Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius en Venus tergend dicht op elkaar… verwacht het onverwachte en wees jezelf

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wat een drama vorige week in Parijs ! Gisteren vond één van de grootste demonstraties in de wereld geschiedenis plaats. Er bestaat een oude Chinese vloek: moge u leven in interessante tijden ! Dat kunnen we zeker van onze tijd zeggen. Saturnus is amper in het teken Boogschutter en de thema’s beginnen zich aan te kondigen. Saturnus heeft te maken met het fundament, de struktuur van ons maatschappij. Boogschutter gaat o.a. over vrijheid, idealen, religie, filosofie, het buitenland, en het verleggen van grenzen. Met Jupiter, Saturnus en Uranus in vuur zullen er verhitte discussies volgen, vooral rondom het thema ‘in welk soort maatschappij willen we leven?’ Hoe kunnen we onze vrijheid en democratie veilig stellen? In oktober komt de knopenas in Maagd/Vissen te staan: hoe belangijk is vrijheid van meningsuitingen echt voor ons? Waar ligt de grens? Hoe pakken we religieuze jihadisten – Jupiter in Leeuw – die terugkeren en in Europa de strijd willen voortzetten aan? Er komt veel discussie over onze grond principes (Boogschutter) en we gaan kijken en opnieuw aangeven, waar onze grenzen liggen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Maandag maakt Mars de overstap van Waterman naar Vissen en op 20 januari staat Mars conjunct met Neptunus. Mars vecht tegen o.a. infectie kiemen (het beschermt het lichaam in ruime zin van het woord). Neptunus ondermijnt de aktie van Mars. Komt er een grote griepepidemie aan? Zou best kunnen maar ook berichten over alcohol en andere verslavingen kunnen in het nieuws staan. Door de heerschappij van Jupiter – krijgen Mars/Neptunus ook een religieuze/filosofische betekenis. Vechten voor de dingen waar je in gelooft. Enerzijds verzwakt Vissen de daadkracht van Mars (de energie valt – als het ware – in het water) maar anderzijds is de Vissen energie wel bevoorderlijk voor een meditatieve leefstijl. Dit is een goede periode om aan mindfulness te beginnen, of een retraite te doen. Mars in Vissen kan heel goed de kat uit de boom kijken. Ik hoor ineens de stem van mijn eerste astrologie leraar – Betty Kadlubik. Ze zei altijd bij Mars in Vissen… ‘..het is belangrijk om je wil in kleine dingen te gebruiken’. Wie goede raad ter harte neemt, is wijs! Mars maakt wel een snelle vaart door Vissen. Op 20 februari al stapt hij over naar zijn eigen teken Ram. Dit is een ook een uitstekende energie voor wie in stilte kan werken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week staan Mercurius en Venus tergend dicht op elkaar in Waterman. Mercurius gaat over communicatie. Venus symboliseert o.a. onze grote passie. Waterman heeft met onze idealen en grond principes te maken. Op dinsdag staat Venus en op woensdag staat Mercurius in sextiel met Uranus. Uranus in Ram blinkt uit in originaliteit en authenticiteit. Hij is een durf-al, een gang maker. Op het gebied van persoonlijke communicatie en relaties heeft Uranus nu een dikke vinger in de pap. Verwacht het onverwachte en wees jezelf. Venus en Mercurius zijn persoonlijke planeten, d.w.z. zij gaan over je persoonlijke smaak, je style van communicatie, over hoe je jezelf naar buiten toe presenteert. Uranus wil een radicale make-over ! De genie is in sommige opzichten uit de fles. Mercurius maakt als het ware jacht op Venus en zou in principe Venus ook moeten inhalen. Echter dat gebeurt niet. Mercurius staat nml. bijna op het punt om retrograde te gaan en doet dat op 22/1. Dit heeft iets van ‘bijna maar NU net niet…’. Voor een daadwerkelijke conjunctie tussen Mercurius en Venus (eind Leeuw en conjunct met Jupiter) moeten we tot begin autustus 2015 wachten !

Astrologieblog Weekhoroscoop: Meer problematisch deze week is de vierkant op donderdag tussen Mars en Saturnus. Mars symboliseert energie en die energie wil zich heel graag uiten maar loopt tegen een grens aan. Om hiermee te dealen moeten we terug naar onze essentie, naar wat wij echt willen zeggen (Mercurius straks retrograde!!) en doen (Mars). Mars staat bijna conjunct Neptunus die altijd iets onbegrensd heeft. Saturnus is weliswaar in Boogschutter maar Saturnus wil de werekelijkheid niet uit het oog verliezen. Prangende vraag: Wat mag en wat mag niet? Maar wees  reëel ! Werk met Saturnus ! Stel zelf je eigen grenzen en gebruik Neptunus om inspiratie op te doen 🙂

Ik wens jullie een hele fijne week. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep :)

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *