Astrologieblog Weekhoroscoop: Volle Maan, Mercurius in Schorpioen, een kans om ons standpunt te bepalen

Astrologieblog Weekhoroscoop:  De Zon staat als sybool van bewustzijn en integratie, van licht, warmte en leven. Pluto is een koude, donkere, ijsklontje dat verborgen processen en het zieleleven syboliseert.  Er zijn fundamentele verschillen tussen deze twee planeten. Hun insteek is compleet anders en toch staan zij vandaag is harmonieuze verbinding met elkaar. De Zon staat momenteel in Schorpioen en met Mars (de ouder heerser van het teken) en Pluto (de nieuwe) in elkaars teken, vindt er een diep en essentieële uitwisseling van energie plaats. Pluto krijgt de mogelijkheid om via de Zon – iets van zijn eigen kernkwaliteiten te laten zien. Pluto begrijpt de onzichtbare wereld, ziet wat zich achter de facade afspeelt en aan het begin van deze week, staat ons bewustzijn er voor open. Wat opborrelt vanuit de diepte wordt niet als dreigend ervaren: het wordt opgepakt. In de loop van de week – wordt iets wat onder de oppervlakte speelt – steeds zichtbaarder. De schellen vallen als het ware van de ogen. Wat dit proces betreft, kan op donderdag bij de volle maan, een voorlopige hoogtepunt worden bereikt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In de aanloop tot de volle maan – staat de Maan in Ram. Dit is een impulsieve -eerste doen dan denken – energie. Mocht er beslissingen vallen dan worden ze snel uitgevoerd. Maan in Ram trekt hele snelle conclusies en kan soms onnodig boos worden of prikkelbaar reageren. Dat Uranus en Pluto in beeld zijn  – speelt hierin een rol. Zorg dus zowel op dinsdag als woensdag –  dat je deze op zich geweldige energie op de goede manier gebruikt. Doe iets nieuws, iets origineels. Deze energie heeft een uitlaatklep nodig. Bijvoorbeeld een keer extra naar de sportschool gaan of een rondje fietsen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag staat de Maan driehoek met Jupiter terwijl de Zon driehoek met Chiron staat. Geweldige dag om te brainstormen. Geef jezelf wat ruimte. Let goed op je ingevingen – want die kunnen je inzicht geven en verder helpen. Chiron heeft met je pijnplek te maken. Schorpioen is het teken van de chirurg – de healer dus.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Volle-Maan in Stier heeft ook met het thema licht en donker te maken. Stier houdt van comfort en leidt graag een rustig leven zonder conflict. Schorpioen daarentegen is niet bang voor confrontatie. Schorpioen is minder in het luxe leven geinteresseerd dan in de essentie des dingens. De Volle-Maan symboliseert bewustzijn en geeft inzicht in wat in eerste instantie enorme tegenstellingen lijken te zijn. Wat beide tekens delen is enorme passie. De Schorpioen ziet de sexualiteit als een middel om zowel emotioneel als sexueel met de bron in de ander een te worden. Stier is zintuigelijk met diepe behoeften op dit gebied. Schorpioen brengt de Stier in beweging. Stier biedt de Schorpioen stabiliteit aan. Deze volle maan, in de vaste tekens biedt ons een gelegenheid om te oefenen in geven en nemen !

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week ligt de nadruk op het teken Schorpioen want op zondag keert Mercurius terug naar het teken. Op 28 september maakte Mercurius zijn eerste stapjes in Schorpioen – maar door zijn retrograde beweging – staat hij sinds 10 oktober weer in de Weegschaal. Weegschaal is de diplomaat die goed zijn best doet om een overeenkomst te sluiten. Er is ergens veel overleg geweest, veel wikken en wegen.  Nu zijn alle mogelijkheden  ondertussen uitgezocht. Te goeder of te kwader –  moet een keuze gemaakt worden. Met de terugkeer van Mercurius naar Schorpioen valt ergens een doekje. Het ligt in de aard van de Schorpioen om dode hout weg te snijden omdat dit de groei vordert. Mooi aan Mercurius in Schorpioen – vind ik – is dat we nu echt de gelegenheid krijgen om eens dieper over dingen na te denken en ons eigen standpunt  te bepalen.

Ik wens jullie een hele fijne week.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Volle Maan, Mercurius in Schorpioen, een kans om ons standpunt te bepalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *