Astrologieblog Weehoroscoop: Volle Maan – het bedenken van een vijfstappenplan

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteravond kort voor middernacht, heb ik mijn kerstboom buiten gezet. Het was een koud en helder nacht en ik keek omhoog en zag  een prachtige, schitterende, zelfs betoverende, Volle Maan. Ik werd er helemaal stil van. Er is – wat de astrologie betreft – veel over deze Volle Maan geschreven.  Uiteindelijk heb ik het voor mezelf simpel gehouden. De Volle Maan biedt een gelegenheid om te reflecteren. Het is een moment van bezinning. De Maan in Kreeft symboliseert de baarmoeder, de onderbuik, de plek waar onze diepste gevoelens en emoties uit voortkomen. Door hierop te reflecteren vergroten we ons begrip en zelfinzicht. Dit zelfinzicht kan ons uiteindelijk helpen om onze concrete doelen (de Zon in Steenbok) te realiseren. Momenteel worden we door krachtige energie omringd – met name omdat Uranus, Pluto en de maanknopen sterk op de Volle Maan inspelen. Pluk de dag… Doen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het begin van een nieuw jaar lijkt mij het juiste moment om bij de begrippen mensheid en vrijheid stil te staan. Het is mooi meegenomen dat vanaf maandag Mercurius in Waterman staat. Er wordt van de Waterman gezegd ‘hij houdt van de mensheid maar niet van de mens’. Dit geeft aan dat de Waterman het in één op één relaties moeilijk kan hebben- maar dat hij blinkt uit als het gaat om groepen. Mercurius in Waterman neemt een zekere emotionele afstand van situaties en biedt ruimte voor het ontwikkelen van een eigen visie. Echter, Waterman is ook een team speler: hij moet zijn eigen visie met de groep delen. Wetenschappelijk ingestelde Mercurius in Waterman – maakt vrijwel gelijk een sextiel met Saturnus net in de Boogschutter. Deze combinatie biedt ons een gelgenheid om onze gedachten te ordenen. Zowel Boogschutter als Waterman kunnen in de breedte denken. Onderzoek jezelf – kijk jezelf in het spiegel. Dit is een week om belangrijke vragen aan jezelf te stellen. Wat werkt in mijn leven en wat niet? Wat is er aan de hand? Wat zou ik graag willen veranderen? Door kleine stappen in het onbekende te zetten – en deze stappen te herhalen – begin je nieuwe gedragspatronen aan te leren. We hebben een zelf bedacht vijfstappenplan nodig. De Uranus/Pluto vierkant die minstens tot maart 2015 voelbaar zal zijn, daagt ons uit om te kijken naar wat in ons leven wel en wat niet werkt. De opdracht is om constructieve veranderingen aan te brengen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat de Maan in Leeuw in oppositie met Mercurius en Venus in Waterman. Met Jupiter ook in Leeuw – en Mars in Waterman, kan de spanning mid-week aardig oplopen. Er kan een belangenconflikt ontstaan. Leeuw heeft altijd een zekere trots – en is zeer persoonlijk van aard. Waterman daarentegen neemt afstand van het persoonlijke. Vooral intieme of zakelijke relaties staan onder spanning. Het feit dat Leeuw en Waterman vaste tekens zijn – maakt het extra spannend. De vaste tekens zijn geneigd om bij hun eigen standpunt te blijven. Onderhandelen wordt moeilijk mid-week. Heb je een belangrijke gesprek?? Probeer in ieder geval open te staan voor de wat de ander te zeggen heeft: laat de mening van de ander op je inwerken. De vaste tekens zijn ook langzame tekens. Ze hebben extra tijd nodig om aan nieuwe situaties te wennen. Het moet bezinken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In feite – los van de aspecten met de Maan – maakt de Zon vanuit de Steenbok helemaal geen aspecten meer. Onze ambities en plannen voor 2015 liggen als het ware nog in de kinderschoenen. De Zon zal zich af en toe als ongeaspecteerde planeet gedragen. Het ene moment is er veel enthousiasme voor het leven – het ander moment weinig. Echter… Op zaterdag staat de Zon inconjunct met Jupiter in Leeuw.  Spontaan kwam dit gezegde in mij op: ‘De geest is wel gewillig maar het lichaam is zwak.’ Met andere woorden, dit aspect doet mij denken aan een innerlijke strijd. In het licht van de conjunctie met Uranus op de Drakestaart – moet iets van het zelf losgelaten worden – zodat iets nieuws voor in de plaats kan ontstaan. Dat worstelen met mogelijkheden – en een weg kiezen – is echt iets voor de Steenbok. Die wil wel wat !

Ik wens al mijn lezers een gezond en gelukkig 2015.

Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep 🙂

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog Weehoroscoop: Volle Maan – het bedenken van een vijfstappenplan

 1. Gala zegt:

  Liz en lezers…de allerbeste wensen voor 2015!
  Wat mij opviel aan het begin van dit jaar was al die brandhaarden. Mars in Waterman in exacte oppositie met
  Jupiter in leeuw geeft wel “lucht” aan een “vuur”, met andere woorden wakkert snel aan.
  Er was een grote brand in Alkmaar. In de winkelstraat 4 panden volledig uitgebrand. In Uden door
  de vlammen 2 basisscholen volledig met de grond gelijk gemaakt. De kerktoren van Terneuzen door brand verwoest. De brandende vuurzee veerboot Griekenland. Tilburg baby uit brandend huis gered.
  In Australië de grootste brand sinds 30 jaar. Mars en Jupiter het vuurtje fikken op jonge leeftijd. Heel avontuurlijk.
  De captains of Industry op zijn best, of de vertegenwoordig in de groothandel. Maar hoe vaak niet prominent
  bij diefstal, roofmoord, aanranding. Geweren en motoren hun favoriete speeltjes.
  De cowboy die naar het Westen vertrok. Er zit veel eerzucht in deze twee jongens. Bij de spanningsaspecten
  moet men opmerken dat de vlag “Mars” vaak de lading “Jupiter” niet dekt. Ideaal en eigenbelang worden
  gekoppeld. Zelf ben ik niet geheel objectief. Mijn huis heeft eens in brand gestaan en ik verdenk, zonder tastbaar bewijs, de grote invloed van deze twee gasten. Zeker in disharmonie zou ik de politie bellen. Zo vaak
  in het verleden gezien bij aanranding.
  Bij vreemdgaan, het “zondigen” kunnen ze verscheurd zijn door zelfverwijt. Maar na een tijdjes is het berouw uitgewerkt en geloven ze in zaaien en veel oogsten!
  De oppositie de priester waarvan de sexuele aa

 2. Gala zegt:

  Oeps foutje…
  De oppositie de priester waarvan de sexuele aandrift te sterk is om te handhaven. Met schuld beladen gaat hij
  biechten totdat zijn jongeheer zich weer geroepen voelt tot…
  Laten we positief afsluiten met de actieve idealist. Of de heldendaden van deze opschepper meer in het licht
  zetten…mooie week.

 3. Gala zegt:

  Lees net Prins Andrew seksschandaal met minderjarige krijgt steeds meer voeten aan de grond.
  Mars/Waterman (andere seks) en Jupiter /Leeuw (Prins Andrew). Hij zou meerdere jongeren misbruikt
  hebben. Misschien heb jij zijn horoscoop Liz?…
  Prins Andrew is voor spoedoverleg teruggekeerd van zijn skivakantie, dat doe je niet zomaar…

 4. Gala zegt:

  Ik wil Jupiter/Mars eer aan doen om zelf zeer actief (te) actief te reageren op hun oppositie.
  Wat was ik vergeten…de bootvluchtelingen. Een gewetenloze vorm van chantage! De Blue Sky M schip onder Moldavische vlag met 970 vluchtelingen (Syrië). De bemanning foetsie, brandstof op en overgeleverd aan de golven! Het tweede schip afgelopen week de Ezadeen vlag Sierra Leone, 370 voornamelijk Syrische slachtoffers
  volledig stuurloos. Sommige mensen hebben geen “ge”weten.
  Leuk bij Jupiter/Mars is ook nog; Spaans voetbal. Barca onderuit door eigen doelpunt.
  Ik blijf actief… of deze belichting is misschien wel genoeg!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Lieve Gala… Dank je wel voor je mooie aanvulling. Ik heb zelf iets over de bootvluchtelingen willen schrijven – echter dat raakt mij zo diep dat ik niet het nieuwe jaar op astrologieblog zo wilde beginnen. Zelf – denk ik – dat we terug moeten kijken naar de oorlog in Syria – de Arabische Lente. De Uranus/Pluto vk doet enorm veel stof opwaaien… Want laat ons eerlijk zijn dit gaat zeer diep – veel dieper dan een Mars/Jupiter oppositie. De eerste grote tragedie die ik me kan herinneren was Christmas Island een aantal jaren geleden. Als je kijkt ook naar de situatie rondom Lampedusa en dichterbij Calais – het is afschuwelijk echt afschuwelijk. Ik zag gisteren ergens een plaatje – het was van een golfbaan – in een mooi landschap. Twee mannen stonden op de koers. Een man nam een ‘shot’. Echter… rechts in de hoek – zag je een zeer hoge hek. Daarover heen klom een groep asylumzoekers. De golfbaan lag op de grens Morocco en Spanje. Zeer schokkend. Arm ontmoet rijk… en hoe!!!
   Ik ben altijd blij met je aanvullingen Gala. Ik reageer niet altijd – maar lees altijd je teksten. Ik wens je een goed jaar. Warme groet… Liz

 5. Gala zegt:

  What on EARTH is Emotie… een schreeuw, een kreet die eenieder wel kent. Persoonlijke Twin Towers gaan
  ook om en achteraf ligt op dat punt ook veel kracht. Het begin en een einde van een jaar lijkt wel op
  een grensovergang. Het oude, de oudejaarsfeesten, het kan niet op het volproppen. Dan het nieuwe zoals jij
  je wilt “fris” starten op je blog. Dat nieuwe vol wensen en verlangen…wat willen we toch graag geloven!
  Maar helaas…jaren geleden schreef ik op kerstkaarten; “het nieuwe jaar nu nog onbetreden, heeft met de
  eerste stap gelijk ook heel ons verleden”. Ook planeet standen in de eerste of laatste graden van een teken gedragen zich zo. De uiting is behoorlijk extreem. Zoals een idealist en en pessimist beide moeten leren de zeilen op het juiste moment bij te stellen, meer in de realiteit leven. Wijs is het overzien van patronen en de medaille te zien ook al loop je tijdelijk op de blaren. Niets is forever…en gelukkig maar.

 6. Gala zegt:

  De aanslag 11.30 uur Parijs. Ascendant 22° Vissen. Ram onderschept in eerste huis met daarin Uranus die vierkant Zon en Pluto Steenbok staat op cusp 11e huis. De Heersers van het eerste huis dus Neptunus, Saturnus, Uranus en Mars. Neptunus en Mars staan in het twaalfde huis. Vanuit het niets kwam deze terreur
  voor hun Grootmeester, hun Heer, hun afgod.
  Neptunus Heerser ascendant maakt alleen een aspect met Saturnus. Saturnus ingaand vierkant Neptunus. Dit
  is een aspect van ondergang. Het collectieve onbewuste duikt vanuit het 12e huis op en uit zich op een zeer radicale extreme wrede manier. Moord en doodslag om DE HEER. Niet lachen om beelden (Nept.)
  van het allerhoogste. Daarop staat de doodstraf. Dat is doodzonde. Elimineren, uitdrijven die duivel!
  Voor de liquidatie werden de slachtoffers bij naam genoemd. De ondergang van vrijheid van meningsuiting
  krijgt vorm. Saturnus staat juist op de eerste graad van Boogschutter…het doel was schieten, schieten
  en nog eens schieten. Jupiter/Mars oppositie is aan het afnemen maar de focus was alom daar.
  Dat er mensen zijn die zulk een oogkleppen dragen te walgelijk voor woorden. Het nieuwe jaar pas 7 dagen jong en alweer zovele tranen.
  Dat beeld van die politieagent die zijn hoofd opricht en lijkt om genade te vragen. Een kogel door zijn hoofd
  is het antwoord van mensen die geen vergiffenis verdragen. Het zal je man op papa maar zijn.
  Soms is het teveel wat ons netvlies moet verdragen. Soms gaat het licht even uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *