Astrologieblog Weekhoroscoop: Relaties, de aantrekkingskracht van de grote vuur driehoek

Astrologieblog Weekhoroscoop: Met zowel de Zon als Venus in het teken Weegschaal worden onze relaties met anderen heel belangrijk. We zijn opzoek naar een nieuw evenwicht en meer balans maar dan wel binnen de contouren van een heel dynamisch veld. Op zaterdag maakt de Zon een vierkant met Pluto en op 7 oktober een oppositie met Uranus. Dit is een aanwijzing dat sommige relaties niet stabiel zijn of niet optimaal werken. Pluto brengt de onderliggende, verborgen elementen van onze relaties naar voren. Denk aan angst, jaloezie, onzekerheid of afgunst. Relaties spelen ook een rol in de opkomende eclips-seizoen. Volgende week – op 8 oktober – is er een vrij heftige maansverduistering. Op die dag staan niet alleen de Zon en Maan opposiet elkaar maar de Maan staat ook conjunct met Uranus en Zon en Maan staan vierkant Pluto! De vraag is dus hoe kunnen we situaties stabiliseren? Hoe houden we de boel bij elkaar? Wat is nodig om de toekomst samen vorm te geven? Wie neemt het initiatief ? Er zou nu sprake kunnen zijn van een crisis (tijdelijk of permanent?) in een belangrijke relatie. Gedachten die misschien al een tijd onder de oppervlakte gesluimerd hebben – borrelen omhoog en alles is mogelijk.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Nogmaals… er zijn aanwijzingen dat relaties nu heel belangrijk zijn – maar dan vooral de behoefte om een nieuwe balans te vinden. Mercurius in Schorpioen is niet bang om de achterste van zijn tong te laten zien maar op zondag gaat Mercurius retrograde lopen. Mercurius komt straks weer in Weegschaal te staan, daar waar harmonie en balans de boventoon vieren. Onze opinies, onze gedachten, hoe we denken dat we voelen, wat we zeggen, dit alles is aan verandering onderhevig. Het laatste woord is op vele fronten nog niet gezegd. Verwacht dat mensen op gesprekken terug zullen komen. Regelingen zullen aangepast moeten worden als we ’terug naar de onderhandel tafel’ keren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het super leuke aan dit allemaal natuurlijk is dat we voor het eerst sinds jaren een wel hele grote driehoek in vuur hebben  (d.w.z. met de Zon en Maan er niet bij betrokken). De Jupiter/Uranus cylcus duurt ongeveer 14 jaar – de laatste conjunctie was in 2009 in Waterman- en dit is de eerste driehoek sindsdien. Vuur zoekt inspiratie in aktie. Het is doenerige energie met een ‘can do’ houding. Niets lijkt onmogelijk. Met z’n allen roepen Mars in Boogschutter, Jupiter in Leeuw en Uranus in Ram ‘PROBEER MAAR: je kunt veel meer dan je denkt!!’ Als groep snijden zij door bureaucratie heen. Geweldig voor ondernemers die zowel visie als durf hebben. Deze grote driehoek geeft de potentieel om anderen te overtuigen. De toekomst lokt!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dus… De komende weken lopen twee stromingen over en door elkaar heen. We moeten niet bang zijn om de status quo te verstoren want dat zou de grote driehoek te kort doen. We moeten wel durven onze waarheid te spreken maar dan wel met respect voor de mening van de ander. Weegschaal is het teken van de diplomaat: ieder heeft recht op zijn eigen waarheid. Misschien moeten we ergens een strijd aangaan – maar dan wel met als doel – de balans te herstellen of een nieuwe orde te creëren. Er liggen een paar belangrijke weken voor ons – en ik ben erg benieuwd wat ik zelf en jullie – ervan zullen bakken! Fijne week … © Elizabeth Hathway

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Relaties, de aantrekkingskracht van de grote vuur driehoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *