Astrologieblog Weekhoroscoop: Veel vuur in omloop – Zon/Jupiter verbinding schept kansen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Met Venus, Mercurius en de Zon in Boogschutter, Jupiter in Leeuw en Uranus in Ram is er deze week veel vuur in omloop !! Ik weet niet hoe jullie deze ‘explosie van vuur’ ervaren… maar ik begin meer lol in mijn werk te krijgen en meer energie te voelen. Boogschutter wil een goed, zinvol leven leiden – en straalt iets uit van ‘hoe meer zielen hoe meer vreugde!” Daarnaast zorgt de huidige relatie tussen de Zon in Boogschutter – en Jupiter in Leeuw *- voor contact tussen mensen die een gelijkwaardige ontwikkelingsniveau of zielskwaliteit hebben. Er is een gedeelde enthousiasme voor het leven en voor allerlei soorten projecten. Zowel de Zon als Jupiter willen uitbreiden en iets goeds doen. Deze energie bereikt z’n hoogte punt op zondag onder de prachtige driehoek tussen beide planeten.

* De Zon staat in het teken van Jupiter (Boogschutter) en Jupiter staat in het teken van de Zon (Leeuw). Astrologen noemen deze relatie een wederzijdse receptie.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag maakt Venus de overstap van Boogschutter naar het aarde teken Steenbok. Waar Boogschutter het moeilijk vindt om een grens te leggen  – maakt Steenbok een koud kunstje van. Waar Venus in Boogschutter veel geld over de balk gooit – weet Venus in Steenbok haar koopdrift en haar portemonnee onder controle te houden. Het is niet waar dat Venus in Steenbok niet van luxe houdt. Venus in Steenbok heeft ook een zwak voor Chanel parfuum of Hermes designer tassen. Echter … zij is in alles voorzichter, in haar koopgedrag, haar partnerkeuze, en haar manier van doen. Vuur is bereid om risico’s te nemen. Aarde kijkt liever de kat uit de boom. Aarde wil weten wat de ‘long term prospects’  zijn. Maak ik een goede investering? Steenbok is ernstig en neemt voorzorgsmaatregelen. Waar Boogschutter in de bres springt –  kijkt Steenbok uit. En toch… Deze week is het wel fijn dat Venus in Steenbok staat.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  De Maan in Leeuw op woensdag, donderdag en vrijdag triggert Uranus, Zon, Mercurius en Jupiter. Dit is zo uitbundig dat we makkelijk voor alles warm kunnen lopen. We kunnen ook te veel hooi op ons vork nemen of meer beloven dan we waar kunnen maken. De pijl van de Boogschutter lijkt tot aan de hemel te reiken maar dan hoor ik Venus van uit de verte roepen ‘jongens… kunnen we het reëel houden aub?’. Deze week zorgt Venus in Steenbok voor ‘grounding’. Wat ook mogelijk is met zoveel vuur in de lucht – is dat alles versnelt. Allerlei situaties kunnen zich in rap tempo ontwikkelen. De tijd gaat snel en voelt anders. Ik raad je aan om af en toe tot tien te tellen, gewoon, als afremmer. Het is belangrijk om de werkelijkheid niet uit het oog te verliezen. Anders prachtige energie gewoon.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De week eindigt onder een Zon/Jupiter driehoek en een Venus/Neptunus sextiel. Venus/Neptunus maakt zachtaardig en sympathiek. Een sextiel is een aktief aspect dat verbinding zoekt, kansen wil scheppen en mogelijkheden wil onderzoeken. Zon/Jupiter blinkt uit in gezelligheid en mensen bij elkaar brengen. Ik vind het heel fijn dat we ons  Artsen Zonder Grenzen benefiet op zondag houden.  In het weekend is de ‘feel good factor’ duidelijk aanwezig. Alles bij elkaar opgeteld, wordt dit een uitstekende week om in aktie te komen en om dingen te doen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Even een laatste toevoeging: Op dit moment is Mars in Waterman de enige planeet in een luchttken. Lucht is een meester in overzicht houden, verbindingen leggen en nuances aanbrengen. Mars in Waterman is niet emotioneel maar wel doeltreffend als hij een argument voert. Vuur staat in het centrum van alles en heeft weinig oog voor de periferie. Met weinig lucht, moeten we opletten dat we anderen niet over het hoofd zien of ons eigen agenda teveel naar voren schuiven. Jupiter gaat op maandag retrograde lopen. Met het oog op de receptie tussen de Zon (het zelf) en Jupiter (het inzicht in), denk ik dat we een gouden kans krijgen om te reflecteren, te leren en te groeien.

Astrologen benefiet voor Artsen Zonder Grenzen in Amsterdam zondag 14 december. Lees meer over:

 Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Veel vuur in omloop – Zon/Jupiter verbinding schept kansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *