Terugblik…. Amsterdam Astrologen Ebola Benefiet

azg1

Amsterdam Astrologen Ebola Benefiet: In de ochtend van zondag 14 december, fietste ik richting Lumen. De zon straalde – en de stad ademde een prachtige, rustige, zondaagse energie uit. Een dag eerder hadden Faye Cossar en ik, de ruimte klaar gemaakt, onze boodschappen gedaan, de stoelen en tafels georganiseerd. Enfin…

azg6Amsterdam Astrologen Ebola Benefiet: Rond 10 uur kwamen de eerste deelnemers aan. Tegen 10.30 kwamen we nog een aantal mensen te kort. Dat werd even spannend.. 🙂 Ik heb de spits afgebeten met een lezing over ‘astrological magic’. Dit werd een persoonlijk verhaal, terugkijkend op een periode in de jaren 90 toen ik talismans en andere krachtobjecten maakten. Ik liet een doek zien die ik tijdens de augustus 1999 zonsverduistering geschilderd heb en las voor uit mijn dagboek. Ik maakte in die tijd de transit Neptunus vierkant Neptunus mee en had zeer opmerkelijke dromen. Ik heb ook een aantal horoscopen laten zien waaronder die van Carl Jung, en Sigmund Freud, die allebei ook opmerkelijk ervaringen hadden onder deze transit. De volgende spreker was Zelda Hall – die een prachtige lezing gaf over onze persoonlijke mythes. Zelda vertelde dat de meeste kinderen een droom hebben die terugkeert en dat deze droom ons vaak informatie kan geven over ‘onze opdracht’ in dit leven. Zelda kwam ook met persoonlijke anecdotes over haar eigen dromen – die dikwijls een soort ‘voorspellende’ karaker leken te hebben. Bregje vertelde iets over een van haar dromen – die ons de kans bood om te zien hoe Zelda in de praktijk met dromen omgaat. (foto vlnr: Faye, Zelda, Dorien, liz)

azg4Amsterdam Astrologen Ebola Benefiet: In de middag hield Faye Cossar een lezing over de Maan en Ceres. Eerst schetse Faye een duidelijk beeld van de rol van de Maan in astrologie – waardoor haar rol als beschermvrouw van de aarde en haar intiem persoonlijke rol als moeder. In vergelijking kwam Ceres bij mij over als een veel opstandiger en krachtiger vrouw. Ceres lijkt meer naar buiten te treden en pro-aktief te zijn. Als Pluto haar dochter Persephone steelt – pikt Ceres dat niet – zij slaat terug en verstoort de vruchtbaarheid van de aarde: ‘niets groeit tot ik mijn dochter terugkrijg!!!’. Een term die Faye vaak gebruikte i.v.m.  ‘de schoonmoeder’ is bij mij blijven hangen! Als laatste spreker, gaf Dorien inzicht in de praktische werking van astrologie. Dorien gaf korte readings gebaseerd op de horoscopen van individuele deelnemers. Het is altijd interessant en leerzaam om andere astrologen aan het werk te zien en astrologen vinden het spannend als een andere astroloog hun iets over hun horoscoop vertelt.

azg5Amsterdam Astrologen Ebola Benefiet: We hebben een korte pauze genomen. Proseco en wijn kwam op tafel te staan met de nodige borrelnootjes, kaasstengels, enz. enz. en Klaaske gaf ons een update over het geweldige ‘elephant sanctuary’ in Thailand waar ze wederom in januari heen gaat om te werken. Kletsend en genietend van de prachtige energie van een Zon/Jupiter driehoek die op de 14e exact werd –  hebben we een cirkel gemaakt. Met z’n allen hebben we over de volgende horoscopen gepraat: Artzen Zonder Grenzen, de ontdekking van Ebola, de eerste dode in de huidige plaag, Aids, de horoscopen van Liberia en Sierra Leone. Iedereen was met ons eens: een zeer geslaagde dag dat zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar is.

Praktische zaken: Er waren uiteindelijk 10 deelnemers. Tineke Boogaarts heeft de dag gesteund maar werd helaas op de dag zelf ziek. Dank je wel Tineke 🙂 Elly Vriezen, Tony de Moor, Bregje Tit, Fraukje Koster, Klaaske Compas, Lenie Kelder, Silvia Apner, Rose Marijke Weiss, Sonja Veldheer geweldig dat jullie deze aktie wilden steunen. In de middag kwam ook Adrie v.d. Ven onverwacht binnen. Adrie heeft voor de middag dan ook betaald. Door een probleem met de email – heeft Hans Corbeek die graag had willen komen – niet aanwezig kunnen zijn 🙁  De totale opbrengst: 470 euro. Onze kosten voor drankjes en hapjes: euro. 69.32. Dit laat een mooi afgerond bedrag van 400 euro over. Dit bedrag heb ik net overgeboekt naar het nummer dat AZG hiervoor speciaal gemaakt heeft. Ik denk dat ik later van hun een bevestiging krijg. Dank jullie wel. Geweldig. Iedereen – fijne kerst en een vredevol 2015 !!!!! Liz

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Terugblik…. Amsterdam Astrologen Ebola Benefiet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *