Astrologieblog Weekhoroscoop: Inspirerende Nieuwe Maan in Waterman

Astrologieblog Weekhoroscoop: We beginnen deze week met een Maan/Pluto conjunctie in Steenbok, vierkant Uranus en de maansknopen. Als planeet is de Maan in mundane (wereld) astrologie gebonden met het volk en het merendeel van de wereld bevolking. Pluto gaat over macht en rijkdom. De knopen-as heeft met richting te maken. Ik kwam vanochtend dit artikel tegen:  “Vermogen rijkste 1% in 2016 groter dan dat van de rest van de wereld‘. Soms vraag ik me af, waar we eigenlijk heen gaan ? De Noordknoop in Weegschaal wijst richting balans, ‘fair-play’, en rechtvaardigheid. Echter Uranus op de Zuidknoop wijst op de grote veranderingen die in het collectieve al gaande zijn. Morgen is de nieuwe Maan in Watermanin de eerste graad van de Waterman. Tijd om bij de universele stil te staan want we hebben een ruimere visie hard nodig.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Eveneens op maandag staat Venus opposiet Jupiter. Een oppositie symboliseert verwijdering maar ook objectiviteit. In een relatie kan een time-out nodig zijn. Afstand nemen kan helderheid geven. Venus gaat natuurlijk niet alleen over relaties. Zij symboliseert o.a. de schat, onze passie, wat ons hart begeert. Mercurius gaat op donderdag retrograde lopen – wat een uitnodiging is om dingen helder op een rij te zetten. Mercurius neemt als het ware een stapje terug. Mercurius en Venus staan allebei in denk teken Waterman. Waterman kan op een bijna wetenschappelijk manier, mogelijkheden overwegen. Mercurius en Venus zijn momenteel net dans partners – die tergend dicht bij elkaar komen – maar elkaar net niet aanraken. Vooral in de uurhoek astrologie (de astrologie van vraag en antwoord)  – is dit een heel belangrijk gegeven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat Mars conjunct met Neptunus in Vissen. Mars verdedigt onze grenzen. Neptunus erkent die grenzen niet. Deze energie is mooi voor creatieve projecten, dans of energieke vormen van expressie. Hacken is ook een mooie uiting van Mars/Neptunus, d.w.z. van dingen doen die eigenlijk niet mogen, en die over bepaalde grenzen heen gaan. Mars/Neptunus kan ook een roes symboliseren – d.w.z. aktief de vergetelheid opzoeken. Dit is mooie energie voor het beofenen van een dynamische vorm van meditatie, m.a.w. aktief de spirituele rijk opzoeken. Vandaag komt de EU bij elkaar om over het terrorisme te praten. De dreiging van terrorisme is ook erg Neptuniaans en hoe we ons maatschappij kunnen verdedigen erg Mars. Het terrorism zelf past bij Neptunus en ‘free floating anxiety’, d.w.z. een angst die overal maar nergens is.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf dinsdag staat de Zon in Waterman – maar ook de Maan. Er vind vrijwel gelijk een Nieuwe Maan in lucht teken Waterman plaats. Fris, vernieuwend, geesterijk – lucht is de element dat ons met elkaar bindt. We ademen allemaal dezelfde lucht. De tijd is rijp voor een nieuwe visie – een visie die van de lokale uitgaat, lokale gemeenschappen, gebondenheid met elkaar en met de natuur. Het is een inspirerende nieuwe maan. Kijk waar het in je eigen horoscoop valt. Dat levensgebied krijgt een krachtige nieuwe impuls. De Zon staat sextiel met Saturnus op vrijdag. Zelf- (de Zon) discipline (Saturnus) is de sleutel tot succes.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wie veel werk moet verzetten..Maakt woensdag flink gebruik van de Maan conjunct Mercurius en Venus. Met Mercurius stilstaand kunnen ideeën omhoog borrelen. De uitdaging is om het grote geheel niet uit de oog te verliezen. Het valt op dat Jupiter nu als singleton optreedt en retrograde loopt. Hoe kunnen we een gehecht geheel maken van een belangrijk project? Hoe kunnen we ons idee van relatie in balans met anderen brengen? Hoe kunnen we onze idealen rijmen met die van de ander?  Deze week krijgen we de gelegenheid om een stap terug te nemen zodat we een beter overzicht kunnen maken. Daar kunnen we later, veel profijt aan hebben. Het kan ook nodig zijn een brug te bouwen – en hulp van iemand te vragen die zowel de autoriteit als de middelen heeft om hulp en inzicht te bieden.

Ik wens jullie een hele fijne week. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Wil je meer weten over je persoonlijke jaarhoroscoop 2015 ? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Inspirerende Nieuwe Maan in Waterman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *