Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Mercurius, Jupiter – blijf jezelf trouw

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik heb net naar de planeten standen voor deze komende week gekeken. Wat opvalt is dat de planeet Mercurius precies tussen de Zon en Jupiter staat. Momenteel loopt Mercurius sneller dan de Zon en Jupiter waardoor hij in staat is om een boodschap van Jupiter naar de Zon over te brengen. Dit is een voorbeeld van wat astrologen overdracht van licht noemen.  Hoe pakt dit uit? Kijkend op de website van de BBC website zag ik dat een top UK minister -Baroness Warsi vandaag een brief (Mercurius) naar de Prime Minister David Cameron (de Zon) gestuurd heeft, waarin zij haar ontslag indient over de situatie in Gaza. Warsi neemt – als moslim vrouw – een principieele (Jupiter) houding aan. Warsi is een belangrijke persoon in de UK politiek, iemand met een grote persoonlijkheid  – twee faktoren die ook bij het teken Leeuw thuishoren. Misschien voelen wij ons ook  geroepen om ergens een principieel standpunt in te nemen? Misschien willen wij ook een belangrijk boodschap doorgeven, een klacht indienen, een punt maken? Deze week heeft Mercurius als het ware de oor van de Koning! We kunnen ons stem laten horen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Maar… Planeten die dicht bij de Zon staan, worden opgenomen in het felle licht waardoor zij vanaf de aarde gezien, onzichtbaar worden gemaakt. Astrologen hebben hier ook een woord voor, in het engels  heet dit fenomeen ‘combustion’ in het nederlands  ‘verbranding’. Zowel Jupiter als Mercurius worden nu verbrand.  Of het boodschap (Jupiter) dat Mercurius overbrengt invloed heeft, zullen wij pas later te weten komen. Op vrijdag om 18.21 uur staat Mercurius in cazimi – d.w.z. in het hart van de Zon. De planeten nodigen ons uit om dichtbij de kern, de bron van ons leven te komen. Ongeacht wat er verder gebeurt, blijf jezelf trouw. Vanaf zaterdag wordt Mercurius ook avondster en het is Jupiter die de nieuwe dag aankondigt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Na de conjunctie met de Zon, maakt Mercurius vrijdag avond laat een driehoek met Uranus gevolgd op zaterdag ochten door een Zon/Uranus driehoek.  Vuur is inspirerend, toekomst gericht en bereid om stappen in het onbekende te zetten. Zon, Mercurius en Uranus zien geen beren op de weg – en willen vooruitgang zien. Op zaterdag volgt een behoorlijke ‘reality check’ als eerst Mercurius en vervolgens de Zon frontale botsingen met Saturnus in Schorpioen maken. Saturnus is een tegenstander van formaat.  Saturnus zegt ‘ nee – terug – je loopt te hard van stapel’. Wie het eigen ‘kunnen’ overschat komt juist nu in de problemen. De frustratie zal dan ook voelbaar (Schorpioen) zijn. Groei heeft een grens. Het leven zelf heeft een grens. Niet alles is maakbaar. Een vierkant is een spanningsaspect die met moed en doorzettingsvermogen overwonnen kan worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zondag – bij volle maan – wordt een hoogtepunt bereikt. De Zon/Maan oppositie staat  vierkant op Saturnus en driehoek op Uranus. De spanning zit in de inconjunct aspect tussen Saturnus en Uranus: de oude manier van doen vs. de nieuwe. Zodat de sluizen open kunnen gaan en de energie door kan stromen moet Uranus bereid zijn een compromis met Saturnus te sluiten. Voor zijn deel moet Saturnus verder dan zijn eigen grens kijken – en meer openstaan voor de nieuwe wereld order. Deze week kunnen wij tegen onze eigen muren aanlopen. We kunnen hier doorheen komen en sterker worden – als we trouw blijven aan onze eigen idealen EN waar nodig compromissen sluiten. De Maan in Waterman stelt samenwerking enorm op prijs!!

Wenst u een consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren uw afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Mercurius, Jupiter – blijf jezelf trouw

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *