Recensie: Atie Kaper – Ongeaspecteerd! Ongeaccepteerd?

Atie Kaper – Ongeaspecteerd! Ongeaccepteerd? Graag breng ik het boek Ongeaspecteerd! Ongeaccepteerd? van astroloog Atie Kaper onder jullie aandacht. Om te beginnen, wat is een ongeaspecteerde planeet? Atie schrijft: ‘Een planeet is ongeaspecteerd als het geen (majeure) aspecten maakt met andere planeten.’ Voor beginners… de majeure aspecten zijn de conjunctie, de oppositie, de driehoek, de vierkant en de sextiel.  Op de website van Hajefa staat de volgende informatie over het boek:  ‘We krijgen allemaal patronen en thema’s mee uit onze familie en daarnaast speelt erfelijkheid natuurlijk een grote rol bij de vraag: ‘Waarom zijn we zoals we zijn?’. We zijn wie we zijn, maar het is een ontdekkingsreis om tot ons ware zelf te komen. De auteur komt tot de conclusie dat deze patronen en verbanden weerspiegeld worden door onder andere ongeaspecteerde planeten en duetten in de horoscoop.’

Atie Kaper – Ongeaspecteerd! Ongeaccepteerd? Een van mijn eigen planeten -Mercurius – maakt geen majeure aspecten (wel kleine aspecten) met andere planeten. Kan ik mijn eigen familie situatie herkennen in wat Atie hierover schrijft? Ja zeker. Atie schrijft: ‘We hebben meestal te maken met een bepaalde begaafdheid … bij de ouders of grootouders…. dat niet helemaal uit de verf is gekomen… dat vanuit de vrouwelijke kant de moeder of grootmoeder heel intelligent was, maar dat zij naar haar studie toch thuis moesten blijven.’ Vervolgens gaat Atie dieper in op de famile thema’s die – zoals je zou verwachten met Mercurius – o.a. onderlinge communicatie, leerprocessen en leer moeilijkheden te maken hebben. Alle besproken thema’s waren voor mij heel herkenbaar.

Atie Kaper – Ongeaspecteerd! Ongeaccepteerd? Peter Saarloos schrijft: ‘Als ervaringsdeskundige probeert de auteur inzicht te geven in en begrip te kweken voor ongeaspecteerdheid met praktische tips hoe we dit vraagstuk kunnen herkennen, hoe het van binnen voelt en op welke manier het zich kan manifesteren. Het leven van iemand met een ongeaspecteerde planeet verloopt meestal niet ‘gemiddeld’ en dat heeft ook invloed op onze rol in de maatschappij en binnen onze persoonlijke relaties. Minstens zo belangrijk is dat ongeaspecteerdheid eigenlijk altijd duidt op (latente) talenten. Het boek geeft handreikingen om hierop helder zicht te krijgen, deze talenten te ontwikkelen en onze kwaliteiten vol te kunnen leven.’

Atie Kaper – Ongeaspecteerd! Ongeaccepteerd? Het boek kan direkt via Uitgeverij Hajefa besteld worden. Paperback / 160 pagina’s / Uitgeverij Hajefa / 2014/ ISBN: 978-90-77677-76-6 Prijs: € 19,95

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Recensie: Atie Kaper – Ongeaspecteerd! Ongeaccepteerd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *