Astrologieblog Weekhoroscoop: Weegschaal, de vlieger en het belang van evenwicht

Astrologieblog Weekhoroscoop: De komende week is de energie van de Weegschaal heel dominant aanwezig. Dit heeft o.a. te maken met de planeten die de vorm van een vlieger maken. Een vlieger wordt gevormd door een grote driehoek (Mars in Boogschutter, Jupiter in Leeuw, Uranus in Ram), met een dakje van twee sextielen (Mars en Jupiter sextiel Zon & noordknoop) en een oppositie (Zon en Noordknoop opp. Uranus). Wat natuurlijk ook speelt is de maansverduistering op woensdag – die eveneens de focus op het teken Weegschaal legt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Terwijl balans en harmonie heel belangrijk zijn – kost het heel wat moeite om ons evenwicht te bewaren. Uranus staat exact in oppositie met de Zon op dinsdag en daar ligt de grote uitdaging. Uranus in Ram kan zowel impulsief als aggressief zijn. De grote vuur driehoek – waar Uranus aan deelneemt -wil aktie ondernemen. In feite gebruikt een grote vuur driehoek aktiviteit als een vluchtroute van dingen waar tegenop gezien wordt: ‘Ik ga dit doen… zodat ik niet aan dat moet denken/werken’. Er is nu kans dat als we teveel doen we ons balans kunnen kwijtraken. Ook als we te confronterend zijn, te Uranisch, te egocentrisch, wordt de balans verstoord. Balans houdt in feite in, dat geven en nemen in evenwicht moeten zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De vlieger speelt een rol in de energie patroon van de komende weken. Op 16 oktober, staat Venus in Weegschaal conjunct de Noordknoop, opposiet Uranus, en sextiel met Mars en Jupiter, terwijl de Zon op de 16e conjunct met Mercurius staat. Dit houdt in dat de komende weken de nadruk bij die Weegschaal energie blijft. De vlieger heeft met integratie te maken en geeft de bereidheid om naar problemen te kijken. Dit is vuur/lucht energie. Vuur heeft met inspiratie en daadkracht te maken – lucht en zeker Weegschaal – heeft met samenwerking en met doorbraak te maken. Weegschaal is een hoofdteken en alle hoofdtekens geven een nieuwe richting aan. Er is spanning maar de oplossing ligt ook voor de hand. De aanwezigheid van de noordknoop, zie ik als een aanwijzing dat veranderingen of keuzes die nu worden gemaakt echt invloed op het verdere leven kunnen hebben. We kunnen inzicht in oude gedragspatronen krijgen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus heerst o.a. over spiegels. Misschien nodigen de planeten ons nu uit om in het spiegel te kijken. Hoe denken we over onszelf? Wat is ons oordeel over onszelf? Negatief? Positief? Hoe reageren we op onszelf, te strak, te rigide ? Met Mercurius retrograde is het ook belangrijk om naar onze innerlijke stem te luisteren, en de conversatie die we met onszelf hebben goed te volgen. We moeten onze overtuigingen onder de loep nemen. Onze gedachten moeten ook in evenwicht zijn.

De maansverduistering op woensdag nodigt ons uit om niet in negatieve emoties (boosheid, angst, woede, ongeduld, irritatie, enz.) te blijven hangen. Gedachten vormen vaak ons gevoel en daar moeten we het licht van de Zon (bewustzijn) op loslaten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Super interessante energie. Op zaterdag staat de Zon sextiel Jupiter in Leeuw. Jupiter is de leraar die op dit moment de Zon, de solaar principe dient. Waar het om draait is onszelf. Weegschaal probeert een innerlijk balans teweeg te brengen, waar zowel groei (de grote driehoek) en integratie (de vlieger) samen opgaan. Dit is de uitdaging van nu.

Horoscoop Lunar Eclipse (noteer de vlieger)

lunareclips

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Weegschaal, de vlieger en het belang van evenwicht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *