Astrologieblog Weehoroscoop: Volle Maan – het bedenken van een vijfstappenplan

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gisteravond kort voor middernacht, heb ik mijn kerstboom buiten gezet. Het was een koud en helder nacht en ik keek omhoog en zag  een prachtige, schitterende, zelfs betoverende, Volle Maan. Ik werd er helemaal stil van. Er is – wat de astrologie betreft – veel over deze Volle Maan geschreven.  Uiteindelijk heb ik het voor mezelf simpel gehouden. De Volle Maan biedt een gelegenheid om te reflecteren. Het is een moment van bezinning. De Maan in Kreeft symboliseert de baarmoeder, de onderbuik, de plek waar onze diepste gevoelens en emoties uit voortkomen. Door hierop te reflecteren vergroten we ons begrip en zelfinzicht. Dit zelfinzicht kan ons uiteindelijk helpen om onze concrete doelen (de Zon in Steenbok) te realiseren. Momenteel worden we door krachtige energie omringd – met name omdat Uranus, Pluto en de maanknopen sterk op de Volle Maan inspelen. Pluk de dag… Doen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het begin van een nieuw jaar lijkt mij het juiste moment om bij de begrippen mensheid en vrijheid stil te staan. Het is mooi meegenomen dat vanaf maandag Mercurius in Waterman staat. Er wordt van de Waterman gezegd ‘hij houdt van de mensheid maar niet van de mens’. Dit geeft aan dat de Waterman het in één op één relaties moeilijk kan hebben- maar dat hij blinkt uit als het gaat om groepen. Mercurius in Waterman neemt een zekere emotionele afstand van situaties en biedt ruimte voor het ontwikkelen van een eigen visie. Echter, Waterman is ook een team speler: hij moet zijn eigen visie met de groep delen. Wetenschappelijk ingestelde Mercurius in Waterman – maakt vrijwel gelijk een sextiel met Saturnus net in de Boogschutter. Deze combinatie biedt ons een gelgenheid om onze gedachten te ordenen. Zowel Boogschutter als Waterman kunnen in de breedte denken. Onderzoek jezelf – kijk jezelf in het spiegel. Dit is een week om belangrijke vragen aan jezelf te stellen. Wat werkt in mijn leven en wat niet? Wat is er aan de hand? Wat zou ik graag willen veranderen? Door kleine stappen in het onbekende te zetten – en deze stappen te herhalen – begin je nieuwe gedragspatronen aan te leren. We hebben een zelf bedacht vijfstappenplan nodig. De Uranus/Pluto vierkant die minstens tot maart 2015 voelbaar zal zijn, daagt ons uit om te kijken naar wat in ons leven wel en wat niet werkt. De opdracht is om constructieve veranderingen aan te brengen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat de Maan in Leeuw in oppositie met Mercurius en Venus in Waterman. Met Jupiter ook in Leeuw – en Mars in Waterman, kan de spanning mid-week aardig oplopen. Er kan een belangenconflikt ontstaan. Leeuw heeft altijd een zekere trots – en is zeer persoonlijk van aard. Waterman daarentegen neemt afstand van het persoonlijke. Vooral intieme of zakelijke relaties staan onder spanning. Het feit dat Leeuw en Waterman vaste tekens zijn – maakt het extra spannend. De vaste tekens zijn geneigd om bij hun eigen standpunt te blijven. Onderhandelen wordt moeilijk mid-week. Heb je een belangrijke gesprek?? Probeer in ieder geval open te staan voor de wat de ander te zeggen heeft: laat de mening van de ander op je inwerken. De vaste tekens zijn ook langzame tekens. Ze hebben extra tijd nodig om aan nieuwe situaties te wennen. Het moet bezinken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In feite – los van de aspecten met de Maan – maakt de Zon vanuit de Steenbok helemaal geen aspecten meer. Onze ambities en plannen voor 2015 liggen als het ware nog in de kinderschoenen. De Zon zal zich af en toe als ongeaspecteerde planeet gedragen. Het ene moment is er veel enthousiasme voor het leven – het ander moment weinig. Echter… Op zaterdag staat de Zon inconjunct met Jupiter in Leeuw.  Spontaan kwam dit gezegde in mij op: ‘De geest is wel gewillig maar het lichaam is zwak.’ Met andere woorden, dit aspect doet mij denken aan een innerlijke strijd. In het licht van de conjunctie met Uranus op de Drakestaart – moet iets van het zelf losgelaten worden – zodat iets nieuws voor in de plaats kan ontstaan. Dat worstelen met mogelijkheden – en een weg kiezen – is echt iets voor de Steenbok. Die wil wel wat !

Ik wens al mijn lezers een gezond en gelukkig 2015.

Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep 🙂

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog Weehoroscoop: Volle Maan – het bedenken van een vijfstappenplan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *