Astrologieblog Weekhoroscoop: Neptunus, Zon, Venus, een intens emotionele, romantische uitwisseling ?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat is wijsheid? Daar kunnen we deze week misschien wel achterkomen. Voor de derde keer sinds begin september staat Mercurius in Weegschaal sextiel met Jupiter in Leeuw (op zaterdag exact). Onze ideeën en gedachten kunnen eindelijk in een breder kader worden gezet. Het kwaartje valt. Integratie is een woord dat mij te binnenschiet. Mercurius heeft ook een hele tijd binnen orb van oppositie met Uranus gestaan. Hoe gek kan het worden? Uranus wordt vaak als een hoger octaaf van Mercurius gezien. Als bliksem, schiet Uranus ideeën op ons af – met de grote risico dat we door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Sinds begin september dwalen we regelmatig af in een maelstroom van zin versus onzin: want niet alles dat Uranus op ons afvuurt is bruikbaar. Mercurius maakt zich nu op om verder te gaan. Deze week trekken we onze conclusies. Het papierwerk is klaar. De stempel wordt gezet. Toestemming wordt gegeven. Mars staat verhoogd in Steenbok en maakt op 11 november zijn conjunctie met Pluto. We zijn in beweging en het ‘echte’ werk begint. Ik schreef vorige week over ‘de knop omdraaien’. Ik heb deze verandering in energie en richting echt gevoeld. Jullie misschien ook?

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon en Venus in Schorpioen maken aan het begin van de week (ma.di. exact) verbinding met Neptunus in Vissen. Dit is een mengeling van hard en zacht, diepgang en mysterie, verlangen en overgave. Neptunus verleidt Venus in Schorpioen, wat opzich een grote opgave is. Venus in Schorpioen wordt gekenmerkt door kwetsbaarheid gekoppeld aan passie en als zij zicht bindt dan is het voor de volle 100%. Voor de Schorpioen is het ‘alles of niets’. Neptunus in Vissen verhoogd Venus waardoor er een reële kans bestaat op een intens, emotioneel, romantisch uitwisseling. Dit is een sexy aspect vind ik. De Neptuniaanse figuur is een romanticus, die graag in de ander op wil gaan. Als de object van zijn affectie niet van zijn avances gediend is, dan speelt Neptunus net zo goed de rol van slachtoffer. Neptunus houdt niet van grenzen en doet zijn uiterste best om die te vervagen. De aspect is deze hele week voelbaar.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week is er ruimte voor de actieve imaginatie. Zon en Venus staan driehoek Neptunus en wat de emoties betreft, heeft deze water driehoek een genezend vermogen. Dit is een goede tijd om dichterbij je innerlijke beelden te komen.  Let op je dromen. Schrijf dingen op. Schilder je gedachten. Geef je onbewuste meer ruimte. Een ander woord dat bij mij opkomt – ook in verband in met Mercurius sextiel Jupiter –  is ‘catharsis‘. Er komt een doorbraak. Chiron in Vissen wijst ook op het thema genezing. Oude wonden worden verschoond.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zondag staat Venus sextiel met Pluto terwijl Mars zelf een conjunctie met Pluto nadert. Inzicht in man/vrouw relaties. Deze week vangen de Schorpioen planeten (Zon, Venus) de Steenbok planeten (Mars en Pluto) heel goed op. De wederzijds receptie tussen Mars in Steenbok en Saturnus in Schorpioen is geweldig voor alle aktiviteiten die meer aandacht en diepgang nodig hebben. Deze energie is – in zijn geheel – heel grondig. Er is een bereidheid om desnoods de onderste steen boven te halen. Personen die deze energie uitstralen – ontmoeten hierdoor weinig weerstand. Het is alsof anderen aanvoelen en inzien dat die bereidheid om tot de uiterste te gaan om het doel te bereiken aanwezig is. Deze aspecten stralen kracht uit en daar mogen wij volop van profiteren.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over mp3 readings, consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Neptunus, Zon, Venus, een intens emotionele, romantische uitwisseling ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *