Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Mercurius in Weegschaal, Venus in Maagd en oneindig veel denken over de liefde

Astrologieblog Weekhoroscoop: Met de overstap van Mercurius naar Weegschaal – het teken van de onderhandelaar – vindt er een subtiele maar voelbare verandering in de communicatie plaats. Waar Mercurius in Maagd de voorkeur geeft aan een praktische ‘hands-on’ aanpak, goed kritiek kan geven, en overtuigd door sterke argumenten, kan Mercurius in Weegschaal dingen goed uitstellen en de ontwikkelingen volgen zonder oordeel te geven. Waar het nu om draait is dat we goed overwogen keuzes maken en met de verschuiving van Mercurius stellen we andere kern vragen. Welke mogelijkheden zijn er ? Wat is realiseerbaar en ook gewenst? Waar zitten er beperkingen? Over welke middelen beschik ik? Zijn er alternatieve mogelijkheden? Mercurius in Weegschaal weegt dingen af en kan ons helpen om erachter te komen wat wij (en anderen) nodig hebben om verder te komen. Weegschaal is een hoofdteken en daarom in staat om het leven een andere draai te geven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Sommige van ons zullen ook keuzes moeten maken – denk ik. Dan heb ik het voornamelijk over mensen met planeten tussen de 12-15 graden van de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok en tussen 27-30 van de vaste tekens, Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. We gaan een ‘hitte’ herfst tegemoet. Een hardnekkig probleem/situatie dat sinds het begin van het jaar speelt,  keert in september in alle heftigheid terug. Volgende week komt Mercurius in ‘de zone’ te zitten waar eerder dit jaar, Mars, Jupiter, Uranus en Pluto gestaan hebben d.w.z. rond de 12 – 15 graden van de hoofdtekens. Nu beschikken we over hulpmiddelen in de vorm van een Mercurius/Jupiter sextiel en een Venus/Pluto driehoek. Jupiter en Venus zijn de zgn. ‘benefic’ planeten en bieden oplossingen aan. Jupiter in Leeuw kan duiden op nieuwe financieele omstandigheden, een goede adviseur, een belangrijke inzicht, of meer wijsheid. Jupiter maakt ook later in het jaar en volgend jaar, een driehoek met Uranus (op 25/9 2014, 3 maart 2015, 22 juni 2015). Er komen nieuwe kansen aan.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag staat de Maan conjunct met Pluto en in driehoek met de Zon in Maagd. Inzicht in de materie, de stof, in onze eigen emoties. De Zon heeft macht over het leven, het komt op en maakt ons wakker. Bewust wording van wat er onder de oppervlakte speelt. Een moment van bezinning en reflectie over de belangrijke dingen des levens. Misschien krijgt iets pijnlijks eindelijk een plek.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week pakt Venus ook haar koffers. Vanaf vrijdag staat zijn in denk teken Maagd. Na alle pracht en praal rondom Venus in Leeuw, krijgt de de liefde nu een intellectueele, esthetische glans. De receptie tussen Mercurius en Venus*, betekent dat er oneindig veel over de liefde gespeculeerd en gedacht wordt. Met Venus in oppositie met Neptunus volgende week, kan droom en fantasie in elkaar overlopen. Neptunus in Vissen verhoogt Venus waardoor de liefde lijkt geen grenzen te kennen. Dit is een klassieke roze bril aspect. Je ziet wat je wilt zien. Nog verder kijkend naar die eerder genoemde ‘zone’  – zie ik dat Venus een driehoek met Pluto moet maken. De zuiverheid en eerlijkheid van Venus in Maagd wordt door Pluto in Steenbok beloond. Het is niet makkelijk voor een persoonlijke planeet zoals Venus – in verbinding met de transpersoonlijke planeten (Uranus, Neptunus of Pluto) te staan. Rondom de liefde zitten diepe en soms pijnlijke levens – en zielslessen en we hebben niet alles in eigen handen.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

* betekent dat Mercurius en Venus in elkaars teken staan

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Mercurius in Weegschaal, Venus in Maagd en oneindig veel denken over de liefde

 1. Bregje zegt:

  Ik vind het zeer spannend allemaal, en je blog van deze week bijzonder duidelijk en to the point, of het komt doordat ik mijn eigen issues er zo duidelijk in weerspiegeld zie. De trip van Mercurius door die kardinale ‘zone’ met dingen van het begin van het jaar die terugkomen, verbind ik voor mijzelf met de driehoek tussen transit Saturnus in Schorpioen en Chiron in Vissen. Die twee maken namelijk al een tijdje een grote waterdriehoek met mijn moeilijke Saturnus in Kreeft (16 gr). Hier zit letterlijk “oud zeer” en dat is heel nadrukkelijk aan de oppervlakte gekomen. Nu mag ik volgens mij blij zijn met de komende volle maan op 16 gr Vissen, conjunct Chiron, dit zou de culminatie moeten zijn van het hele proces. Het licht gaat aan, het wordt nu echt duidelijk (mijn radix Jupiter vlakbij, op 12 gr Vissen, ik hoop dus dat ik het duidelijk ga zien of iig begrijpen hoe het nu echt zit) en daarna gaat Mercurius dus die ‘zone’ in (bij mij in 8e huis, transformatie! Die retro Mars in Weegschaal was ook niet bepaald een feestje) dus ook al moet alles waarschijnlijk nogmaals de geestelijke revue passeren, ik hoop te komen tot begrip en vergeving, van anderen en mezelf. Waardoor ik eindelijk weer stappen vooruit kan zetten, in plaats van de hele zomer achteruit zwemmen. Venus in Maagd, die driehoekjes gaat maken met mijn Zon, Merc en Venus in Steenbok (en transit Pluto daartussendoor) gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat ik het ook gevoelsmatig kan begrijpen (dat is tot nu toe nog het moeilijkste!). Hoe dan ook, voor mij voelt het alsof er licht aan het eind van de tunnel is. Wat een vertragingen allemaal, maar hopelijk kan ik nu verder reizen met een flink zware koffer minder. Travel light 🙂

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Bregje.. Een beetje een heel laat reactie van mijn kant. Misschien heb ik onbewust gewacht op de Volle Maan. Ik ben erg benieuwd hoe je dat ervaren heb. Is het licht daadwerkelijk aangegaan? Ik denk Mars in Boogschutter (Mars terugkeer???) zowieso een nieuw begin aangeeft. Was leuk je laatst bij Frank te zien. Warme groet, Liz

   • Bregje zegt:

    Hi Liz!
    Tja, er zijn al wat nieuwe dingen gaande! Er woelt van alles in mijn ‘water’, maar ik durf niet zomaar overal vol vertrouwen in te stappen, al word ik daar voortdurend toe uitgenodigd… Alsof ik voortdurend getest word of ik mijn grenzen kan aanhouden… taaie klus zeg! Ik dacht dat deze volle maan een soort laatste pijn-oprisping zou geven, maar de pijn is opvallend afwezig, tot mijn verbazing. Ik voel me zen, rustig, beschermd. Ben wel gisteravond even bewust in een pijn-onderwerpje gedoken en prettig was het niet, maar daarna wel die rust. En ik heb besloten om een massage-cursus te gaan doen (tot en met mei elke week 1 dag, oosterse en westerse technieken). Ik wil mijn ‘handen gebruiken’.
    Ja, ik voel een soort onverklaarbare positiviteit en vertrouwen, terwijl die juist zo afwezig waren de afgelopen weken, heel vreemd dit (denk meteen: en hoe lang gaat dit duren dan?!) en ik voel die heling om me heen in de lucht, voor het grijpen, en merk ook dat ik hier en daar heel makkelijk helende dingen kan geven of zeggen, terwijl ik pasgeleden nog dacht dat ik helemaal leeg was. Toen kwam er zomaar iets heel liefs op mijn pad, en ik heb geen idee wat het verder inhoudt, maar het is heel sterk en licht. Ik kan meteen ook weer liefde uitdelen. Echt een heerlijk kadootje! En nu weer verder met continuiteit, structuur, grenzen… maar ik kan niet wachten tot de volgende date 😉
    Ik heb ontzettend genoten van de astro-middag!
    Liefs Breg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *