Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus opposiet Cheiron, Mars vierkant Neptunus ligt de nadruk op Vissen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week ligt de nadruk op de Vissen energie veld, zowel vanuit de mannelijk hoek – Mars in Boogschutter vierkant Neptunus in Vissen – als de vrouwelijke hoek – Venus in Maagd opposiet Cheiron in Vissen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het sterrenbeel Vissen heeft een hoge emotioneele intelligentie en is in staat de eigen emoties en die van anderen goed te herkennen. Echter, Vissen is minder verbaal meer aanvoelend. De onderstromingen voelen, in communicatie, in relaties, in alles. Soms waazig , heel meegaand, creatief, Vissen kan zich dikwijls de slachtoffer voelen van de stromingen om hem/haar heen. Echter, in tijden van crisis, weet de Vis zich goed te hanteren. In plaats van tegen de stroom in te zwemmen, drijft de Vis mee. De buigzaamheid en de aanpassingsvermogen van de Vis, maakt sterk. Er is een hogere wijsheid hier. Vissen is de laatste teken van de dierenriem.  In plaats van aktie naar buiten toe, trekt de Vissen energie ons naar de diepere onderstromingen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Venus/Cheiron oppositie is exact op woensdag en valt samen met de Maan in Kreeft. Op de 18e is er een grote waterdriehoek tussen Maan, Saturnus, en Cheiron. Dit is toevallig de dag van de referendum in Schotland! Cheiron heeft uit zichzelf al iets onbegrensd. Als centaur kan hij zich tussen de planeten bewegen en hun banen doorkruisen. Hij kan een proces in ons ontwaken, dingen onthullen of ‘iets naar voren halen’ die de sleutel kan zijn tot het begin van een belangrijke innerlijk proces. Venus heeft o.a. met relaties te maken – en in Maagd kan dit de behoefte zijn om een volmaakte relatie of gezin te hebben. Het kan pijnlijk zijn om er achter te komen dat dit een projectie van een innerlijke behoefte is, dat in werkelijkheid niet waargemaakt kan worden. Maagd richt haar blik op de kleine details maar kan in dat proces het zicht op het geheel verliezen. Cheiron daarengegen daagt uit om niet bij één punt stil te staan maar verder te kijken. Het universum is groot – lijkt hij te roepen. Cheiron verbindt Saturnus met Uranus en heeft met de overgang te maken die het mogelijk maakt twee tegenovergestelde energieen (in dit geval Maagd & Vissen) met elkaar te verbinden. Cheiron functioneert als een portaal  – of als een ‘rainbow bridge’ – die het mogelijk maakt om evolutionaire sprongen te maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars vierkant Neptunus is exact volgende week maandag. De Boogschutter heeft iets onbegrensd. De schutter schiet zijn pijl en gallopeert er achterna. Bevrijd van de strakke teugels van de Schorpioen, zoekt Mars een ‘cause’. Onder een Neptunus vierkant kan de hier en nu schromelijk tekort schieten terwijl de toekomst lonkt. Dit is een super rusteloze vierkant. Neptunus kan Mars als het ware castreren, hem al zijn energie ontnemen. Mars rent van hot naar her, verzamelt van alles, maar vindt het moeilijk om zich ergens aan te binden. De Mars energie valt – als het ware – in het water. Echter… Mars kan ook inspiratie opdoen bij Neptunus, en uiteindelijk beseffen dat hij over een koffer vol nieuwe ideeën beschikt! Feit is er zit een grote vuur driehoek aan te komen tussen Mars, Uranus en Jupiter. Als snelste planeet van de drie speelt Mars een belangrijke rol hierin. Mars kan misschien het lontje aansteken en van zijn zoektocht toch profijt hebben.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zondag staat Venus in Maagd sextiel met Saturnus. In de middag loopt de Maan ook het teken Maagd binnen. De twee belangrijke vrouwelijke planeten, Venus en de Maan, staan dan in het sterrenbeeld dat door een jonge vrouw wordt afgebeeld. Dit maakt een zinnige, intelligente, integere indruk. De receptie met Mercurius onderstreept het belang van een goed gesprek over belangrijke zaken. Een belangrijke mededeling door een vrouw of over een vrouw.

Een interessante week waarin het moeilijk kan zijn om met beide benen op de grond te blijven!!

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *