Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen vierkant Venus – passie staat weer op de menu

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteren voelde ik de bui al aankomen. De tijd was rijp voor een flinke opruimbeurt. Nu staan er twee grote tassen in de gang die naar de kringloop winkel gaan. Ik heb mijn woonkamer anders ingericht. Stoelen, bank, en een kast verschoven!! Tot laat in de avond bleef ik aan de gang. Ik was – als het ware – bezeten van een grote schoonmaak woede. Vandaag is de nieuwe maan in Maagd. Voor de Maagd is order en netheid belangrijk en een nieuwe maan signalleert het begin van iets. Er wordt gezegd ‘een goed begin is halve werk’. Ik zit goed. Met deze nieuwe maan in oppositie met Neptunus is dat niet een onbelangrijk gegeven. Neptunus is diffuus en niet genoeg gefocust. De heerser van de nieuwe maan, Mercurius staat in Maagd en in sextiel met Mars en Saturnus. Het is belangrijk om voor inspiratie open te staan zonder het einddoel uit het oog te verliezen. Neptunus biedt zoveel mogelijkheden aan die de geest afleidt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Blijvend bij de nieuwe maan… Mars staat vanavond conjunct met Saturnus in Schorpioen. Zoals ik vorige week al schreef en hier nogmaals herhaal:

De laatste keer dat Mars/Saturnus in Schorpioen conjunct waren, was in feb 1984 en interessant genoeg, ook in de 18e graad van Schorpioen. Zo’n conjunctie is dus meer zeldzaam dan je zou misschien vermoeden want Saturnus doet +/- 29 jaar over een rondje dierenriem, en Mars +/- 2.

Er zit ontembare energie achter Mars in Schorpioen. Hij schrikt zich nergens voor terug en daarom is het belangrijk dat deze ‘power’ constructief gebruikt wordt. Saturnus in Schorpioen is streng – zeg maar een ‘grom stand’. Saturnus probeert Mars een halte toe te roepen. Saturnus is de rem, de ‘ring pass not’. Maar nu staat Saturnus in het teken van Mars en moet dus Mars eerbieden. Hoe ga jij hiermee om?? Deze stel planeten samen laten ons ergens in vast bijten en loslaten doen we pas als het probleem of situatie opgelost is. Er is een sterk verantwoordelijkheids- en plichtsgevoel hier aanwezig. Er is sprake van conjunctie, een begin energie dus. Heel belangrijk hoe we dit vorm geven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Blijvend bij de nieuwe maanVenus staat in driehoek met Uranus. Dit is schitterend in plaats van schokkend. Ik moet aan Miley Cyrus denken en de MTV Award uitreiking van gisteren. ‘De belangrijkste prijs van de avond, die van beste videoclip van het jaar, ging naar de vrouw die tijdens de MTV-show van vorig jaar al ’twerkend’ voor een sensatie zorgde: Miley Cyrus. De zangeres was zelf aanwezig bij de uitreiking, maar ze liet de prijs ophalen door een dakloze jongere.’ VK vandaag. Een jonge vrouw en ster (Venus in Leeuw) die de aandacht op een dakloze (Uranus) vestigt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus en Uranus kunnen vrijheidslievend en spontaan zijn maar deze komende week gaat de liefde niet over rozen. Waar Uranus in Ram misschien de nieuwe relatie vertegenwoordigt, de minaar, of de kracht van het nieuwe begin symboliseert, vertegenwoordigt Saturnus de verantwoordelijkheidsgevoel, de verplichtingen en de regels van het spel. In uurhoek-vragen, is Saturnus ook de ex. Op dinsdag staat Venus in Leeuw in vierkant met Saturnus en op woensdag staat Venus in vierkant met Mars. Je hebt in het leven mensen die makkelijk kunnen loslaten – en mensen die dat niet kunnen doen. Het gaat hier om vaste tekens en daar zit de strijd. Alhowel Venus vierkant Mars (in Schorpioen!!) de sexualiteit flink aanwakkert is dit geen romantische verbinding maar passie staat weer op de menu!! Dit zijn geen makkelijke aspecten maar Venus in Leeuw is heel integer en trots. Appels vallen onder de heerschappij van Venus en soms moet je gewoon door de zure (Mars/Saturnus) appel heenbijten!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag staat de Zon in oppositie met Neptunus. Overweldigende emoties en door de bomen het bos niet meer zien? Lekkage ? Heel veel regen? Hoog sensitiviteit? Voelen wat een ander voelt? Heldervoelend zelfs? Met je hoofd erbij kan dit een prachtige aspect worden. Neptunus heeft profijt van de Zon in Maagd omdat die in staat is om de inspiratie-bron te ordenen. Een Maagd stelt heldere vragen. Neptunus daarentegen biedt stof aan waar de Maagd over na moet denken. Een puzzel-stand dus. Maar let wel op.. Wie al te dromerig wordt ….. verliest de huissleutels!

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je graag meer over je eigen horoscoop weten ? Waar liggen de kansen de komende tijd? Voor informatie over alle mp3 readings, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

newmoon

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *