Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: Gelukkig ..in 2015 is alles aan verandering onderhevig

Astrologieblog Jaarhoroscoop 2015: 1 januari symboliseert het idee van een nieuw begin. In mijn laatste weekhoroscoop in 2014 – wil ik vooruit kijken naar wat 2015 voor ons in peto heeft.

Astrologieblog Jaarhoroscoop 2015: 2014 werd gekenmerkt door veel planeten in de hoofdtekens (denk bijvoorbeeld aan de grote kruis in april tussen Mars in Weegschaal, Jupiter in Kreeft, Uranus in Ram en Pluto in Steenbok). Hoofd energie is gericht op betekenisvolle verandering, nieuwe levensdoelen bepalen, en richting kiezen. In de ideale wereld, zou 2015 met een flinke dosis vaste energie op de proppen komen. De vaste tekens Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman bieden houvast en geven ‘het nieuwe’ een kans om wortels te schieten en te groeien. Na grote veranderingen hebben we stabiliteit nodig. Echter als ik een blik vooruit werp  – zie ik in 2015 juist veel beweegelijke energie op komst – d.w.z situaties die juist aan verandering onderhevig zijn.

Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: Het jaar begint met Saturnus in betekeniszoekend Boogschutter en daar zal hij tot 15 juni blijven. Saturnus keert tot 18 september terug naar Schorpioen waar hij zijn werk af gaat ronden. Wie steekjes heeft laten vallen – krijgt in deze periode alsnog een kans om de klus goed af te maken. Dit kan een heel productieve periode worden. Schorpioen bijt zich vast – en laat niet los tot de klus af is.

Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: Chiron en Neptunus staan al in Vissen maar in januari komt Mars ook een kijkje nemen. Mars beweegt snel en is daardoor in staat de energie van Saturnus naar Neptunus over te brengen.  Tussen 15 en 20 januari kunnen situaties zich in rap tempo ontwikkelen. Mars is ruzie zoekend,  Neptunus is misleidend, Saturnus in Boogschutter heeft zijn blik op het buitenland gericht. Alle drie deze planeten bemoeien zich met  religieuze zaken en met waarde en normen. Neptunus is ook een meester van het Mysterie. Niets is wat het lijkt te zijn. Deze energie is een voorafje voor de Saturnus/Neptunus vierkant die zich pas echt vanaf november 2015 laat voelen. Stel je voor dat het struktuur van je leven, je grenzen, in de week worden gelegd. Subtiele veranderingen treden op. Dit is hoe Neptunus op Saturnus inwerkt. De zee erodeert het land en je merkt het niet eens!

 Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: In maart vindt de laatste vierkant plaats tussen Uranus en Pluto. Inmiddels hebben deze twee planeten zes keer met elkaar in de clinch gezeten. Als deze energie voorbij is zal niemand erover treuren. Sinds de eerste vierkant op 24 juni 2012 – hebben heel veel mensen, heel veel moeten inleveren. De kloof tussen arm en rijk is alles maar groter geworden. Tussen de nieuwbouw, chique restaurants en eateries die deel uitmaken van de grootschalig stadsvernieuwing in Amsterdam Oost – komt helaas binnenkort een voedselbank!! Met Saturnus in Schorpioen hebben we geleerd hoe hard de harde werkelijkheid echt kan zijn.

Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: Jupiter driehoek Uranus op 3 maart – en op 22 juni – daagt ons uit om onze toekomst dromen beter in acht te nemen. Wat is je visie? Waar wil je heen? Ga over de grens van ‘het mogelijke’ heen. Vooral de laatste driehoek – met Jupiter direkt op 22 juni – belooft veel goeds. Zet het nu alvast in je agenda! Uranus in Ram heeft visie en is toekomst gericht. Jupiter in Leeuw heeft de autoriteit en de middelen om je visie te realiseren. Think Big!! Maar werk hard! Saturnus is net terug in Schorpioen ! Je krijgt nu ergens misschien een laatste kans. Niet verspillen. Trouwens vanaf eind juni – komt Uranus voor het eerst – in de laatste decan van Ram te staan. Eindelijk raken we aan zijn grilligheid gewend!

Astrologieblog Jaarhoroscoop 2015: Op 11 augustus maakt Jupiter de overstap van Leeuw naar Maagd gevolgd door Mars op 25 september en de noorderlijke maansknoop op 12 november. De overgang naar beweegelijke energie wordt nu echt compleet. Dit wordt jongleren. In 2015 wordt er dus veel meer van ons gevraagd, we krijgen meer projecten en zullen dus moeten leren prioriteiten te stellen om alles ‘in de lucht te houden’. Hoe blijven we in balans? Hoe kunnen we stress vermijden? Deze thema’s worden extra benadrukt als de maansknopen de overstap maken op 12 november 2015 van Weegschaal/Ram – naar Maagd/Vissen (de communicatie as).

Astrologieblog Jaarhoroscoop 2015: Vanaf nov. 2015 zullen ook de eclipsen over de Maagd/Vissen as vallen. Deze as heeft ook met handel, de zee, gezondheid, het eten, de geestelijke gezondheidszorg, forenzen, openbaar vervoer, enz. te maken. Jupiter staat in oppositie met Neptunus op 17 september rond de tijd van Prinsjesdag. Komt er veel protest van studenten bijvoorbeeld ? Is dit een voorteken van sociale onrust ? Als ik dit vanuit het kader van Saturnus in Boogschutter bekijk, dan hoort het zeker tot de mogelijkheden. Saturnus heeft met de basis struktuur te maken – Boogschutter met onze maatschappelijke waarden en normen, onze religieuze achtergrond en onze affiniteit met het buitenland.

Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: De beweegelijke tekens: Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen – de zogenaamde dubbele tekens – zullen zich in de frontlinie van de nieuwe energie bevinden.

Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: Schitterend vind ik de Maan/Venus/Mars/ conjunctie van 21 februari in 0 graden Ram. Dit triggert de wereld as – en kan als een bijzonder krachtig zaad-moment gezien worden. De energie van het nieuwe rukt op. Met de Zon tevens ook conjunct met Neptunus, kan een visie ontstaan waar het vermogen tot samenwerking centraal staat. Kijk waar al deze planeten in je geboorte horoscoop vallen. Maak er iets moois van.

Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: Zo heeft ieder jaar bijzonder momenten met veel kansen voor groei en zelfontwikkeling. Echter, in 2015 sluiten we wel een heel bijzonder astrologische periode af: een zevenmalige Uranus/Pluto vierkant is niet niks!!!!!!  Misschien hebben we een flinke dosis beweegelijke energie verdiend, gewoon om even bij te komen.

 

Astrologieblog Jaarhoroscoop 2015: Ik wens al mijn lezers een gezond en gelukkig 2015… Maak er iets bijzonder moois van. Warme groet.. Elizabeth

Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog jaarhoroscoop 2015: Gelukkig ..in 2015 is alles aan verandering onderhevig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *