Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus vierkant Pluto, vertrouwen in je diepste verborgen, verlangens

Astrologieblog Weekhoroscoop: Voordat ik met de weekhoroscoop begin, wil ik even iets zeggen over Uranus en Pluto. Vanochtend om 06.15 (GMT) vond de voorlaatste (de zesde) exacte vierkant plaats tussen revolutionaire, vooruitstrevende Uranus in strijdlustige Ram en machtige, tot de kern doordringende en van daaruit transformerende Pluto, in systeem en struktuur bewuste Steenbok. De eerste vierkant tussen deze twee planeten vond plaats op 24 juni 2012. De afgelopen jaren hebben we een helse rit in de achtban gemaakt. Nu nog een paar keer flink over de kop en kunnen we eindelijk uitstappen, al zal het nog een tijd duren voor dat draaierig gevoel overgaat. Mensen die het nieuws volgen weten dat er sinds vanochtend een gijzeling in Sydney Australie plaatsvindt. Een van de eisen van de gijzelnemer is voor een IS vlag. De terreur organisatie IS (de Islamitische Staat) – is opgericht rond de 3e vierkant tussen Uranus/Pluto  die op 20 mei 2013 plaatsvond. Ik denk spontaan aan een stuk die ik rondom die tijd schreef (23/5/2013) : Uranus square Pluto: The Lone Wolf. Deze was geschreven daags na de  Boston Marathon aanval.  Wat zulke akties laten zien is hoe kwetsbaar ons maatschappij – en tevens het leven zelf – is. Ongeacht welke surveillance systemen de overheid gebruikt, ‘Big brother does not -and can not – have eyes in the back of his head!’ Dichter bij huis … Vandaag in België ligt alles plat wegens ontevredenheid over de bezuinigingsplannen van de regering. Zulke akties zijn tevens ook een uiting van de spanning tussen Uranus (vakbonden) en Pluto in Steenbok (de regering). Zoals de Chinezen zeggen: Moge we in interessante tijden leven…..

Astrologieblog Weekhoroscoop: De maan in Weegschaal aan het begin van deze week is mooi geplaatst om balans in moeilijke situaties te brengen. Weegschaal is een expert bemiddelaar die alles in het werk wil zetten om de harmonie te herstellen. Weegschaal luistert en  overweegt de opties die aan tafel liggen. Wikken en wegen en dan beslissen. Op woensdag – de dag dat de Maan naar Schorpioen gaat – maakt Mercurius de overstap van ‘alles is mogelijk en de hemel is de limiet’ Boogschutter naar – ‘praktisch, hands-on’ Steenbok. Niet alles blijkt mogelijk te zijn. Het is de taak van Mercurius in Steenbok om ideeën te pakken die haalbaar en uitvoerbaar zijn. Dit kan moeilijk kiezen zijn – en toch – als we eenmaal een keuze gemaakt hebben, komt er weer beweging in. We moeten roeien met de riemen die we hebben en daar iets moois van maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat is het fijn om Mercurius en Venus in een aarde teken te hebben. Dit maakt dat we veel praktischer en doelmatiger kunnen handelen. Steenbok houdt van struktuur en als we eenmaal weten in welke richting we willen gaan – kunnen we onze krachten bundelen en daadwerkelijk vooruit komen. Op zondag gaat Uranus direkt lopen, dit zie ik als een duidelijke aanwijzing dat er beweging in deze week zit. Het groene licht gaat aan. Uranus is retrograde sinds 22 juli! Het lijkt alsof we eindelijk de kans krijgen om onze originaliteit te tonen en ons authentieke zelf te zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Er is in het weekend wel sprake van spanning – of zou dat net zo goed opwinding kunnen zijn? Op zaterdag staat Venus in vierkant met Uranus wat de behoefte aan een niet alledaagse liefde geeft. Relaties moeten meer opwindend zijn. Uranus is experimenteel. Dit lijkt mij een goed moment om iets origineels met de slaapkamer te doen? Woorden zoals hi-tech, low-tech, ultra-modern, conservatief, veilig, gevaarlijk, begrensd, onbegrensd, matig, extreem komen bij mij op. De tegenstellingen zijn groot. Later op zaterdag avond staat Venus conjunct met Pluto – een aspect dat met een enorme aantrekkingskracht gepaard zou kunnen gaan. Echter, de diepte van ‘het Pluto verlangen‘ kan Venus ook overweldigen. Venus/Pluto heeft wel iets ernstig, serieus of begrensd – Uranus wil daar  overheen of minstens kritische vragen erover kunnen stellen. In het weekend staat de Maan in Boogschutter, volgende week maandag is de nieuwe maan. Met Venus ook in sextiel met Chiron op zondag en Mars in sextiel met Uranus – kan er misschien sprake zijn van healing van  blokkades die met het lichaam te maken hebben. Chiron speelt graag de rol van inwijder – of initiator. Pluto schrikt zich nergens voor terug en is vaak bereid om diepgaande transformatieprocessen te ondersteunen. We zitten ook in de donkere periode van de maand – d.w.z. de maan is niet zichtbaar aan de hemel. Een sleutelwoord voor dit weekend is vertrouwen. Vertrouwen hebben in jezelf en in je eigen lichaam. Steenbok, aarde, lichaam, wijsheid, geest. Maar ook vertrouwen in je diepste, verborgen, verlangens en wensens. We worden omringd door krachtige (Uranus/Pluto) energie en kunnen belangrijke stappen in het onbekende zetten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: 2014 is bijna om. De tijd vliegt…. Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Uranus vierkant Pluto, vertrouwen in je diepste verborgen, verlangens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *