Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de Volle Maan, Venus oppositie Neptunus en de kunst van navigeren

Astrologieblog Weekhoroscoop: Afgelopen zaterdag kreeg ik een brief uit Ierland. Ik vond het heerlijk om een handgeschreven envelop open te maken en door de bladzijden heen, de vertrouwde stem van mijn dierbare vriendin te horen. Haar nieuws roerde me enorm. Precies zo’n letterlijke betekenis kan je aan de wederzijdse receptie tussen Mercurius in Weegschaal en Venus in Maagd geven.  De schoonheid van woorden!! Een email kan aan een brief niet tornen!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Volle Maan morgen valt over de Maagd/Vissen as. Maagd is een van de drie dierenriem tekens dat als een mens wordt afgebeeld. De andere twee zijn Tweeling en Waterman. Maagd wordt door Mercurius – ‘het verstand’- beheerd. De Maagd gebruikt de hersenen en zorgt dat de dierlijke instincten in toom gehouden worden. Maagd houdt van strak, geordend en georganiseerd. Vissen daarentegen kunnen moeiteloos in chaos zwemmen. Vissen leven onder water, in een mens-vreemd wereld. Ze zijn koudbloedig en door Jupiter – ’the big picture’- beheerd. Waar de Maagd oog voor de kleine details heeft, kan een Vis onmogelijk in één drup water leven. Een vis volgt zijn intuitie en zoekt gebondenheid en samenhang in alles.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Kort na Volle Maan staat de Maan in driehoek met Saturnus en Mars allebei in ijzersterk Schorpioen. Dit zie ik als een impuls tot aktie die helemaal vanuit de onderbuik komt. De kunst bij een Volle Maan is om een balans te vinden tussen bewust en onbewust, tussen wil en gevoel. Maagd en Vissen zijn allebei dualistisch van karakter en gezien de vierkant tussen Mercurius en Pluto op woensdag, raad ik jullie aan om kritische vragen aan je zelf te stellen voordat je iets zegt of doet midweek, waar je misschien later spijt van zou kunnen krijgen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius staat op woensdag in vierkant met Pluto. Een uur later staat de Maan in impulsief Ram. Spontaan kwam het woord navigeren bij mij in gedachten. Navigatie is de kunst van het plannen en volgen van een route om zich daarmee van de huidige positie naar de bestemming te verplaatsen. Nogmaals… Volle Maan staat in driehoek met Saturnus en Mars. Zet en volg je eigen agenda en wees, waar nodig, kritisch op anderen ! Gebruik je intutitie om de juiste koers te zetten!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Eveneens op woensdag staat Venus in oppositie met Neptunus. Wederom de tegenstelling tussen imperfectie en volmaaktheid. Geweldig aspect voor een mode show, het openen van een tentoonstelling, de premiere van een movie, kunst maken, verkopen, enz. De muze is aanwezig waardoor wij vrij makkelijk inspiratie kunnen opdoen. Echter Neptunus hecht veel waarde aan de droom, de fantasie, en is nergens te vinden als de punten op de ‘ i ‘ gezet moeten worden: m.a.w. de details zijn niet zijn sterke punt. Wees romantisch maar vergeet je boeren verstand niet!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf zaterdag  passeren wij een grens. Mars in Boogschutter zet energie in beweging. Waar Mars in Schorpioen erg gefocust is – gooit Boogschutter de hekken open. Er zijn grenzeloze mogelijkheden om uit te kiezen. Met Jupiter in Leeuw en Uranus en Ram, is straks het circuit compleet. Begin oktober krijgen we de eerste serieuze grote vuur driehoek in tijden. Mars in Boogschutter inspireert. Het nodigt ons uit om dingen uit te proberen, ons nek uit te steken, risico’s te nemen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zondag staat Venus in driehoek met Pluto. Wat de liefde betreft, is er wijsheid en inzicht aanwezig. Pluto in Steenbok neemt ons door de diepte van onze eigen ervaringen heen. Dit jaar heeft Venus een lange transit door Steenbok gemaakt, incl. drie conjuncties met Pluto!! Mens ken jezelf en weet wat je waard bent !!

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de Volle Maan, Venus oppositie Neptunus en de kunst van navigeren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *