Astrologieblog Weekhorscoop: Venus/Saturnus, Mars/Pluto, oververplichtingen en grenzen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week komen we voor een aantal grote uitdagingen te staan. De Zon loopt in op Saturnus – de exacte conjunctie vindt volgende week dinsdag plaats. De Zon is warm en licht, Saturnus is koud en donker. Saturnus is ’the ring pass not’ en heeft te maken met het besef dat er aan alles een einde komt. Het kan zijn dat we deze week extra veel werk moeten verzetten om een grote klus af te ronden of dat we de puntjes op de i moeten zetten. De werk tempo ligt hoog – en hoe we met onze eigen energie omgaan is heel belangrijk.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars conjunct Pluto dinsdag motiveert ons om de schouder ergens onder te zetten. Deze conjunctie werkt als een bulldozer en zorgt ervoor dat alles dat in de weg staat opgeruimd wordt. Mars conjunct Pluto gaat ver. Ik moet denken aan de Arabische Lente die met de zelfverbranding van Mohammed Bouazizi -op 17 december 2010- begon. Bouazizi ging op die ochtend zijn weegschaal van de gouverneur terugeisen – opmerkelijk genoeg stond Saturnus in het teken Weegschaal op dat moment!! Toen zijn eis niet ingewilligd werd – heeft de arme man zich in brandgestoken voor het gebouw. Mars was conjunct Pluto in Steenbok. De bereidheid om desnodds over lijken te lopen hoort bij de energie van Mars/Pluto/Steenbok. Dus ergens deze week kunnen we ook heel ver gaan om ons doel te bereiken. Steenbok is heel erg doelgericht. Het is goed om hiervan bewust te zijn. Pas Op: Probeer anderen niet voor je eigen karretje te spannen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Leuk is wat anders. Venus conjunct Saturnus in Schorpioen op donderdag biedt schrale troost. Het is zoiets als erachter komen dat je nog wel een pensioen hebt maar dat het veel minder waarde heeft dan je had gedacht. Venus is vrijgevig maar de omstandigheden (Saturnus) geven ons geen gelegenheid om te geven wat we graag zouden willen geven. Een bescheiden feest. Ook in relaties dringt de realiteit zich naar voren. Dit kan naar twee kanten snijden. Samenwonen kan een goede optie zijn voor sommigen. Saturnus neemt zijn verantwoordelijkheid in de liefde (Venus). Veel huwelijkshoroscopen hebben een Venus / Saturnus conjunctie. Maar ook hier is er een element van ‘doen wat je moet doen’. Met andere woorden – sommige relaties kunnen nu ook tegen hun ‘natuurlijk einde’ aanlopen. De realiteit – Saturnus – kan hier een rol in spelen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag staat de Zon in vierkant met Jupiter. Beide planeten willen graag zowel persoonlijke als professionele groei zien. Zelf ontwikkeling, je doel bereiken, hier streven zowel Zon als Jupiter voor. Echter in combinatie met Mars/Pluto – is de energie hoog gespannen en wij kunnen makkelijk over hun eigen grens gaan. De eigen ‘ego’ kan ook te groot opgeblazen worden met als gevolg dat anderen tegen je gaan werken. Dit brengt vertraging – nog een duidelijk Saturnus thema.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week wordt het misschien een dunne lijn tussen enerzijds succes en anderzijds een ramp. We moeten optimaal gebruik maken van de extra fysieke en geestelijke energie – zonder zowel onze eigen grenzen als die van anderen te overschrijden. Als we de plank misslaan –  zou de nasleep van deze week oververmoeidheid en teleurstellingen kunnen zijn (veroorzakt door te overgespannen verwachtingen van zelf en anderen). Als we het goed doen – kan de Zon/Saturnus conjunctie een beloning zijn. We krijgen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid en meer aanzien.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Trouwens, leuk aan deze week vind ik de Mercurius/Neptunus driehoek – die op woensdag exact is. Neptunus is beeldvormend, creatief en verbonden o.a. met het spiritualisme. Mercurius/Neptunus contacten hebben o.a. met helderhorendheid te maken. Deze energie is in staat om ons in contact met een diepere laag in onszelf te brengen en ondersteunt elke vorm van zelf onderzoek. Het heeft met een veranderingen in bewustzijn te maken – vandaar ook de associatie met alchohol en drugs. Op donderdag staat Mars sextiel met Chiron waardoor er sprake kan zijn van een haast sjamanistische innerlijke reis. Oude patronen van handelen kunnen doorgebroken worden. In dit geval zou zo’n Mars/Pluto aspect een soort ontgifting teweeg kunnen brengen. Oude gewoontes kunnen nu bij de wortel aangepakt worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het is alsof het stootje van Mercurius nodig was om een sluimerende, stilstaande Neptunus wakker te maken. Op zondag gaat Neptunus direkt lopen. Eveneens op zondag – maakt Venus de overstap van geheimzinnige Schorpioen naar visionaire Boogschutter. Nu loopt Venus richting Neptunus, Jupiter en Uranus. Schorpioen vind het soms nodig om oude koeien uit de sloot te halen -met als doel een diepe transformatie te bewerkstelligen – of niet: ‘de operatie is geslaagd maar de patient is dood’!! Boogschutter is – wat dat betreft – een verwelkomende plek. We beleven een halleluja moment en het voelt als een overwinning aan.

Ik wens jullie een hele fijne week.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhorscoop: Venus/Saturnus, Mars/Pluto, oververplichtingen en grenzen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *