Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen vierkant Jupiter- de spirituele krijger wordt met extra kracht beloond!

Astrologieblog Weekhoroscoop:  De nieuwe maan (op 27 juli) viel conjunct met Jupiter en vierkant met Mars in Schorpioen. De tijd voor wikken en wegen (Weegschaal) is voorbij, deze week roepen de planeten om aktie. Een nieuwe maan is een krachtig moment dat de kiem van de nieuwe maand cyclus in zich draagt. Echter de kiem ligt nog in de aarde en moet zichtbaar worden. Rondom nieuwe maan – zien we dus geen maan aan de hemel. Een belofte (naar jezelf of anderen) moet waargemaakt worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag (2 aug) maakt Mercurius de overstap van Kreeft naar Leeuw en vervolgens staat Mercurius conjunct met Jupiter op zaterdag en vierkant met Mars op zondag.  Mercurius legt dus dezelfde route af – langs Jupiter en Mars heen – als de Zon en Maan vorig weekend. Mercurius is de boodschapper van de goden die begrijpt en brengt wat latent aanwezig is tot uitdrukking. In de alchemie staat Mercurius voor datgene dat ontwikkeld moet worden en de Zon en het sterrenbeeld Leeuw zijn symbolen van het zelf. Deze week wordt de  ‘spiritueele krijger’ met extra kracht beloond!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week is er voor Venus een belangrijke rol weggelegd. Venus komt namelijk in dat gebied terecht waar Mars, Jupiter, Uranus en Pluto eerder dit jaar met elkaar in de clinch gezeten hebben. Venus in Kreeft is emotioneel van karakter en is erg gehecht aan dierbaren. Dit maakt de oppositie Venus/Pluto op maandag (28 juli) en de vierkant met Uranus op vrijdag (1 aug) des te pijnlijker.Uranus en Pluto zijn transpersoonlijke planeten en hoe pijnlijk het ook is, leren de transpersoonlijke planeten ons dat het leven lang niet altijd maakbaar is. Sommige situaties zoals een wereld economische crisis, of een oorlog elders in de wereld, spelen zich af op ‘macro niveau’, en toch kunnen wij daar als individuen onder lijden, of wij het willen of niet. Dit zelfde geldt natuurlijk voor een partner die op een ander verliefd wordt of een dierbare die een nare ziekte krijgt. Soms kunnen wij niets doen om een situatie te veranderen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week is er sprake van innerlijke spanning. De Leeuw planeten kunnen ons ‘ego’ opblazen (denk aan de Mars/Jupiter vierkant op zaterdag !!), of ze kunnen ons inspireren om bij de kern waarden van ‘het zelf’ te komen. Jupiter wil altijd lering trekken. Een veel meer positieve uiting van Mars in Schorpioen vierkant Jupiter in Leeuw zou zijn, vechten en staan voor integriteit, eerlijkheid en waardigheid in het eigen handelen. Onthoud dit vooral in het weekend!! Op zondag staat Mercurius vierkant Mars waardoor woorden makkelijk als wapens kunnen dienen. Misschien daagt de nieuwe maan ons uit om onze eigen waarden en normen duidelijk te krijgen. Wat is belangrijk? Waar liggen ons eigen prioriteiten?? Zelf de lef hebben om voor ‘iets’ te staan is krachtiger dan te strijden ’tegen iets’ in een ander. Om zo’n positieve positie in te nemen, moet je wel eerst weten waar je precies voor staat! De grote valkuil deze week komt van een opgeblazen ego verhaal! Maak je verhaal persoonlijk!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus is de bindende faktor tussen de twee belangrijkste configuraties van het jaar, Venus doet mee aan de grote vierkant, maar zij doet ook mee aan de grote water driehoek. Venus neemt nu de plek in waar Jupiter stond eerder in het jaar. Vanaf vrijdag staat Venus driehoek met Saturnus en driehoek met Chiron! De liefde bindt (Venus/Kreeft), verankert ( verleden en toekomst in het hier en nu, Saturnus)  en geneest het zelf (Chiron/Vissen). Venus in Kreeft brengt ode aan de intieme, gezellige sfeer. Er kan veel misgaan – als we maar elkaar hebben.

Wil je graag weten welke invloed Jupiter in Leeuw in je eigen horoscoop zal hebben? Waar liggen de kansen de komende tijd? De mp3 reading ‘Jupiter in Leeuw: vertrouw in jezelf‘ is nu te bestellen. Voor meer informatie stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring. Gedurende vele jaren werkzaam als astroloog in de Roos, in Amsterdam, Elizabeth heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen vierkant Jupiter- de spirituele krijger wordt met extra kracht beloond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *