Astrologieblog Weekhoroscoop: Relaties, de aantrekkingskracht van de grote vuur driehoek

Astrologieblog Weekhoroscoop: Met zowel de Zon als Venus in het teken Weegschaal worden onze relaties met anderen heel belangrijk. We zijn opzoek naar een nieuw evenwicht en meer balans maar dan wel binnen de contouren van een heel dynamisch veld. Op zaterdag maakt de Zon een vierkant met Pluto en op 7 oktober een oppositie met Uranus. Dit is een aanwijzing dat sommige relaties niet stabiel zijn of niet optimaal werken. Pluto brengt de onderliggende, verborgen elementen van onze relaties naar voren. Denk aan angst, jaloezie, onzekerheid of afgunst. Relaties spelen ook een rol in de opkomende eclips-seizoen. Volgende week – op 8 oktober – is er een vrij heftige maansverduistering. Op die dag staan niet alleen de Zon en Maan opposiet elkaar maar de Maan staat ook conjunct met Uranus en Zon en Maan staan vierkant Pluto! De vraag is dus hoe kunnen we situaties stabiliseren? Hoe houden we de boel bij elkaar? Wat is nodig om de toekomst samen vorm te geven? Wie neemt het initiatief ? Er zou nu sprake kunnen zijn van een crisis (tijdelijk of permanent?) in een belangrijke relatie. Gedachten die misschien al een tijd onder de oppervlakte gesluimerd hebben – borrelen omhoog en alles is mogelijk.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Nogmaals… er zijn aanwijzingen dat relaties nu heel belangrijk zijn – maar dan vooral de behoefte om een nieuwe balans te vinden. Mercurius in Schorpioen is niet bang om de achterste van zijn tong te laten zien maar op zondag gaat Mercurius retrograde lopen. Mercurius komt straks weer in Weegschaal te staan, daar waar harmonie en balans de boventoon vieren. Onze opinies, onze gedachten, hoe we denken dat we voelen, wat we zeggen, dit alles is aan verandering onderhevig. Het laatste woord is op vele fronten nog niet gezegd. Verwacht dat mensen op gesprekken terug zullen komen. Regelingen zullen aangepast moeten worden als we ‘terug naar de onderhandel tafel’ keren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het super leuke aan dit allemaal natuurlijk is dat we voor het eerst sinds jaren een wel hele grote driehoek in vuur hebben  (d.w.z. met de Zon en Maan er niet bij betrokken). De Jupiter/Uranus cylcus duurt ongeveer 14 jaar – de laatste conjunctie was in 2009 in Waterman- en dit is de eerste driehoek sindsdien. Vuur zoekt inspiratie in aktie. Het is doenerige energie met een ‘can do’ houding. Niets lijkt onmogelijk. Met z’n allen roepen Mars in Boogschutter, Jupiter in Leeuw en Uranus in Ram ‘PROBEER MAAR: je kunt veel meer dan je denkt!!’ Als groep snijden zij door bureaucratie heen. Geweldig voor ondernemers die zowel visie als durf hebben. Deze grote driehoek geeft de potentieel om anderen te overtuigen. De toekomst lokt!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dus… De komende weken lopen twee stromingen over en door elkaar heen. We moeten niet bang zijn om de status quo te verstoren want dat zou de grote driehoek te kort doen. We moeten wel durven onze waarheid te spreken maar dan wel met respect voor de mening van de ander. Weegschaal is het teken van de diplomaat: ieder heeft recht op zijn eigen waarheid. Misschien moeten we ergens een strijd aangaan – maar dan wel met als doel – de balans te herstellen of een nieuwe orde te creëren. Er liggen een paar belangrijke weken voor ons – en ik ben erg benieuwd wat ik zelf en jullie – ervan zullen bakken! Fijne week … © Elizabeth Hathway

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Relaties, de aantrekkingskracht van de grote vuur driehoek

 1. willeke zegt:

  Hi Liz,
  klopt het dat Venus in deze periode zeer belangrijk is ?
  Uranus in Ram = heerser Mars
  Mars in Boogschutter = heerser Jupiter
  Jupiter in Leeuw – heerser Zon
  Zon in Weegschaal = heerser Venus
  Venus (vandaag in Weegschaal) beheerst dus uiteindelijk de andere planeten ???? en de aspecten die Venus met andere planeten maakt (Neptunus / Chiron etc.) worden dan dus belangrijk ???
  groet
  willeke

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Willeke,

   Je maakt een correct opsomming van de planeten en de huidige heersers. Dus hoe kan Venus de andere planeten beheersen? Dat kan toch niet? Venus is heerser van Weegschaal. De Zon staat nu dus in het teken van Venus en wordt beinvloed door de energie van Venus. Dat Venus nu in haar eigen teken staat – is uiteraard positief. De Zon krijgt een goede stuen en toeverlaat in deze Venus. De Weegschaal wordt als het ware extra benadrukt.

   Venus is belangrijk. De maansverduistering volgende week valt over de Weegschaal/Ram as. Weegschaal is ‘wij samen’ Ram is ‘IK-zelf-alleen’. Weegschaal haalt kracht uit samenwerking, Ram wil een leider zijn. Aan de hand van de aspecten die de Zon en Venus moeten maken op Uranus en Pluto – komt het thema relaties heel sterk naar voren. Dat Venus in Weegschaal staat is enerzijds positief – want samenwerking is belangrijk – maar het kan ook een negatieve kant hebben, nml. de lieve vrede willen bewaren ter wille van een relatie in stand houden. Dus je hebt gelijk ook hierin. Venus is belangrijk.

   Ik hoop dat dit enigszins je vraag beantwoord 🙂 mvgE

   • willeke zegt:

    Misschien heb ik me ongelukkig uitgedrukt.
    Ik bedoelde dat de energie momenteel op een bepaalde manier door de planeten die de tekens beheersen wordt geleid : van Ram naar Boogschutter naar Leeuw naar Weegschaal en dan zou Venus dus belangrijk kunnen zijn.
    Snap je ???
    willeke

    • Elizabeth Hathway zegt:

     Ik probeer je te volgen Willeke.. Ik denk dat ik je begrijp. Bedoel je de vlieger die straks gaat spelen? Een vlieger bestaat uit een grote driehoek – met een oppositie erbij – en twee sextielen. Zo dat je echt de vorm van een vlieger hebt. In dit geval .. de grote vuur driehoek (Mars, Jupiter, Uranus)- en dan de Zon/Venus opp. op Uranus – en de sextielen vanuit Mars in Boogschutter en Jupiter in Leeuw naar de Zon/Venus conjunctie in Weegschaal. Als dit je bedoeling is … kan ik je volgen 🙂

     Echter dit heeft niets met de planetaire heersers te maken – en is zuiver aspectual. Heeft enkel te maken met de plaatsing van de planeten t.o.v. elkaar.

     • willeke zegt:

      Het ging mij er gewoon om hoe de energie in een bepaalde situatie zou kunnen lopen. Bijv. als het allereerste begin van bijv. een ramp zoals nu met de vulkaan in Japan zich voordoet met Uranus in Ram, die energie dan verder een vervolg kan krijgen in Boogschutter omdat Uranus dan Mars zou kunnen beinvloeden, en omdat die in Boogschutter staat beïnvloedt Mars dan Jupiter etc. etc.
      Maar jou uitleg van het vliegeraspect vind ik wel heel mooi.

      groet
      willeke

     • Elizabeth Hathway zegt:

      Mooi zo Willeke. Ik kan je volgen. Als het zover is… zal een horoscoop plaatsen zodat je die ook goed kan zien. MvgE

 2. Bregje zegt:

  Hoi Liz en de andere blogliefhebbers,
  Ik zat even te kijken of er iets noemenswaardigs was gebeurd rond de tijd van de conjunctie Jupiter-Uranus, om een lijn naar het nu te trekken: is er iets wat toen een start heeft gekregen en wat ik kan oppakken, maar de conjunctie was in juni 2010 en niet in 2009! Verder is het lastig te interpreteren, want die conjunctie maakte een sextiel naar mijn ascendant en een driehoek naar mijn MC, maar alle plannen die ik toen had gingen niet door vanwege mijn rugproblemen (conjunctie nog net in 1e huis… en Uranus beheerst mijn 1e huis, dus lijf, en ik had een grote, grote (jupiter) hernia! Nu staat (transit) Jupiter in mijn 7e (idd meer en leuke interacties met mannen 😉 , Uranus in mijn 2e (mijn geld verdwijnt als sneeuw voor de zon, maar er is wel een diep proces van eigenwaarde aan de gang) en Mars als aanstichter (vlam!) in Boogschutter in mijn 10e huis. Heel oppervlakkig gezien, lijkt de boodschap voor mij: laat je (nieuwe) zelf maar lekker zien! Maar omdat het geld echt begint te dringen, hoop ik zo dat er ook een kansje op werk kan komen (ik bedoel, 10e en 2e huis, halloo komt daar nog wat?!). Misschien omdat het een Vuurdriehoek is, werkt het meer psychisch uit dan materieel?
  Vervolgens kijk ik met angst en beven uit naar de volle maan conjunct Uranus op 15 gr Ram, die, na het kardinale grote vierkant in april van dit jaar, opnieuw mijn Venus-Saturnus as (15/16 gr Steenbok-Kreeft) triggert. Mijn Saturnus maakt het T-vierkant tussen Zon-Maan/Uranus – Pluto tot een groot vierkant. Saturnus is natuurlijk ‘all about balance’ (zeker in Kreeft, schommel, schommel!) en in mijn 6e huis, dus werk en gezondheid, maar met Venus erbij, ook weer relaties. Beetje drukjes allemaal! Ik zie het wel, ik begrijp waar het over gaat, en het is best een toer om die balans te maken en te houden, maar dan nog… hoop ik dat er een kans op een baan komt, dat is nu toch wel het belangrijkste. Ik moet meer naar het materiële, want het psychische/liefde heeft de afgelopen tijd meer dan genoeg aandacht gehad.
  We gaan het zien!
  Groetjes Breg

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Bregje, Je hebt gelijk. Ik heb een mooi boek dat heet ‘ Planetary Phenomena’ van Neil F. Michelsen met alle conjuncties, aspecten, eclipsen (you name it) alles op een rij. Ik heb gewoon verkeerd gekeken. Ur/Ju stond in halve vierkant met elkaar in 2009 en inderdaad conjunct op de wereld as nota bene op 8 juni 2010 in 0 graden 18 Ram.
   Heel goed dat je terug gaat om te kijken hoe het toen was. Ik zelf was toen al met korte consulten bezig en had net een workshop in dat weekend gegegeven, dus ik was goed op dreef met astrologie. Wat dat betreft.. niets nieuws onder de Zon 🙂 Nu de dissertatie nog die op dit moment alle aandacht trekt.

   Ik denk inderdaad dat een vuur driehoek eerder met de geest wat teweeg brengt dan iets in de fysieke wereld (tenzij je teveel gaat doen natuurlijk – maar dat is eerder Mars vierkant of oppositie Jupiter). Vuur is krachtig maar heeft ook wat met burn-out. De inspiratie komt door dingen te ondernemen. Aktie… vuur houdt van aktie. Leren door de ervaring van doen. Dus niet bang zijn. Gewoon nu volop je inspiratie volgen en laat je angsten en onzekerheden je niet in de weg staan. Wat ik wel zou doen … is rond de tijd dat de orb heel nauw is… mijn denkpatronen in de gaten houden en probeer de negatieve kanten eraf gewoon af te branden! Want dat kan vuur ook heel goed. MvgE

 3. Sonja Veldheer zegt:

  Hello Liz,

  Je hebt het over de maansverduistering op 8 oktober! Juist op die dag komt de verhuisauto en brengt
  onze inboedel op 9 oktober naar Jonen (het nieuwe huis)! Zou dit met een crisis gepaard gaan?
  Ik heb nu het gevoel van stabiliteit en harmonie in de relatie. Maar het kan bij ons zo weer gaan
  knallen. Gelukkig heb ik steun van het vuur driehoek, dus blijf ik in mijn kracht. Heb ook geleerd
  niet al te vurig van stapel te lopen.
  Het gevoel van: de toekomst lokt, ervaar ik sterk, ik heb zo’n zin in deze verandering!
  Maar mijn enorme enthousiasme wordt wel in de hand gehouden door mijn Vissen-partner.
  Hij heeft Saturnus ongeaspecteerd sextiel Ascendant, dus hij houdt de teugels wel vast!
  Zijn Vissen-natuur en nu met Neptunis in Vissen, kan ook chaotisch zijn! Hij heeft momenten dat
  hij het niet ziet zitten.
  Maar goed, ik ben zeer benieuwd hoe de komende weken zich manifesteren.

  Met hartelijke groet,

  Sonja

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Sonja,

   Sonja…. Ik vind dat deze eclips heel mooi valt. Ik denk dat het zo een einde markeert aan een belangrijke periode in jullie beide leven. Het lijkt mij wel logisch dat er nu allerlei emoties spelen – maar als de maan verduisterd wordt – kunnen die ook verdwijnen in het licht van een nieuw begin. De Maan doet mooi mee trouwens aan die grote driehoek. Dus… Maak je vooral geen zorgen. Ik wens je mooi weer en goede vrienden of werknemers voor de verhuizing …. Zorg wel dat sentimenteele dingen of dingen waar je aan gehecht bent, goed ingpakt zijn 🙂
   Warme groet, Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *