Astrologieblog Weekhoroscoop: Veel vuur in omloop – Zon/Jupiter verbinding schept kansen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Met Venus, Mercurius en de Zon in Boogschutter, Jupiter in Leeuw en Uranus in Ram is er deze week veel vuur in omloop !! Ik weet niet hoe jullie deze ‘explosie van vuur’ ervaren… maar ik begin meer lol in mijn werk te krijgen en meer energie te voelen. Boogschutter wil een goed, zinvol leven leiden – en straalt iets uit van ‘hoe meer zielen hoe meer vreugde!” Daarnaast zorgt de huidige relatie tussen de Zon in Boogschutter – en Jupiter in Leeuw *- voor contact tussen mensen die een gelijkwaardige ontwikkelingsniveau of zielskwaliteit hebben. Er is een gedeelde enthousiasme voor het leven en voor allerlei soorten projecten. Zowel de Zon als Jupiter willen uitbreiden en iets goeds doen. Deze energie bereikt z’n hoogte punt op zondag onder de prachtige driehoek tussen beide planeten.

* De Zon staat in het teken van Jupiter (Boogschutter) en Jupiter staat in het teken van de Zon (Leeuw). Astrologen noemen deze relatie een wederzijdse receptie.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag maakt Venus de overstap van Boogschutter naar het aarde teken Steenbok. Waar Boogschutter het moeilijk vindt om een grens te leggen  – maakt Steenbok een koud kunstje van. Waar Venus in Boogschutter veel geld over de balk gooit – weet Venus in Steenbok haar koopdrift en haar portemonnee onder controle te houden. Het is niet waar dat Venus in Steenbok niet van luxe houdt. Venus in Steenbok heeft ook een zwak voor Chanel parfuum of Hermes designer tassen. Echter … zij is in alles voorzichter, in haar koopgedrag, haar partnerkeuze, en haar manier van doen. Vuur is bereid om risico’s te nemen. Aarde kijkt liever de kat uit de boom. Aarde wil weten wat de ‘long term prospects’  zijn. Maak ik een goede investering? Steenbok is ernstig en neemt voorzorgsmaatregelen. Waar Boogschutter in de bres springt –  kijkt Steenbok uit. En toch… Deze week is het wel fijn dat Venus in Steenbok staat.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  De Maan in Leeuw op woensdag, donderdag en vrijdag triggert Uranus, Zon, Mercurius en Jupiter. Dit is zo uitbundig dat we makkelijk voor alles warm kunnen lopen. We kunnen ook te veel hooi op ons vork nemen of meer beloven dan we waar kunnen maken. De pijl van de Boogschutter lijkt tot aan de hemel te reiken maar dan hoor ik Venus van uit de verte roepen ‘jongens… kunnen we het reëel houden aub?’. Deze week zorgt Venus in Steenbok voor ‘grounding’. Wat ook mogelijk is met zoveel vuur in de lucht – is dat alles versnelt. Allerlei situaties kunnen zich in rap tempo ontwikkelen. De tijd gaat snel en voelt anders. Ik raad je aan om af en toe tot tien te tellen, gewoon, als afremmer. Het is belangrijk om de werkelijkheid niet uit het oog te verliezen. Anders prachtige energie gewoon.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De week eindigt onder een Zon/Jupiter driehoek en een Venus/Neptunus sextiel. Venus/Neptunus maakt zachtaardig en sympathiek. Een sextiel is een aktief aspect dat verbinding zoekt, kansen wil scheppen en mogelijkheden wil onderzoeken. Zon/Jupiter blinkt uit in gezelligheid en mensen bij elkaar brengen. Ik vind het heel fijn dat we ons  Artsen Zonder Grenzen benefiet op zondag houden.  In het weekend is de ‘feel good factor’ duidelijk aanwezig. Alles bij elkaar opgeteld, wordt dit een uitstekende week om in aktie te komen en om dingen te doen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Even een laatste toevoeging: Op dit moment is Mars in Waterman de enige planeet in een luchttken. Lucht is een meester in overzicht houden, verbindingen leggen en nuances aanbrengen. Mars in Waterman is niet emotioneel maar wel doeltreffend als hij een argument voert. Vuur staat in het centrum van alles en heeft weinig oog voor de periferie. Met weinig lucht, moeten we opletten dat we anderen niet over het hoofd zien of ons eigen agenda teveel naar voren schuiven. Jupiter gaat op maandag retrograde lopen. Met het oog op de receptie tussen de Zon (het zelf) en Jupiter (het inzicht in), denk ik dat we een gouden kans krijgen om te reflecteren, te leren en te groeien.

Astrologen benefiet voor Artsen Zonder Grenzen in Amsterdam zondag 14 december. Lees meer over:

 Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Veel vuur in omloop – Zon/Jupiter verbinding schept kansen

 1. Gala zegt:

  Met zoveel vuur wil ik wel even wat realiteitszin strooien. Het venster van de grotere verbanden en bindingen
  wereldwijd daar is lucht voor nodig. Liever luchtigheid. Uranus/Ram staat deze week weer in een exact vierkant met Pluto/Steenbok. Een ver van mijn bed show als het geen persoonlijke punten je je eigen horoscoop
  omver gooit. Nuances aanbrengen of de puntjes op de i zetten met zulke grote verbanden moeilijk omdat
  er teveel puzzelstukjes ineens gelegd of liever verlegd moeten worden.
  De oude generatie tegenover de jongere generatie. De enige ergernis van de ouderen zou moeten zijn dat we
  niet meer bij de jongeren horen. De onwetendheid, het enthousiasme, het alles is mogelijk een energie van alle tijden. De generatie van ongekende mogelijkheden zal er ook wel achter komen dat we altijd opstaan en weer moeten gaan slapen om onze genetische batterijen op te laden. Maar ondertussen zijn de schijnbare veranderingen gigantisch. Jongeren die de wijsheid van de ouderen in een ander daglicht zetten. In een andere wereld zijn ze niet goed wijs. Het ritme wordt verhoogd, de onrust van onwetendheid. De twee buitenplaneten
  hebben een grotere invloed, een grotere verstoring. De jonge zorgeloze onwetende wereld is volwassen aan het worden moet verantwoordelijkheid dragen. De Aarde is op de helft van haar evolutie we zouden kunnen zeggen dat ze een behoorlijke mid-live meemaakt. Maar het komt goed. De aarde heeft ons niet nodig om te blijven draaien. Maar wij hebben de Aarde nodig… en krijgen steeds meer dat besef.
  Het wordt er niet makkelijk op maar na de maaltafel en vraagstukken volgt hogere wiskunde. Voor een “kind”
  is simpel genoeg. Maar het kind moet volwassen worden zoals onze planeet ook een keer zal stoppen met
  het draaien van rondjes. De virtuele wereld die nu volop in beweging is laat mensen shoppen in ongeziene winkelstraten wereldwijd. Praten niet meer met de buren maar chatten in een babbelbox in Tokio realiteit.
  De cyberpolitie een paar decennium geleden nog science-fixtion. De zoon doet allang niet meer wat de vader deed (ergens ook Steenbok/Ram). De techniek (Uranus/ram) de nieuwe techniek maakt dit mogelijk. Maar virtueel zal de mens niet verlichten, slechts i druk op de knop en alles is uit.
  In deze virtuele wereld worden al onze innerlijke behoeften genoteerd. Met 1 muisklik wordt alles waar jij behoefte aan hebt op een lijstje genoteerd. Zal er ook een afrekening plaatsvinden…ooit!?
  We kunnen niet meer ontkennen waar onze behoeften liggen. De innerlijke wereld, onze innerlijke behoeften
  geprojecteerd op een computerscherm. Klaar voor bevrediging. Psychoanalyse pur sang. Je maakt, je schrijft je eigen profiel. Een CV zonder weerga. Virtuele krachten schijnen niet zo gezien. In de buitenwereld kun je makkelijk ergens ongezien binnenglippen. Maar vergis je niet alle muisklikken worden genoteerd.
  De controle wordt opgevoerd, ontkennen steeds moeilijker.
  We zullen deze trendbreuk met de “oude” wereld meemaken. Het verleden heeft ook zonder Pluto vierkant Uranus nooit de TOEKOMST. Het leed dat is geleden komt altijd in een nieuw daglicht als het wordt belicht.
  Vorige week hoorde ik een 86 jarige zeggen; “vroeger waren we lief maar lomp, we wisten niet beter”!
  Voor vele van ons zijn er al vele lichtpuntjes in onszelf en rondom.
  De komende weken opgaan in jingelbells zingen net zo belangrijk als even bij de dingen stilstaan.
  Zware bezinningen (Pluto/bok vragen om jeugdige uitlatingen (Uranus/ram). Perfecte balans.
  Wat is oud, wat is nieuw!?
  Wat koesteren, wat loslaten!?
  Alleen een vierdimensionale blikopener doorbreekt de code ongeschonden. Het opent ons de ogen
  voor de GEEST van dit AL. Halleluja, Alleluja…
  Wat ik leuk vond om te lezen was dat op het moment dat mensen oud genoeg moeten zijn om beter te weten,
  weten, ze helemaal NIETS mee. Dus leve de jeugd een passende afsluiter van deze week…

 2. Mila zegt:

  Dankjewel Elizabeth dat je de moeite neemt om dit stuk elke week weer te schrijven en te delen. Ik haal er altijd veel uit en wacht elke week met smart!

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala.. Een mooi uiteenzetting van Uranus vk. Pluto. Spontaan komt de series “The Game of Thrones” bij mij in gedachten… We weten het ‘the winter is coming’ 🙂 Liz

 4. Gala zegt:

  Jupiter, Boogschutter het negende huis weet wat over the top is! Denk gelijk aan de 4 toppers…
  Of zoals die opgefokte student op de grote markt in Den Haag, het zinloze geweld. Zomaar iemand met
  een mes in het gezicht steken. De liquidatiegolf nu in Amsterdam dat wild om zich heen schieten.
  De seksrabbijn Eliezer Berland die met zijn vingertje boven en onder de gordel zijn paradijs predikt en vol
  overgave het Halleluja zingt. Het zo geprezen negende principe die niet alleen de Pullitzer prijs uitgeeft.
  De vele jaaroverzichten in de Decembermaand. De grote prijzen. Het grote aantal scheidingen
  voor Kerst omdat Jupiter zich vaak vergaloppeerd. Monogamie met die en die en die zijn heilig credo.
  Jupiter is vaak hoofdrolspeler bij suikerziekte, obesitas, te hoog cholesterol en Borderline. De credit-card
  is niet alleen van goud maar kleurt heel vaak rood. Vele zijn na grote transits van Jupiter dolblij dat ze
  over zijn, je kunt er overspannen van geraken. Het brein draait overuren.
  Miljarden zoek in hulpdoolhof nog een krantenkop in NRC 4,2 miljard geeft NL uit maar de Algemene Rekenkamer ziet dat het weinig helpt. De managers ja… die het doorsluizen! Wat heb ik veel geluk, ongeluk
  en alles daar tussenin gezien bij Jupiter, Boogschutter en het negende huis. Ook vaak een mede-player
  of zelfs hoofdrolspeler als iemand naar de “andere zijde” verhuist. Sterven voor het oog van de naald het tiende huis, Saturnus en Steenbok. Door de wachters aan de poort “te dik” bevonden worden om het licht van Uranus
  te ontvangen om uiteindelijk op te lossen in het alles of niets zoals je het wil benoemen.
  “Natuurlijk” is het negende principe veel te veel om te benoemen. Dit is slechts een tipje van de witte zijde sluier. Maar in deze maand van groots uitpakken en bezinnen voor we weer met het Steenbok “lijnen” beginnen
  iets om over na te denken.
  Iedere planeet heeft zijn schaduwzijde en iedere schaduwzijde ontstaat uit licht. Ga niet teveel geloven in
  de duisternis uit je horoscoop blijf altijd zoeken naar het licht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *