Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Mercurius in Weegschaal, Venus in Maagd en oneindig veel denken over de liefde

Astrologieblog Weekhoroscoop: Met de overstap van Mercurius naar Weegschaal – het teken van de onderhandelaar – vindt er een subtiele maar voelbare verandering in de communicatie plaats. Waar Mercurius in Maagd de voorkeur geeft aan een praktische ‘hands-on’ aanpak, goed kritiek kan geven, en overtuigd door sterke argumenten, kan Mercurius in Weegschaal dingen goed uitstellen en de ontwikkelingen volgen zonder oordeel te geven. Waar het nu om draait is dat we goed overwogen keuzes maken en met de verschuiving van Mercurius stellen we andere kern vragen. Welke mogelijkheden zijn er ? Wat is realiseerbaar en ook gewenst? Waar zitten er beperkingen? Over welke middelen beschik ik? Zijn er alternatieve mogelijkheden? Mercurius in Weegschaal weegt dingen af en kan ons helpen om erachter te komen wat wij (en anderen) nodig hebben om verder te komen. Weegschaal is een hoofdteken en daarom in staat om het leven een andere draai te geven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Sommige van ons zullen ook keuzes moeten maken – denk ik. Dan heb ik het voornamelijk over mensen met planeten tussen de 12-15 graden van de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok en tussen 27-30 van de vaste tekens, Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. We gaan een ‘hitte’ herfst tegemoet. Een hardnekkig probleem/situatie dat sinds het begin van het jaar speelt,  keert in september in alle heftigheid terug. Volgende week komt Mercurius in ‘de zone’ te zitten waar eerder dit jaar, Mars, Jupiter, Uranus en Pluto gestaan hebben d.w.z. rond de 12 – 15 graden van de hoofdtekens. Nu beschikken we over hulpmiddelen in de vorm van een Mercurius/Jupiter sextiel en een Venus/Pluto driehoek. Jupiter en Venus zijn de zgn. ‘benefic’ planeten en bieden oplossingen aan. Jupiter in Leeuw kan duiden op nieuwe financieele omstandigheden, een goede adviseur, een belangrijke inzicht, of meer wijsheid. Jupiter maakt ook later in het jaar en volgend jaar, een driehoek met Uranus (op 25/9 2014, 3 maart 2015, 22 juni 2015). Er komen nieuwe kansen aan.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag staat de Maan conjunct met Pluto en in driehoek met de Zon in Maagd. Inzicht in de materie, de stof, in onze eigen emoties. De Zon heeft macht over het leven, het komt op en maakt ons wakker. Bewust wording van wat er onder de oppervlakte speelt. Een moment van bezinning en reflectie over de belangrijke dingen des levens. Misschien krijgt iets pijnlijks eindelijk een plek.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week pakt Venus ook haar koffers. Vanaf vrijdag staat zijn in denk teken Maagd. Na alle pracht en praal rondom Venus in Leeuw, krijgt de de liefde nu een intellectueele, esthetische glans. De receptie tussen Mercurius en Venus*, betekent dat er oneindig veel over de liefde gespeculeerd en gedacht wordt. Met Venus in oppositie met Neptunus volgende week, kan droom en fantasie in elkaar overlopen. Neptunus in Vissen verhoogt Venus waardoor de liefde lijkt geen grenzen te kennen. Dit is een klassieke roze bril aspect. Je ziet wat je wilt zien. Nog verder kijkend naar die eerder genoemde ‘zone’  – zie ik dat Venus een driehoek met Pluto moet maken. De zuiverheid en eerlijkheid van Venus in Maagd wordt door Pluto in Steenbok beloond. Het is niet makkelijk voor een persoonlijke planeet zoals Venus – in verbinding met de transpersoonlijke planeten (Uranus, Neptunus of Pluto) te staan. Rondom de liefde zitten diepe en soms pijnlijke levens – en zielslessen en we hebben niet alles in eigen handen.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

* betekent dat Mercurius en Venus in elkaars teken staan

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Mercurius in Weegschaal, Venus in Maagd en oneindig veel denken over de liefde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *