Leeuw: vertrouw in jezelf‘ is nu te bestellen. Voor meer informatie stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen vierkant Jupiter- de spirituele krijger wordt met extra kracht beloond!

 1. Bregje zegt:

  Hoi Liz en andere blog-lezers,
  Ik kijk elke week reikhalzend uit naar het nieuwe verhaal 🙂 Moet wel zeggen dat ik het positieve van Jupiter in Leeuw nog niet zo voel. Maargoed, ik heb dan ook vanuit het grote vierkant in april een verse heartbreak opgelopen waarin allerlei afschuwelijke oude karmatische lessen zaten. Het enige positieve wat ik erover kan zeggen is dat ik aan de ene kant in al mijn valkuilen gestapt ben, maar ook dat ik mijn waardigheid niet helemaal verloren ben en het zoveel beter heb gedaan dan alle vorige keren. Ik had er heel veel voor over, maar ben gestopt toen het echt pijn begon te doen en ik geen verbetering meer zag. Wel ongemerkt teveel geofferd voor de liefde, maarja dat was deel van het probleem. Astrologisch: die driehoek Chiron-Saturnus nu maakt ook een driehoek met mijn Saturnus op 17 gr Kreeft, die opposiet Venus in Steenbok staat. Nu is Venus op weg naar de conjunctie met mijn Saturnus (en dus driehoek transit Saturnus en transit Chiron). Ik hoop dat Venus mijn Loslaten nog een wat vriendelijker eind kan geven, ook al staat ze in die schaduw van Pluto-Uranusvierkant. Ik heb me kapotgedroomd, enorme liefde gevoeld maar diegene kon (alhoewel in eerste instantie wel) het om wat voor reden dan ook, niet beantwoorden. Wel heel treurig, het had enorme potentie. Ik rook de stal. Maar hou me nu maar, met moeite, vast aan het idee dat er dan misschien nog iets beters voor me in het verschiet ligt, het was geen ‘makkelijke’ relatie (hij had ook Venus-Saturnus oppositie!).
  Nu is Jupiter net in mijn 7e huis gekomen dus ik hoop op positieve, inhoudelijke, nieuwe verbindingen met mensen.
  En dat mijn hart weer een beetje tot leven komt, want het is nu erg leeg 😉

  Groetjes aan allemaal!
  Breg

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Oh Bregje… Pijnlijk. Heel pijnlijk.

   Ik heb de indruk – uit je reactie – dat je op dit moment een objectief, nuchter, kijk op deze relatie hebt. Niet dat het daardoor minder pijnlijk wordt trouwens. Maar belangrijk denk ik – is dat je voor jezelf hebt gekozen. Men zegt dat de liefde blind maakt – en dat geloof ik. Je was veel meer in een oud patroon blijven hangen als je tegen je eigen waarnemingen en gevoelens in – steeds meer energie in deze relatie had gestopt. Je hebt jezelf op tijd in bescherming genomen.

   Ik denk – Venus opp. Saturnus leert men belangrijke lessen over de liefde en die beginnen bij jezelf. Als je terug denkt aan de workshop – dan zul je je herinneren dat het vrij normaal is dat mensen partners uitzoeken die dezelfde soort ‘dingen’ in hun horoscoop hebben. Dit is een goed voorbeeld. Jullie hebben allebei Venus opp Sat.

   Wees lief voor jezelf. Lizx

   • Bregje zegt:

    Ja Liz, dank je! De grootste en moeilijkste ‘switch’ van patroon is om al die liefde (ik kan het nogal opblazen met mijn Jupiter in het eerste huis in onderschepte Vissen) in mezelf te stoppen in plaats van in de ander. Dit lukt me nog niet zo. Ik wil nog steeds graag die erkenning, waardering, liefde van de ander. Ik kan goed voor mezelf zorgen, het gezellig maken voor mezelf, lachen met mezelf, maar er blijft een soort gat diep van binnen. Ik heb ook wel een bozigheid hangen dat ik nauwelijks een normale relatie heb gehad in het leven tot nu toe. Ik word niet goed van al die ‘lesjes’ en kijk momenteel afgunstig naar anderen, die vast ook niet allemaal gelukkig zijn, maar in ieder geval in een of andere fase van een relatie of huwelijk zitten. Voor mij lijkt het allemaal zo ver weg en onbereikbaar. Ik wil nu ook wel eens samen lol maken en de dagelijkse dingen delen. Nee, ik moet me weer naar binnen richten (is de boodschap, uit verschillende hoeken). Ik wil niet meer alleen! Ik ben mezelf zat! Ik wil anders en samen! Ondertussen is er een soort doodse stilte in mijn leven, iedereen is op vakantie of met zijn gezin bezig, ik kijk elke dag vacatures maar er is niks en ik kan het even niet meer opbrengen om leuke dingetjes te verzinnen. Maar ik ben vandaag dan ook weer zeer slecht gehumeurd dus hopelijk komt er weer een sprankeltje ergens vandaan. Ik hoop nog steeds op een knuffeltje van Venus op mijn Saturnus!
    Liefs Breg

    • Elizabeth Hathway zegt:

     Hi Bregje.. Ik hoor je 🙂 Zon is niet voor niets heer 7 natuurlijk.

     Echter… misschien is de vraag niet waarom je geen man in je leven hebt, maar op wie word je verliefd? Wie kies je uit en waarom? Je bent een mooie vrouw – dus in principe – geen reden om geen arm om je heen te hebben toch? MvgE

     • Bregje zegt:

      Misschien is de lastigheid het sextieltje van Uranus naar mijn zon (vanuit huis 8, te afstandelijke mannen, of karmatische relaties zoeken ? 😉 Of niet te vergeten het vierkant van Pluto vanuit 8 naar mijn zon, okee ik opteer voor de karmatische relatieshit, hahaha!
      Ja, dat is het punt, op wie val ik en waarom? Ik ben daar nu wel goed mee bezig, ik heb al een paar flinke aanwijzingen. En dank je wel voor je vette compliment! Als dat geen lief Venusknuffeltje is, en van een Steenbok 🙂 Ik ben goed opgestaan, dus vandaag wordt een goede dag!
      Liefs, Breg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *