Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus/Jupiter vs Mars/Saturnus, niet alles wat schittert is goud

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op het moment van schrijven staat Venus exact conjunct met Jupiter in Leeuw. Ik zou graag wat goudstof willen hebben om over mijn woorden heen te sprenkelen, want deze conjunctie schittert ! Venus wordt de ‘lesser benefic’ genoemd en Jupiter de ‘groter benefic’ en benefic betekent goed! Venus in de Leeuw geeft een sterk gevoel van eigenwaarde en alles wat Jupiter aanraakt wordt zowel in positieve als in negatieve zin vergroot. Aan de positieve kant – krijgen we de kans om te laten zien wat wij kunnen. Er lijkt geen einde aan de creatieve mogelijkheden te komen. Daarnaast is Venus in Leeuw open en eerlijk. Er kan een genereus gebaar worden gemaakt of misschien vindt er een verzoening plaats. De keerzijde van deze conjunctie in Leeuw is dat er teveel focus kan worden gelegd op uiterlijk vertoon, terwijl de inhoud te wensen overlaat of wordt simpelweg als onbelangrijk gevonden. Egoism en handelen uit eigen belang zijn ook symptomen van zo’n spectaculaire conjunctie. Wat dit laatste betreft, wees gewaarschuwd. Venus is onderweg naar Mars en Saturnus: Mars wordt de ‘lesser malefic’ en Saturnus de ‘greater malefic’. Malefic betekent niet goed! Wie NU alleen uit eigen belang handelt, situaties te groot opblaast, of meer belooft dan in werkelijkheid waargemaakt kan worden, loopt eind augustus tegen een muur aan. Niet alles wat schittert is goud! Venus en Jupiter komen ongeveer één uur voor de Zon op. Wie vroeg opstaat krijgt dus de kans om Venus met Jupiter als ochtend ster aan de hemel te zien.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Licht oppervlakkige Venus/Jupiter staan in sterk contrast met serieus, hardwerkend Mars/Saturnus in Schorpioen. Schorpioen heeft niets met franje en is veel meer in de kern des dingens geinteresseerd. Calvinistisch, diepgravend en bereid om over lijken te lopen om het doel te bereiken, Mars/Saturnus maakt korte metten met alles dat niet aan de hoogste eisen voldoet. De laatste keer dat Mars/Saturnus in Schorpioen conjunct waren, was in feb 1984 en interessant genoeg, ook in de 18e graad van Schorpioen. Zo’n conjunctie is dus meer zeldzaam dan je zou misschien vermoeden want Saturnus doet +/- 29 jaar over een rondje dierenriem, en Mars +/- 2.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Om maximale winst uit Venus/Jupiter te halen – moeten we dus op de goede manier schitteren, zodat Mars/Saturnus eerder een formaliteit wordt, een fase waar je door heen moet om verder te komen, dan een enorme beer op de weg! Zoekend naar een mooi voorbeeld van Mars conjunct Saturnus in Schorpioen, kwam ik de horoscoop van Mark Zuckerberg tegen. Zuckerberg richtte in 2004 het sociale netwerk Facebook op. Omdat Mars en Saturnus allebei retrograde zijn in de Zuckerberg horoscoop, lopen ze nog steeds naar de exacte conjunctie toe. Zuckerberg staat bekend om zijn gebrek aan ‘franje’. Ik citeer “Naar verluidt rijdt Zuckerberg iedere dag met een Acura naar het werk ‘omdat het een veilig en niet opzichtige auto is’. Daarnaast staat de succesvolle Amerikaanse ondernemer bekend om zijn grijze t-shirts en hoodies en zeker niet om een extravagante kledingstijl. Zijn huwelijk met Priscilla Chan vond plaats in zijn achtertuin en het paar werd tijdens hun Italiaanse huwelijksreis gespot in de plaatselijke McDonald’s.” Zijn horoscoop staat onderaan deze post.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag komt Mercurius  in degelijk Maagd, in oppositie met ‘alles is mogelijk’ Neptunus in Vissen te staan. De overweldigende Neptuniaanse keuzevrijheid  brengt nuchter Mercurius eventjes in verwarring ! De orde loslaten is een grote vraag voor de Maagd- maar de inspiratie die hij van Vissen terugkrijgt is goud waard! Probeer met de voeten van de grond te komen. Een beetje zweven op dinsdag mag! Wie te veel aan de details vastklampt verliest het zicht op het geheel. De oppositie Mercurius/Neptunus staat in schril contrast met Mercurius driehoek Pluto op donderdag. Pluto in Steenbok wijst op kennis van zaken. Dit is een heel praktisch aspect. Order in chaos is mogelijk als je in de nieuwe order kunt vertrouwen. Pluto vertegenwoordigt een diepere wijsheid. Soms moeten de dingen gaan zoals ze gaan!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag maakt de Zon de overstap van Leeuw naar Maagd. De natuur is bezig met een nieuwe ritme. In de ochtend voel ik de verandering in de lucht hangen. Dat heerlijk zomer gevoel ebt weg. Oogsttijd breekt aan. We moeten het kaf van het koren scheiden. Onderscheid maken tussen dingen. De Maagd seizoen begint! Fijne week…

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je graag weten welke invloed Jupiter in Leeuw in je eigen horoscoop zal hebben? Waar liggen de kansen de komende tijd? De mp3 reading ‘Jupiter in Leeuw: vertrouw in jezelf‘ is nu te bestellen. Voor meer informatie over deze, en alle andere readings, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

De horoscoop van Mark Zuckerberg (geb. tijd onbekend)

zuckerberg

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus/Jupiter vs Mars/Saturnus, niet alles wat schittert is goud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *