Astrologieblog Weekhoroscoop: Schorpioen eclips biedt kans om de knop om te draaien

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week vinden we meer richting en tegen het einde van de week kan een knop omgedraaid worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik wil deze weekhoroscoop beginnen met de zonsverduistering van donderdag aanstaande. De noorderlijke maansknoop staat nu in Weegschaal – waardoor wij – als collectief – uitgedaagd worden om d.m.v. diplomatie en overleg consensus te bereiken. De zuidknoop – die de weg van de minste weerstand weergeeft – is nu in Ram. Ram is erg doenerig, die roept maar wat, en met Uranus in het teken van de zuidknoop, kunnen oude argumenten (zuidknoop is het verleden), of gedragspatronen de kop opsteken. Het wordt tijd om eerst tot tien te tellen, eerst te denken dan pas te doen.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Mercurius
loopt momenteel retrograde en staat vandaag conjunct met de noordknoop. Mercurius gaat zelfs op vrijdag op de noordknoop stil staan  – om vervolgens op zondag weer direkt te lopen. Een stilstaand planeet legt al zijn gewicht ergens neer. Het is ook belangrijk of een planeet stistaand retrograde of stilstaand direkt loopt. Mercurius loopt vanaf zondag weer direkt en staat volgende week woensdag opnieuw conjunct met de noordknoop. Hij blijft dus heel lang op de noordknoop staan. De knopen hebben met ons collectieve bewustzijn te maken, met onze zielereis. Nieuwe inzichten dienen zich aan – een jongere iemand zou hierin een rol kunnen spelen. We kunnen in een korte tijd heel veel leren. We moeten eerst ergens bewust van worden, dan pas kunnen we onze reis voortzetten.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
De eclips valt op donderdag op 0 graden 25 Schorpioen om 23.58. Een eclips verstoort de natuur – en vanuit de astrologie boeken worden zonsverduisteringen in verband gebracht met crisis in het collectief, met de dood van koningen of andere belangrijke personen. In de radix als een eclips op een belangrijke punt of planeet valt, kun je het zien als een soort lichtstraal of aanwijzer die dat planeet naar voren haalt. ‘Kijk hiernaar!’ Trouwens, eclipsen zijn absoluut niet iets om bang voor te worden. Ik heb minstens een keer in mijn leven een eclips op de Zon rondom mijn verjaardag meegemaakt. Wat ze wel doen is aandacht trekken.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
De energie rondom het begin van Schorpioen is vrij intens. Gek genoeg – aanstaande donderdag – is het 85 jaar geleden dat de Wall Street Crash begon. Die donderdag (de Zon stond op 0 graden Schorpioen) is de geschiedenis ingegaan als ‘Black Thursday’ omdat de beurzen op die dag begonnen te kelderen. Zodoende zijn de crisis jaren begonnen.  Schorpioen is wat dat betreft een heel eerlijk teken. De schitterende jaren 20 waren op lucht gebouwd en die ‘roaring twenties’ eindigde in een grote drama. Beheerd door Mars – Schorpioen geeft de mensheid de moed om dingen onder ogen te zien.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Zo… Mercurius blijft rondom de noordknoop hangen tot hij direkt gaat lopen op zondag. Nogmaals tegen het einde van deze week kan de knop omgedraaid worden. Mars is heerser van de eclips ! Tot zondag staat Mars in Boogschutter. Mars in Boogschutter is vrijblijvend, zoekend, beweegelijk: hij kan naar alle kanten uitwaaien, daarentegen Mars in Steenbok, vanaf zondag, is zeer hardwerkend, ‘to the point’, heel gericht bezig. Mars in Steenbok wil op de weg timmeren, heeft een doel, en is bereid alles in het werk te zetten om daar te komen waar hij wil zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
In vele opzichten een heel belangrijke week. Op maandag staat Venus sextiel Mars – en dat aspect blijft binnen orb (4 graden) tot volgende week woensdag. Een sextiel is een heel behulpzaam aspect, het schept kansen. Op donderdag vindt er wel in hun onderlinge relatie een verschuiving plaats. Tot donderdag is Venus haar eigen baas. In haar eigen teken heeft Venus veel autonomie, evenals veel schoonheid en evenwicht. Op donderdag maakt Venus de overstap naar Schorpioen. Wat hebben we een leuke tijd gehad, alles met de credit card betaald, en dan valt de rekening op de mat. De schone slaper ontwaakt.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Zondag maakt Mars de overstap naar Steenbok. De rollen lijken omgedraaid. Mars heeft nu veel macht in handen. Slecht nieuws voor de economie? Harde maatregelen ? Het franje van Weegschaal verdwijnt. Steenbok is een winter teken. Dit voelt koud aan!

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Donderdag avond laat staan Venus, Maan en Zon in Schorpioen. De twee vrouwelijk planeten staan om de Zon heen. Dit voelt een beetje rouwerig aan. Ik krijg het beeld van twee vrouwen in het zwart gekleed die rouwen om een koning (de Zon). Alhoewel het zou net zo goed twee vrouwen in leer kunnen zijn die een magier assisteren! Schorpioen heeft met het verborgene te maken. We kunnen niet in de Zon kijken zonder blind te worden. Nu wordt de Zon verduisterd maar het is en blijft een nieuwe maan, met een nieuwe ronde, van nieuwe kansen. Mijns inziens duurt het even voordat we de preciese toedracht van deze nieuwe maan/ zonsverduistering weten… Als Mars op zondag de Steenbok binnenloopt, weten we voldoende. Daar zit vaart in….

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over alle mp3 readings of met vragen over consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Schorpioen eclips biedt kans om de knop om te draaien

 1. Gala zegt:

  Waarschijnlijk een voorproefje op donderdagavond laat. Rouw om een Koningsbeeld (Jupiter/Leeuw) voor 83 miljoen Egyptenaren. We moeten de waarheid onder ogen zien. Zondag op BBC1 de documentaire
  Tutankhamun, The Truth Uncovered. Saturnus in Scorpioen ontrafelt het beeld dat we vanuit onze geschiedenisboekjes kennen. Een overbelichte image geworden tot een negatief fotobeeld. In de ban van
  Toetanchamon. Ik heb er nog een spreekbeurt over gegeven. Het was dus even slikken (wat overdreven) dat
  het geen Adonis, een zeldzaam schone jongeling was. Een mythologie aan flarden. Uit DNA analyse is gebleken dat deze Farao van de Schepper een schepje minder heeft gehad.
  Fysiek gezien uiteraard, maar als alleen de binnenkant belangrijk was hadden we geen ogen om naar
  buiten te kijken. Van beautifull naar ugly… geen happy parcours. De Farao het is niet anders als zielenpoot.
  Waar hebben we het over…nouw Toetanchamon bleek na onderzoek wetenschappers; hazentanden te hebben gehad, vrouwenheupen een horrelvoet oftewel klopvoetje.
  De andere voet miste ook een teen. Slechts 1.68 meter ook niet de ideale lengte voor een Farao met als extra
  detail zijn scheve rug Allelujha het is niet anders. Als hij streed in zijn strijdwagen zal het zeker een aangepast modelletje zijn geweest.
  We gaan nog even door, de waarheid is vaak pijnlijk. In zijn graf zijn ook 170 stokken gevonden hij mankte dus
  behoorlijk. Als ik Farao was geweest had ik 1000 stokken begraven dan kun je nog doorgaan voor duizendpoot.
  Die vrouwenheupen snap ik ook niet zo goed moet ik dat vergelijken met een brandweerauto zonder slang.
  Het beeld van “Toetje” aan gruzelementen. Een toetje dat vele niet na de maaltijd geserveerd willen krijgen.
  Met 9 jaar al Farao en met negentien gestorven. Lang was zijn fysieke lijdensweg gelukkig niet.
  Maar toch wat melancholie.Egypte heeft het politiek gezien al zo moeilijk. Nu ook nog een omwenteling
  in het sprookjesachtig verleden van hun afgoden. De wetenschap ontrafelt wat liever met wit goud bedekt bleef.
  Van het volmaakte blijft niets meer over (Jup./Leeuw vierkant Sat./Schorpio). Nieuwe tijden (Uranus/Ram)
  vragen om andere beelden (Neptunus/Vissen).
  Toetanchamon zal in de toekomst altijd een ander beeld uit mijn computertje halen…jammer toch!

 2. Gala zegt:

  Zondagavond Liz! BBC1

 3. ik zie nu dat Mercurius stil gaat staan op mijn Zuidknoop en de Noordknoop op mijn Zuidknoop.
  Ik had al gezien dat ik een gespiegelde return had, maar de van richting veranderende Mercurius valt nu in het oog.
  Het wordt de maand van het uitkomen van mijn mijn boek ‘Lunaren’ op 7 november. Een kantelpunt.
  MOOI!!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Tineke….. Geweldig. Mercurius op de Zuidknoop van de Maan! En ook stilstaand!! De symboliek springt eruit. Tijd om je gedachten rondom lunaren los te laten en de wereld in te sturen. Heel mooi zelfs 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *