Astrologieblog Weekhoroscoop: Viervoudige conjunctie Zon, Mercurius, Venus en de Noordknoop in Weegschaal

Astrologieblog Weekhoroscoop: De kern of de oorzaak van bepaalde moeilijkheden in belangrijke relaties kan nu worden blootgelegd. Ik zeg ‘belangrijke relaties’ in ruime zin van het woord:  iedereen die op welke manier dan ook belangrijk voor ons is. Communicatie is een heel belangrijke factor in elke relatie. Mercurius staat momenteel retrograde waardoor we de kans krijgen om bij ons eigen gedrag stil te staan en onze eigen rol in relaties (de Weegschaal thematiek), en onze communicatie skills (Mercurius) de revue te laten passeren. Een belangrijke vraag is, welke invloed hebben wij op onze omgeving? Is onze manier van communiceren doeltreffend? Het is ook altijd nuttig – met Mercurius retrograde – om bij je eigen gedachten stil te staan. In je interne dialoog… wie zegt wat tegen wie?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf donderdag vindt er een viervoudige conjunctie plaats tussen Zon, Mercurius, Venus en de Noordknoop in Weegschaal. Dit heeft met richting te maken , met de noodzaak van een nieuwe balans vinden, of met het beter begrijpen van je eigen gedrag. De Noordknoop heeft een Jupiteriaanse invloed. Op dit moment kunnen we belangrijke inzichten vergaren o.a. door boeken te lezen. Sommige mensen willen hun leven een nieuwe wending geven. Er is veel te overwegen !! Mercurius staat op donderdag in het hart van de Zon, als het ware diep in de kern van de Weegschaal energie. Ik denk dat het een goed idee is om te kijken naar waar deze planeten en de noordknoop in je eigen horoscoop vallen. Hoe kun je een nieuwe draai geven aan de zaken die onder dit huis vallen ? Probeer hier even bij stil te staan. De Zon/Mercurius conjunctie is exact om 22.40.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vrijdag staat Mercurius in sextiel met vrijheidslievend Mars in Boogschutter – en vrijdag avond vroeg – staat Mercurius conjunct met Venus. Het boodschap (Mercurius) dat direkt uit ons hart komt (de Zon) is belangrijk: het staat nu centraal. Helemaal in de geest van de Boogschutter, moet zo’n boodschap vervolgens op reis, m.a.w. het moet worden geuit. Mercurius conjunct Venus symboliseert de schoonheid maar ook de kracht en passie van het innerlijke wezen. Zowel Zon, Mercurius als de knoop worden door deze Venus beheerd. Een vrouw van schoonheid en kracht domineert het nieuws? Deze conjunctie geeft overtuigingskracht ! Misschien moeten we eerst de reis door de Zon maken om bij deze overtuigingskracht te komen. We kunnen een ‘eureka’ moment beleven.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Even terug in de tijd…Op woensdag staat de Zon sextiel met Mars en we krijgen de kans om goed in aktie te komen. De laatste puntjes op de ‘i’ te zetten misschien. Op woensdag staat de Zon vierkant met de Maan in Kreeft – waardoor de kans van een emotionele uitbarsting niet uitgesloten kan worden. Elke keer als de Maan in Kreeft staat, moet zij met Uranus en Pluto dealen. De emoties kunnen altijd hoogoplopen. Kreeft is aan het verleden maar ook aan de eigen gevoelens gehecht. Dus oude pijn, oude zeer, kan plotseling op komen borrelen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In het weekend kan het druk worden. De Maan in Leeuw op zaterdag maakt heel veel aspekten: conj. Jupiter, sextiel Mercurius, vierkant Saturnus, sextiel Venus, driehoek Mars, en sextiel de Zon. Maan in Leeuw toont zich graag. Zaterdag is beslist geen dag om je licht onder de korenmaat te zetten!

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Viervoudige conjunctie Zon, Mercurius, Venus en de Noordknoop in Weegschaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *