Astrologieblog Weekhoroscoop: Neptunus, Zon, Venus, een intens emotionele, romantische uitwisseling ?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat is wijsheid? Daar kunnen we deze week misschien wel achterkomen. Voor de derde keer sinds begin september staat Mercurius in Weegschaal sextiel met Jupiter in Leeuw (op zaterdag exact). Onze ideeën en gedachten kunnen eindelijk in een breder kader worden gezet. Het kwaartje valt. Integratie is een woord dat mij te binnenschiet. Mercurius heeft ook een hele tijd binnen orb van oppositie met Uranus gestaan. Hoe gek kan het worden? Uranus wordt vaak als een hoger octaaf van Mercurius gezien. Als bliksem, schiet Uranus ideeën op ons af – met de grote risico dat we door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Sinds begin september dwalen we regelmatig af in een maelstroom van zin versus onzin: want niet alles dat Uranus op ons afvuurt is bruikbaar. Mercurius maakt zich nu op om verder te gaan. Deze week trekken we onze conclusies. Het papierwerk is klaar. De stempel wordt gezet. Toestemming wordt gegeven. Mars staat verhoogd in Steenbok en maakt op 11 november zijn conjunctie met Pluto. We zijn in beweging en het ‘echte’ werk begint. Ik schreef vorige week over ‘de knop omdraaien’. Ik heb deze verandering in energie en richting echt gevoeld. Jullie misschien ook?

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon en Venus in Schorpioen maken aan het begin van de week (ma.di. exact) verbinding met Neptunus in Vissen. Dit is een mengeling van hard en zacht, diepgang en mysterie, verlangen en overgave. Neptunus verleidt Venus in Schorpioen, wat opzich een grote opgave is. Venus in Schorpioen wordt gekenmerkt door kwetsbaarheid gekoppeld aan passie en als zij zicht bindt dan is het voor de volle 100%. Voor de Schorpioen is het ‘alles of niets’. Neptunus in Vissen verhoogd Venus waardoor er een reële kans bestaat op een intens, emotioneel, romantisch uitwisseling. Dit is een sexy aspect vind ik. De Neptuniaanse figuur is een romanticus, die graag in de ander op wil gaan. Als de object van zijn affectie niet van zijn avances gediend is, dan speelt Neptunus net zo goed de rol van slachtoffer. Neptunus houdt niet van grenzen en doet zijn uiterste best om die te vervagen. De aspect is deze hele week voelbaar.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week is er ruimte voor de actieve imaginatie. Zon en Venus staan driehoek Neptunus en wat de emoties betreft, heeft deze water driehoek een genezend vermogen. Dit is een goede tijd om dichterbij je innerlijke beelden te komen.  Let op je dromen. Schrijf dingen op. Schilder je gedachten. Geef je onbewuste meer ruimte. Een ander woord dat bij mij opkomt – ook in verband in met Mercurius sextiel Jupiter –  is ‘catharsis‘. Er komt een doorbraak. Chiron in Vissen wijst ook op het thema genezing. Oude wonden worden verschoond.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zondag staat Venus sextiel met Pluto terwijl Mars zelf een conjunctie met Pluto nadert. Inzicht in man/vrouw relaties. Deze week vangen de Schorpioen planeten (Zon, Venus) de Steenbok planeten (Mars en Pluto) heel goed op. De wederzijds receptie tussen Mars in Steenbok en Saturnus in Schorpioen is geweldig voor alle aktiviteiten die meer aandacht en diepgang nodig hebben. Deze energie is – in zijn geheel – heel grondig. Er is een bereidheid om desnoods de onderste steen boven te halen. Personen die deze energie uitstralen – ontmoeten hierdoor weinig weerstand. Het is alsof anderen aanvoelen en inzien dat die bereidheid om tot de uiterste te gaan om het doel te bereiken aanwezig is. Deze aspecten stralen kracht uit en daar mogen wij volop van profiteren.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over mp3 readings, consults, lezingen, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Neptunus, Zon, Venus, een intens emotionele, romantische uitwisseling ?

 1. Lenie zegt:

  Ik kan deze week zo in mijn week plaatsen. Veel is al voelbaar en dat resulteert bij mij in loomheid, niet opgang kunnen komen. Rust is nu van belang.
  Inderdaad Liz, als een bliksem komt er van alles op me af. Twee gegadigden voor het pand van onze vroegere werkzaamheden. Uranus staat in huis 8 bij mij, geld van de ander, bankzaken? Zou zomaar kunnen, want vele opties staan open: huis en winkel verhuren of één van beide verkopen of in zijn geheel verkopen, we zullen zien. Het sextiel van Mercurius en Jupiter vallen in huis 2 en 12, een breder kader zal zichtbaar worden. Zaterdag heb ik mijn laatste training om Business Reflection in de markt te zetten, wat een mooie stand voor deze dag. Ik investeer om mijn toekomst iets meer zekerheid te geven, want ik heb geen pensioen. Loslaten omdat er al heel veel gezaaid is en het groeiproces kan plaats vinden, ik doe mee voor het onderhoud en de verzorgen van alle producten. Mars in 4 (het pand) en Saturnus in 3 (contracten en veel praten) helpen mij om met daadkracht mijn zakelijke knobbel te stimuleren. Voelt heel goed allemaal en ik zit in mijn passie: ondernemen.
  Dank je wel Liz, voor deze helderheid

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Lenie, Dus die panden zijn nog niet verkocht… Zo zie je hoe de collectieve energie van Ur/Pl en de algemeen gevoel van ‘crisis’ het leven van de gewone mens binnendringt. Maar Ju/Ur driehoek brengt wel wat frisse lucht. Je begint in ieder geval groene scheuten hier en daar te zien.
   Wat fijn ook dat je zo heerlijk met je eigen werk bezig ben Lenie. Zoals je zelf zegt – daar zit je passie. Ik vind het zelf ook ontzettend belangrijk om iets te hebben waar ik volledig achter sta en helemaal voor ga. Lieve groet, Liz

 2. Sonja Veldheer zegt:

  Ja, vandaag had ik zo ’n fijn harmonisch gevoel in mezelf, dacht wat is het leven toch mooi!
  Reed van Jonen naar Haarlem en de kop van Overijssel was zo helder en mooi en vooral rustig!
  Er stroomden geen chaotische gedachten (Uranus) meer door mijn hoofd, alles was goed. In de auto, naast
  mijn man rijdend, tussen ons rust en harmonie, er waren geen woorden nodig, mooie muziek op klassiek 4.
  Hij is Vissen en zijn energie, maakt mij ook rustig. Soms speelt zijn Ongeaspecteerde Saturnus in Leeuw die
  een aspect maakt naar zijn Ascendant en in synastrie op mijn Zon staat, een remmende rol op mij. Maar vandaag was dat niet zo! Heerlijk!
  Ja dat bredere kader was zeker aanwezig,
  De eclips van donderdag heb ik ook gevoeld! Als een echte omslag, een nieuw begin in een prachtige omgeving!
  Het voelt alsof we (mijn partner en ik) eindelijk een mooie fase in ons leven gaan beleven, na vele minder goede jaren. En het feit dat we financieel deze verhuizing (en dus aankoop) konden doen is zijn verdienste. (Uranus heb ik in 8, het geld van mijn partner).
  Mercurius en Jupiter maken het voor mij mogelijk alle remmen te laten varen en voor mezelf op te komen.
  Wie weet wat er nog in het verschiet ligt!
  Dank je wel Elizabeth weer voor je mooie duidelijke blog!

 3. Gala zegt:

  Neptunus/Vissen driehoek Venus/Zon in Scorpioen doet mij denken aan Epke ZONDERland.
  Of het niets is.
  Een hoger gegeven.
  Dromerig tijdens de uitvoering van zijn “werk”. Na zijn oefening zei hij; “Ik zat in een Flow, ik moet nog wakker
  worden”. Hij had de beelden nog niet gezien maar dacht dat er ergens toch een kleine hapering in de
  oefening zat. Misschien wel onzichtbaar voor de kijker.
  Epke draaide om zijn as met de knoppen van zijn hersenpan uit maar toch met het besef van een miniem
  foutje in zijn prestatie.
  Zoals een slaapwandelaar ongeschonden op het randje van een flatgebouw loopt, of onder hypnose
  dat het onmogelijke mogelijk wordt. Onwetendheid/naïeviteit ook blind voor valkuilen die voor de meer
  rijpere mensen goed zichtbaar zijn. Bewustwording een pijnlijk proces. Maar Epke is niet onwetend je
  kunt hem eerder Alwetend noemen. Vol concentratie. Vol discipline. Vol kennis van zaken. Vol talent.
  Zoals wij autorijden kan hij op automatisch. Als wij gaan nadenken weet je soms de simpelste dingen niet. Onwetendheid moet nog iets doorleven. Zwemmen leren uit een boekje heeft niets met de ervaring
  van water te maken in realiteit. Maar hij kent het witte poeder van de rekstok als geen ander.
  Voor sportliefhebbers is het een wonder dat er buiten de grenzen van bewustzijn Gouden medailles hangen.
  Maar een Flow is een formule van fysieke, emotionele, mentale stabiliteit die de SPIRIT tot grote hoogte mag
  brengen. Dat hij ZONDERLAND heet vind ik ook zo toepasselijk.
  In de Turnwereld is hij een afgod. Dromen zijn bedrog. Dromen noemen wij geen betrekking hebbend op de werkelijkheid. Maar ZONDERLAND is realiteit. Van onwetend naar alwetend is de cirkel rond.
  Dan kun je het afronden, dan kan perfectie bestaan, maar talent is aangeboren en waar dat vandaan komt
  vind ik een goede vraag. Bij de Grieken was “talent” 6000 zilveren Drachmen, was een dus een “bepaald” gewicht in de schaal. Je begon niet met NIETS.
  Epke wordt door vele bemind en vereerd. Hij is geworden tot ideaalbeeld. Na deze roeping wordt hij arts.
  En hij, hij alleen is op zijn best…AL”les” kwijt!

 4. theo aelmans zegt:

  kunt u mij misschien vertellen. wat de beste sofware astrologie programma s zijn, vooral in de nederlandsen taal. zelf heb ik veel duitsen programma s maar dat kunnen de klanten niet lezen.
  en het vertalen kost te veel tijd. bij voorbaat mijn dank.
  groeten: theo aelmans

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Theo, Als niet Nederlander – is dit niet mijn sterkste punt. Ben je lid van de astrologieblog Facebook group? Indien niet – is het een aanrader. Ik zal je vraag zelf daar stellen – en kom erop terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *