Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus in Boogschutter, Mercurius conjunt Pluto: spreken of zwijgen?

solstice1Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanochtend vroeg maakte de Zon de overstap van uitbundige vuurteken Boogschutter naar meer ingetogen aardeteken Steenbok. We hebben de kortste nacht achter ons gelaten, vanaf nu worden de dagen weer iets langer: we hebben meer licht. Vandaag is tevens ook de nieuwe maan – die in de eerste graad van Steenbok valt. Tot woensdag staan vijf van de tien planeten in Steenbok! Echter de planeet die Steenbok dirigeert –  Saturnus – wisselt morgen van teken. Nu de brandende vraag: wat zal dit betekenen ?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Steenbok hoort bij het hoofdkruis en vertegenwoordigt in dat kruis, het aarde principe. Steenbok is praktisch en voelt zich het meest gelukkig als er een doel is. Al staat de periode rondom kerst en oud/nieuw niet bekend voor het opstarten van nieuwe projecten – zullen veel mensen zich nu wel bezig houden met hun plannen voor 2015. We staan als het ware in de startblokken!  Steenbok is hardwerkend, ambitieus en status gevoelig. Echter zijn symbool – de geit – heeft ook een wilde kant. Vergis je niet, de Steenbok heeft diepe verlangens en behoeften. De geit is lichtvoetig en om zijn doel te bereiken kan hij gekke sprongen maken. Saturnus heeft de afgelopen twee jaar in het vaste waterteken Schorpioen gestaan – waardoor bepaalde levensstructuren weliswaar niet altijd rooskleurig waren maar wel stabiel zijn geweest. Saturnus vertegenwoordigt namelijk de basisstructuur van ons maatschappij, en ook de vorm en structuur die we aan ons eigen leven geven.  Boogschutter is een beweegelijk teken. Zoekend naar een nieuwe struktuur zullen sommige vastgeroeste situaties gaan wankelen. Beweegelijke betekent minder stabiel en aan veranderingen onderhevig. Afhankelijk van hoe je met de uitdagingen omgaan – zul je dit als positief of als negatief ervaren. Verandering hangt in de lucht. Saturnus stapt weliswaar terug uit de Boogschutter in de zomer van 2015 – maar zijn definitieve opmars is niet te stoppen.

 Astrologieblog Weekhoroscoop: De Saturnus in Boogschutter ‘verkenningsperiode’ tussen 24 december 2014 en 15 juni 2015 kunnen we gebruiken om te oefenen in stappen in het onbekende zetten en om nieuwe manieren van aanpakken uit te proberen, zonder ons gelijk aan iets vast te binden. Op 15 juni keert Saturnus terug in Schorpioen om de laatste puntjes op de i te zetten. Hij blijft in Schorpioen tot 18 september. Zo… Verandering hangt in de lucht. Precies waar de verandering plaats zal vinden zie je door te kijken naar welke huizen in de geboorte horoscoop onder de heerschappij van Saturnus vallen, en door te kijken in welk huis in de horoscoop transiterende Saturnus nu staat.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Juist op 1e Kerstdag mengt Mercurius zich in de doorlopende strijd tussen Uranus en Pluto. Een (nieuws) bericht heeft het potentieel om een vredevol kerst te verstoren? Mercurius houdt z’n tong en verzwijgt? Pluto is altijd in staat om stilte op te leggen of om onderwerpen aan te snijden die niet makkelijk met iederen zit. Dit is stof voor een familie bijeenkomsten waar -bij wijlen-  de ondergrondse spanning te snijden is. Op 1e Kerstdag staat tevens ook de Maan conjunct met Mars.  Maan -Mars zou met de oven en met koken te maken kunnen hebben. Let goed op de kalkoen, braadvlees, of wat er ook in de oven staat. Om 16.00 in de middag staat de Maan opposiet Jupiter. Heerlijk. Iedereen wil mee doen. Maar denk eraan: teveel koks bederven de brij 🙂 De dag eindigt onder een Mercurius – Chiron sextiel: eind goed, al goed. Chiron geeft ons toestemming om onze waarheid te spreken – maar hij zegt wel  ‘let op hoe je wat zegt, denk eraan, woorden hebben de macht (Merc. conjunct Pluto) om anderen te verwonden of te genezen’.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vrijdag staat de Zon sextiel de Maan. Vervolgens op zaterdag staat de Zon sextiel met Neptunus. Vanouds is de periode rondom kerstmis een tijd om met onze dierbaren bij elkaar te komen. We vieren het terugkeer van het licht. Het is buiten koud – maar binnen intiem en warm. Neptunus heeft een sociaal karakter en dit jaar nodigt hij ons uit om wat wij hebben met anderen te delen. Neptunus vervaagt de grenzen tussen mensen en wekt een gevoel van eenheid in ons op. Maar Neptunus is ook meester van de roes. Vanzelfsprekend kan Neptunus sextiel de Zon ook betekenen dat de heer des huizes een glasje te veel op heeft en in slaap op de bank valt! LOL ..

Ik wens al mijn lezers een heerlijk kerstfeest – geniet… Warme groet.. Elizabeth

Astrologieblog Weekhoroscoop: 2014 is bijna om. De tijd vliegt…. Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus in Boogschutter, Mercurius conjunt Pluto: spreken of zwijgen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *