Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Pluto direct, Zon in Weegschaal en een nieuw balans vinden

Astrologieblog Weekhoroscoop: Er zijn een aantal belangrijke astro-evenementen deze week en de volgorde waarop zij gebeuren is eveneens interessant. Vandaag – maandag – staat Mars vierkant Neptunus en de indringer die over het hek van het Witte Huis sprong blijft in het nieuws. Vandaag een leuk stuk in ‘The Independent’ over the secret service, en recente sex en alcohol schandalen!! Mars geeft de bewakers weer, die niet op hun plaats waren. Mars in Boogschutter beweegt natuurlijk !! Neptunus heeft met schandalen, alchohol, en veiligheidslekken te maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag gaat Pluto direkt lopen – gevolgd twee uur later door de herfst equinox. Het woord equinox betekent eqi – gelijk, nox – nacht. Gedurende een paar dagen lijken de dagen en nachten evenlang te zijn. De Zon komt in het teken van de diplomaat Weegschaal te staan. Weegschaal is door Venus beheerd en is …in principe uit op harmonie en overleg. Langzaam maar zeker, worden de dagen vanaf morgen korter en de nachten langer. Wij hebben -voor eventjes in de eeuwigheid – weer een moment van ultieme balans bereikt. Symbolisch gezien, zijn we nu in staat om verleden en toekomst samen te smelten in het hier en nu. Als wij morgen er even bij stilstaan kunnen wij een mooi overzicht maken of krijgen van waar we NU zijn en van daaruit een perspectief krijgen op waar we naar toe willen. We kunnen ons op een nieuwe richting orienteren. Omdat Pluto direkt loopt richt hij zijn aandacht minder naar binnen en meer naar buiten, waardoor hij meer kracht kan vertonen. Het leven in balans brengen – binnen met buiten – is de ultieme Weegschaal taak. Wat wij – tijdens Pluto retrograde over ons ziel ontdekt hebben – kunnen we nu in aktie omzetten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De dag na de herfst equinox, is er een nieuwe maan. Een nieuwe maan signalleert altijd een nieuw begin m.b.t. de zaken die onder het huis vallen waar de nieuwe maan plaatsvindt. Deze nieuwe maan valt op de wereld as – wat extra kiemkracht aan deze energie geeft. In principe is de nieuwe maan ongeaspecteerd – wat kan betekenen dat bepaalde plannen langzaam op gang kunnen komen. Maar het kan ook betekenen dat je een belofte aan jezelf maakt. .

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zondag maakt Mercurius de overstap van Weegschaal naar Schorpioen. Zodoende komt er een einde aan de wederzijdse receptie tussen Mercurius in Weegschaal en Venus in Maagd. Mercurius in Schorpioen is doortastend, diepgravend, en ‘to the point’. Schoonheid in communicatie maakt weg voor direktheid. Team Mercurius en Venus hebben heerlijk LINGO met elkaar gespeeld maar nu is het ieder voor zich! Waar Mercurius en Venus de status quo belangrijk vonden, is de Schorpioen niet bang het te verstoren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De volgorde en de uitwisseling van de energie is interessant. Hoe dan ook geeft Mercurius in Schorpioen zicht op de kern. Pluto direkt in Steenbok kan daar mee dealen. Aan de Zon in Weegschaal te taak om de sociale en andere belangrijke elementen niet uit het oog te verliezen en deze ook te laten meewegen.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Pluto direct, Zon in Weegschaal en een nieuw balans vinden

 1. Gala zegt:

  Laten we even verder borduren over Venus in Maagd ingaande conjunctie Zon in Maagd. Het aspect
  volgens vele van NARCISME. De eigenliefde. Venus heeft een hogere, lagere, mannelijke en vrouwelijke
  “kantje”. De liefde gericht op het uiterlijk, de schoonheid, zinnelijkheid onze begeertenatuur. Deze zijde is
  primair het is deels aangeboren. Een hoger doel van Venus is zuiverheid de innerlijke schoonheid. Niet als
  de bindende kracht van onze begeerte maar juist het loslaten de meer “goddelijke” liefde. We geven vanuit
  onszelf omdat de ander iets nodig heeft. In Zena uit de serie Hercules zien we de mannelijke Venus en in
  de Opera Carmen de super vrouwelijke versie. Beide vol overgave, vol passie en gedreven.
  De ondergrond van Venus is nu Maagd.
  Bij Maagd denk je gelijk aan de dienster, een schone lady. De perfectie zelf en daarom altijd de
  ander naar eigen beeld willen hervormen. Maar een detail, een puzzelstuk zegt niets over het “beeld” van
  een biljoen tellende puzzel. Het tegenoverliggend teken van Maagd, Vissen herbergt de foto van het
  Paradijs maar dat is onherkenbaar in een deeltje. De heerser van Maagd Mercurius wijst dit teken ook op
  het gebruiken van je Geest. Niet door te gaan zitten bekritiseren maar door kennis je eigen puzzel te
  vervolmaken. Kennis die van binnenuit in wijsheid wordt omgetoverd. De Venus Urania!
  Het is Maagd eigen te denken dat ze moet slaven en sloven. Door bijvoeging van onderstaande tekst
  hoop ik dat alle Maagden of mensen met een sterke “Maagd inslag” gelijk genezen zijn!

  LUKAS 10, 34-11,1 (38)
  Zus Marta, Maria.
  Maria gezeten aan de voeten van de Heer luisterde naar zijn woorden.

  Marta werd in beslag genomen door drukte van bedienen maar kwam een ogenblik erbij
  staan en zei;
  Heer, hindert het U niet, dat mijn zus mij alleen laat bedienen? Zeg haar dan dat ze mij moet helpen.

  De Heer gaf haar ten antwoord; Marta, Martha , wat maak je je bezorgd en druk over VEEL dingen.
  Toch is maar weinig nodig, eigenlijk maar één ding.

  Maria heeft het beste deel gekozen en het zal haar niet ontnomen worden.

  Dat is nog eens echte kost voor de Katholieke Kerk. Ik heb het zelf in de bijbel gevonden! Mij is dat
  nooit voorgelezen buiten de wonderen. Er is aards voedsel en geestelijk voedsel. De Maagd eet een hapje
  maar overvloed zit in de zee. Onze spirit is Geestelijk. De Maagd heeft veel om over na te denken.
  De bijbel is volgens vele op meerdere manieren te interpreteren. Maar bovenstaande tekst was voor mij
  heel helder en duidelijk. Slaven en sloven… Martha dacht DE BESTE van beide te zijn. Deze waarheid kent
  vele volgelingen misschien hoor jij daar ook bij…?

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Dank je wel Gala voor je reactie. Geeft genoeg stof om over na te denken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *