Astrologieblog weekhoroscoop: Venus vierkant Neptunus, de zevende hemel en de hogere sferen beproeven

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon begeeft zich momenteel in de laatste graden van het teken Schorpioen. Schorpioen legt bloot wat onder de oppervlakte sluimert zodat het de kans krijgt om naar het licht te komen: eerst de catharsis daarna volgt de integratie. Schorpioen is nauw gebonden met de dood en de grote transformatie, de zelf overwinning. Schorpioen kan soms pijnlijk intens en stilzwijgend zijn – maar ook integer, intrigerend en authentiek. Schorpioen voelt zich dikwijls meer gebonden met de diep en ondergrondse dan met de oppervlakkige. Hierdoor is hij niet altijd een makkelijke gesprekspartner. Op dinsdag staat de Zon conjunct met Saturnus in Schorpioen. Hier gaat het om de verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen leven. Een conjunctie bindt en smeedt twee soorten energie samen. Hier gaat het om de principe van het licht (de Zon) en de principe van de schaduw (Saturnus). Als we daartoe bereid zijn, kunnen we deze energie gebruiken om te werken met de kant van onszelf die wij het minst leuk vinden. Let goed op als anderen je irriteren, of als je over iemand een sterk oordeel hebt. Het kan zijn dat je die eigenschappen zelf verdrongen hebt – hierdoor voel je weerstand als je dat in de buitenwereld tegenkomt. Het is belangrijk in de aanloop tot de nieuwe maan op zaterdag – om je steeds af te vragen: Wat kan ik van deze obstakel of beperking (Saturnus) leren (de Zon) ? Volgens Carl Jung, speelt bewustwording van je eigen schaduw een belangrijke rol in de individuatie proces. Volwassenwording, verantwoordelijkheid nemen, heel wording, jezelf zijn binnen de grenzen – dit zijn essentieële elementen van een Zon/Saturnus conjunctie.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag staat Venus in vierkant met Neptunus. Venus is de principe van liefde en harmonie. Venus staat momenteel in Boogschutter waardoor er een element van grenzeloosheid en idealisme om de hoek komt kijken. Spontaan haal ik het beeld van een klooster voor de geest – een plek waar er alle ruimte voor rust, schoonheid en contemplatie is. Boogschutter is religieus van aard en zoekt het zin van het leven in het hogere. Zo’n Venus/Neptunus vierkant kan invloed op het verbeeldingsvermogen hebben. We worden makkelijk naar een hogere sfeer of in verroering gebracht. Het is openstaan en jezelf bloot geven aan wat groter is dan jezelf. Echter, met Neptunus in beeld, is de risico van desillusie immer aanwezig omdat deze planeet dingen mooier maakt dan ze in feite zijn. We spelen zelf een rol hierin. We zetten zelf de roze bril op. We nemen onszelf in de maling. Deze energie voelt zo lekker – dat we ons graag laten verleiden. Of het nu om een grote stuk chocolade taart gaat, of om een geheime liefde, Venus/Neptunus maakt het moeilijk voor ons om de grote verleiding te weerstaan. We willen opgaan in, de hogere sferen beproeven en gewoon loskomen van de aardse beslommeringen. Voor even in de zevende hemel willen zijn. Een heerlijke energie op zich – maar wel met een dikke kans op een kater.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vrijdag staat Mercurius sextiel Mars. Assertiviteit zonder agressie. In een gesprek je punt maken zonder brokstukken achter te laten. Snel tot de kern van de zaak kunnen komen. Een onderwerp in korte ’to the point’ zinnen samenvatten. Met Mercurius in Schorpioen en Mars in Steenbok is de energie doelgerichte. Door iets heen prikken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het is opvallend dat sinds september de nieuwe manen steeds in de eerste graad van een dierenriemteken vallen. Dit patroon zet zich in ieder geval voort tot het einde van dit jaar. De nieuwe maan is altijd een krachtige start energie – maar omdat het ook steeds aan het begin van een teken valt, voelt dit als het ware dubbel-op, extra krachtig. Kijk in welk huizen van je eigen horoscoop de nieuwe maan/Jupiter en Uranus staan. We kunnen op deze gebieden groene scheuten waarnemen – en diep van binnen ervaren dat ons zelfvertrouwen toeneemt.  Volgende week komt de Maan – en in de komende weken de Zon – in driehoek te staan met zowel Uranus als Jupiter. Deze planeten vormen samen een grote vuur driehoek. Vuur staat o.a. voor risico’s nemen, inspiratie opdoen, enthousiast en positief in het leven staan. Het vuur glas is altijd half vol. De tijd is rijp om je eigen toekomst visie te ontwikkelen en astrologie kan je hiebij helpen. Astrologie  biedt de mogelijkheid om bepaalde denkpatronen  te doorbreken. Het geeft een andere invalshoek op de zaak. Zodoende komen er nieuwe ideeën vrij en kan je aan oude ideeën ontsnappen. Met astrologie denk je buiten de gebaande paden om tot nieuw inzichten te komen. Als je informatie wilt hebben over wat astrologie voor jou kan betekenen, schroom niet om contact met mij op te nemen.

Ik wens jullie een hele fijne week.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Venus vierkant Neptunus, de zevende hemel en de hogere sferen beproeven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *