Astrologieblog Weekhoroscoop: Schorpioen eclips biedt kans om de knop om te draaien

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week vinden we meer richting en tegen het einde van de week kan een knop omgedraaid worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik wil deze weekhoroscoop beginnen met de zonsverduistering van donderdag aanstaande. De noorderlijke maansknoop staat nu in Weegschaal – waardoor wij – als collectief – uitgedaagd worden om d.m.v. diplomatie en overleg consensus te bereiken. De zuidknoop – die de weg van de minste weerstand weergeeft – is nu in Ram. Ram is erg doenerig, die roept maar wat, en met Uranus in het teken van de zuidknoop, kunnen oude argumenten (zuidknoop is het verleden), of gedragspatronen de kop opsteken. Het wordt tijd om eerst tot tien te tellen, eerst te denken dan pas te doen.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Mercurius
loopt momenteel retrograde en staat vandaag conjunct met de noordknoop. Mercurius gaat zelfs op vrijdag op de noordknoop stil staan  – om vervolgens op zondag weer direkt te lopen. Een stilstaand planeet legt al zijn gewicht ergens neer. Het is ook belangrijk of een planeet stistaand retrograde of stilstaand direkt loopt. Mercurius loopt vanaf zondag weer direkt en staat volgende week woensdag opnieuw conjunct met de noordknoop. Hij blijft dus heel lang op de noordknoop staan. De knopen hebben met ons collectieve bewustzijn te maken, met onze zielereis. Nieuwe inzichten dienen zich aan – een jongere iemand zou hierin een rol kunnen spelen. We kunnen in een korte tijd heel veel leren. We moeten eerst ergens bewust van worden, dan pas kunnen we onze reis voortzetten.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
De eclips valt op donderdag op 0 graden 25 Schorpioen om 23.58. Een eclips verstoort de natuur – en vanuit de astrologie boeken worden zonsverduisteringen in verband gebracht met crisis in het collectief, met de dood van koningen of andere belangrijke personen. In de radix als een eclips op een belangrijke punt of planeet valt, kun je het zien als een soort lichtstraal of aanwijzer die dat planeet naar voren haalt. ‘Kijk hiernaar!’ Trouwens, eclipsen zijn absoluut niet iets om bang voor te worden. Ik heb minstens een keer in mijn leven een eclips op de Zon rondom mijn verjaardag meegemaakt. Wat ze wel doen is aandacht trekken.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
De energie rondom het begin van Schorpioen is vrij intens. Gek genoeg – aanstaande donderdag – is het 85 jaar geleden dat de Wall Street Crash begon. Die donderdag (de Zon stond op 0 graden Schorpioen) is de geschiedenis ingegaan als ‘Black Thursday’ omdat de beurzen op die dag begonnen te kelderen. Zodoende zijn de crisis jaren begonnen.  Schorpioen is wat dat betreft een heel eerlijk teken. De schitterende jaren 20 waren op lucht gebouwd en die ‘roaring twenties’ eindigde in een grote drama. Beheerd door Mars – Schorpioen geeft de mensheid de moed om dingen onder ogen te zien.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Zo… Mercurius blijft rondom de noordknoop hangen tot hij direkt gaat lopen op zondag. Nogmaals tegen het einde van deze week kan de knop omgedraaid worden. Mars is heerser van de eclips ! Tot zondag staat Mars in Boogschutter. Mars in Boogschutter is vrijblijvend, zoekend, beweegelijk: hij kan naar alle kanten uitwaaien, daarentegen Mars in Steenbok, vanaf zondag, is zeer hardwerkend, ’to the point’, heel gericht bezig. Mars in Steenbok wil op de weg timmeren, heeft een doel, en is bereid alles in het werk te zetten om daar te komen waar hij wil zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
In vele opzichten een heel belangrijke week. Op maandag staat Venus sextiel Mars – en dat aspect blijft binnen orb (4 graden) tot volgende week woensdag. Een sextiel is een heel behulpzaam aspect, het schept kansen. Op donderdag vindt er wel in hun onderlinge relatie een verschuiving plaats. Tot donderdag is Venus haar eigen baas. In haar eigen teken heeft Venus veel autonomie, evenals veel schoonheid en evenwicht. Op donderdag maakt Venus de overstap naar Schorpioen. Wat hebben we een leuke tijd gehad, alles met de credit card betaald, en dan valt de rekening op de mat. De schone slaper ontwaakt.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Zondag maakt Mars de overstap naar Steenbok. De rollen lijken omgedraaid. Mars heeft nu veel macht in handen. Slecht nieuws voor de economie? Harde maatregelen ? Het franje van Weegschaal verdwijnt. Steenbok is een winter teken. Dit voelt koud aan!

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Donderdag avond laat staan Venus, Maan en Zon in Schorpioen. De twee vrouwelijk planeten staan om de Zon heen. Dit voelt een beetje rouwerig aan. Ik krijg het beeld van twee vrouwen in het zwart gekleed die rouwen om een koning (de Zon). Alhoewel het zou net zo goed twee vrouwen in leer kunnen zijn die een magier assisteren! Schorpioen heeft met het verborgene te maken. We kunnen niet in de Zon kijken zonder blind te worden. Nu wordt de Zon verduisterd maar het is en blijft een nieuwe maan, met een nieuwe ronde, van nieuwe kansen. Mijns inziens duurt het even voordat we de preciese toedracht van deze nieuwe maan/ zonsverduistering weten… Als Mars op zondag de Steenbok binnenloopt, weten we voldoende. Daar zit vaart in….

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Schorpioen eclips biedt kans om de knop om te draaien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *