Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus sterk in beeld? Overtref jezelf – laat je fantasie los

Astrologieblog Weekhoroscoop: December wordt terecht een feestmaand genoemd. De komende weken worden we in de sfeer van Sinterklaas, kerst, en oud/nieuw gedompeld en we beseffen hoe belangrijk onze familie en vrienden zijn. Op 5 december maakt Mars de overstap van hardwerkend, doelgericht Steenbok naar vriendelijk en sociaal ingestelde Waterman. Op pakjes avond zelf – staat de Maan in nieuwsgierige, speelse, communicatieve Tweeling. Tweeling is door Mercurius beheerd. Dit is geweldig energie voor het uitpakken van surprises !! Overtref jezelf en laat je fantasie los ! De dag voor Sinterklaas staat de Zon driehoek Uranus waardoor zelfs mensen die tot de laatste minute wachten met het maken van surprises en gedichten, anderen kunnen verassen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week begint met een spanningsaspect (op maandag) tussen Mercurius en Neptunus. Gezien de tijd van het jaar, het eerste waar ik aan moet denken is nevel en problemen in het verkeer. Problemen misschien ook met het financieële verkeer. Mercurius heeft o.a. met handel, winkeliers, communicatie en forenzen, te maken. Pas op als je gaat winkelen – de verleiding om geld uit te geven is groot. Onder een Mercurius/Neptunus vierkant raak je heel makkelijk het zicht op je portemonnaie kwijt. Neptunus handelt in dromen en fantasie. Wees ook voorzichtig als je iets moet ondertekenen: lees de kleine letters ! Met Mercurius in Boogschutter kan ’teveel informatie’ op je afkomen zodat je door de bomen het bos niet meer ziet. (Deze energie is op z’n sterkst in de eerste helft v.d. week.)

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op maandag avond staat Mars sextiel Saturnus. Dit is een zeer constructieve verbinding. Omdat ze momenteel in elkaars teken staan, hebben Mars en Saturnus een uitstekende relatie met elkaar. Op maandag raad ik je aan om lijst te maken van belangrijke projecten die je af wil maken. Zowel Mars als Saturnus naderen het einde van een teken. Dit is ‘maak af’ energie. Mars in Steenbok is doelgericht – en Saturnus in Schorpioen is taai en volhoudend. Als je aan het begin van deze week teveel hooi op je vork neemt, krijg je met Mercurius/Neptunus te maken – echter – wie prioriteiten kan stellen, krijgt veel voor elkaar.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Donderdag wordt speciaal. Venus driehoek Jupiter kan bijvoorbeeld je relatie een leuke oppepper gever. Venus in Boogschutter staat helemaal open voor Jupiter en als er communicatie storingen zijn geweest kunnen deze vrij makkelijk opgelost worden. Venus symboliseert je passie, wat belangrijk is, je kostbaarst bezit. Jupiter symboliseert ’the big picture’, je levensfilosofie. Samen, kunnen deze twee planeten ons aansporen om dieper naar binnen te gaan en naar onszelf te kijken of onze betrokkenheid met anderen en de wereld om ons heen vergroten. Het kan ook onze belangstelling in religieuze of filosofische stromingen opwekken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Eveneens op donderdag staat de Zon in harmonieuze verbinding met Uranus waardoor we de gelegenheid krijgen om ons authentieke zelf te laten zien. Wij kunnen vrijwel zonder wrijving en irritatie onze eigen gang gaan. Uranus in Ram is anti-autoritair, impulsief, creatief, een rasecht buiten de doos denker. De Zon in Boogschutter is vooruitstrevend, een ware idealist. Deze twee planeten kunnen elkaar overtreffen in het vinden van creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De energie in de tweede helft van deze week blinkt uit in creativiteit. Op zaterdag is Uranus wederom sterk in beeld. Zijn driehoek met Mercurius brengt inspiratie dichtbij. Samen brainstormen ! Een ochtend mindmappen.  In een flits kan er inzicht in een ingewikkeld problem komen. Hulp nodig met een Sinterklaas gedicht? Geen sprake van. Laat die genie uit de fles. Uranus wordt niet voor niets een hoger octaaf van Mercurius genoemd.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De volle maan op zaterdag is een natuurlijk moment van reflectie en bezinning. De Maan in Tweeling ziet mogelijkheden en Boogschutter brengt die mogelijkheden in verbinding met het hogere. In de lange donkere winter nachten – is de volle maan een betoverend gezicht. In de winter hebben we zowel de visie en het vertrouwen van de Boogschutter als de sociale vaardigheden van de Tweeling nodig. Prachtige week energie.  Elizabeth

Astrologen benefiet voor Artsen Zonder Grenzen in Amsterdam zondag 14 december. We missen nog drie deelnemers – dus er is nog plaats. Tevens de tekst is aangepast met meer info over ‘Zelda Hall’s dream lecture’.  Lees meer over:

 Liz-Stonehenge© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 Wil je meer weten over je eigen horoscoop ? Loop je al een tijd rond met twijfels over relatie, werk, studie of gezin? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

 

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus sterk in beeld? Overtref jezelf – laat je fantasie los

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *