Astrologieblog Weekhoroscoop: Weegschaal, de vlieger en het belang van evenwicht

Astrologieblog Weekhoroscoop: De komende week is de energie van de Weegschaal heel dominant aanwezig. Dit heeft o.a. te maken met de planeten die de vorm van een vlieger maken. Een vlieger wordt gevormd door een grote driehoek (Mars in Boogschutter, Jupiter in Leeuw, Uranus in Ram), met een dakje van twee sextielen (Mars en Jupiter sextiel Zon & noordknoop) en een oppositie (Zon en Noordknoop opp. Uranus). Wat natuurlijk ook speelt is de maansverduistering op woensdag – die eveneens de focus op het teken Weegschaal legt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Terwijl balans en harmonie heel belangrijk zijn – kost het heel wat moeite om ons evenwicht te bewaren. Uranus staat exact in oppositie met de Zon op dinsdag en daar ligt de grote uitdaging. Uranus in Ram kan zowel impulsief als aggressief zijn. De grote vuur driehoek – waar Uranus aan deelneemt -wil aktie ondernemen. In feite gebruikt een grote vuur driehoek aktiviteit als een vluchtroute van dingen waar tegenop gezien wordt: ‘Ik ga dit doen… zodat ik niet aan dat moet denken/werken’. Er is nu kans dat als we teveel doen we ons balans kunnen kwijtraken. Ook als we te confronterend zijn, te Uranisch, te egocentrisch, wordt de balans verstoord. Balans houdt in feite in, dat geven en nemen in evenwicht moeten zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De vlieger speelt een rol in de energie patroon van de komende weken. Op 16 oktober, staat Venus in Weegschaal conjunct de Noordknoop, opposiet Uranus, en sextiel met Mars en Jupiter, terwijl de Zon op de 16e conjunct met Mercurius staat. Dit houdt in dat de komende weken de nadruk bij die Weegschaal energie blijft. De vlieger heeft met integratie te maken en geeft de bereidheid om naar problemen te kijken. Dit is vuur/lucht energie. Vuur heeft met inspiratie en daadkracht te maken – lucht en zeker Weegschaal – heeft met samenwerking en met doorbraak te maken. Weegschaal is een hoofdteken en alle hoofdtekens geven een nieuwe richting aan. Er is spanning maar de oplossing ligt ook voor de hand. De aanwezigheid van de noordknoop, zie ik als een aanwijzing dat veranderingen of keuzes die nu worden gemaakt echt invloed op het verdere leven kunnen hebben. We kunnen inzicht in oude gedragspatronen krijgen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus heerst o.a. over spiegels. Misschien nodigen de planeten ons nu uit om in het spiegel te kijken. Hoe denken we over onszelf? Wat is ons oordeel over onszelf? Negatief? Positief? Hoe reageren we op onszelf, te strak, te rigide ? Met Mercurius retrograde is het ook belangrijk om naar onze innerlijke stem te luisteren, en de conversatie die we met onszelf hebben goed te volgen. We moeten onze overtuigingen onder de loep nemen. Onze gedachten moeten ook in evenwicht zijn.

De maansverduistering op woensdag nodigt ons uit om niet in negatieve emoties (boosheid, angst, woede, ongeduld, irritatie, enz.) te blijven hangen. Gedachten vormen vaak ons gevoel en daar moeten we het licht van de Zon (bewustzijn) op loslaten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Super interessante energie. Op zaterdag staat de Zon sextiel Jupiter in Leeuw. Jupiter is de leraar die op dit moment de Zon, de solaar principe dient. Waar het om draait is onszelf. Weegschaal probeert een innerlijk balans teweeg te brengen, waar zowel groei (de grote driehoek) en integratie (de vlieger) samen opgaan. Dit is de uitdaging van nu.

Horoscoop Lunar Eclipse (noteer de vlieger)

lunareclips

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Weegschaal, de vlieger en het belang van evenwicht

 1. Gala zegt:

  …gedachten vormen vaak ons gevoel.
  Maar onze emoties en gevoelens vormen eveneens soms rare gedachtegangen en hersenschimmen.
  We voelen iets en denken gelijk het ergste. Gevoelens van onzekerheid, angst, machteloosheid, minderwaardigheid, jaloezie noem maar op wat we allemaal kunnen voelen zijn ten eerste deels cultuurgebonden,
  verbonden met normen en waardestelsel van de familie/omgeving. Ervaringen en gebeurtenissen kleuren
  ook ons gevoelsbeeld. De kleur rood roept vaak gelijk de gedachte stoppen, bloed, hart, ruzie, sex op.
  Misschien wel je eerste rode baljurk of het Sprookje; “De rode schoentjes…” stukken worden anders ingevuld.
  Stoplichten en rode lichtjes op de wallen of rood fuweel bordelen…aangeleerd. Maar eerst moet je Rood leren
  kennen en herkennen. Iemand die kleurenblind is mist dit deel.
  Altijd naar je gevoel luisteren is net zo “dom” als altijd je verstand volgen. Gezonde verstand met veel gevoel
  mijns inziens de beste balans. Gedachten zijn soms op niets gebaseerd maar gevoelens en emoties ook.
  Het T-vierkant met Uranus/Maan in Ram vierkant Pluto in Steenbok en Zon/Venus Weegschaal vierkant Pluto
  in Steenbok, dus de hoofdtekens geeft iets van het voelt niet goed instinctief, maar de grote vlieger is niet
  te stoppen. Gevoelens van gehechtheid (Venus/Maan) iets vertrouwd loslaten geeft altijd een onthechtheid die
  zeer pijnlijk is. BV Ram/Weegschaal een relatiebreuk met pluto Steenbok is fundamenteel.
  De vuurdriehoek is onomkeerbaar docht het T-vierkant schept diepe gevoelsleegte.
  Het verstand moet het zware werk doen maar de driehoek die Mercurius op 1° Scorpio maakt met Neptunus is
  Vissen kan ook heel verwarrend uitwerken. Chaos schept een nieuwe ordening. De dingen moeten anders in
  het rijtje. Zoals het was werkt het niet meer. Het beeld verandert. Mercurius in Water wil het liefst diepzeeduiken met Neptunus in Vissen verzuipen in…
  Mars in Boogschutter en Jupiter in Leeuw driehoek als het ongetemde enthousiasme
  dat niet te stoppen is. Het Ego (Leeuw) verlegd zijn grenzen (Boogschutter). Verandering een zekerheid,
  loslaten een feit. Onze gevoelswereld (Maan/Venus) gebroken, tot tranen toe bewogen. Het klaart de lucht, het lucht op. Jupiter en Mars geven lucht aan ons gevoel.
  Gevoel en verstand lopen niet synchronisch, de ondertiteling en het beeld soms heel verwarrend.
  Maar we leven IN DE TIJD, dus het zal wel goed komen…

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Mooie aanvulling Gala waarvoor mijn dank 🙂 Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *