Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Vissen – hulp om je zwakke punten positef om te draaien

Astrologieblog Weekhoroscoop: De verandering hangt in de lucht. In maart vindt de laatste spanningsaspect tussen Uranus en Pluto plaats: eindelijk kunnen we een begin maken met het afsluiten van het oude. Langzaam maar zeker komt in 2015 – meer ruimte voor experimenteren, voor leren en voor vernieuwingen. Momenteel staan drie planeten in het element vuur: Jupiter, Saturnus en Uranus. Vuur is vooruitstrevend, wil zich aan het verleden los maken  en heeft speciaal met intuitie te maken. Dat iets nieuws probeert zich te manifesteren, kunnen we duidelijk in de ontwikkelingen in het collectief zien. Vorige week donderdag zette de Europeese Centrale Bank de geldpers aan (tegen de zin van Dtsl. en Nederland). Gisteren stemde Griekenland tegen verdere bezuinigingen. Zo probeert de energie zich om te buigen en in een andere richting te stromen. We moeten onszelf aan de angst-greep van Uranus en Pluto ontworstelen – zodat het nieuwe zich kan beginnen te manifesteren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Morgen (dinsdag) maakt Venus de overstap naar haar exaltatie teken, Vissen. Parels liggen in diepere wateren en Venus voelt zich helemaal thuis in Vissen (waar zij ook tot 20 februari zal blijven). Venus in Vissen is uitstekend voor alles dat met schoonheid, romantiek, kunst, cultuur, interior design, tuin aanleg, aanschaf van luxe goederen, enz. te maken heeft.  Vanaf maandag middag staat de Maan eveneens in haar exaltatie teken, Stier. Tot woensdag avond staan de twee  vrouwelijke planeten in het voetlicht.  Een mooie kans om jezelf positief te profileren. Venus in Vissen kan je helpen om je zwakke punten positief om te draaien.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
E
en spanningsaspect tussen Zon en Maan op dinsdag laat een belangenconflikt zien. De Zon in Waterman is avantgarde en excentriek –  de Maan in Stier is meer conservatief van aard. Toch is het belangrijk om voor ongebruikelijke constructies en ideeën open te staan. Een sextiel tussen Mercurius en Uranus laat het belang zien van het ‘buiten de doos’ denken. Deze energie wordt versterkt door de Maan in Tweeling vanaf woensdagnacht.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Onder leden van de astrologieblog Facebook groep, is er aardig wat discussie geweest over de uitwerking van Mercurius retrograde – o.a. over het niet rijden van treinen ivm ijzel! Het positieve van Mercurius retrograde is – dat je – als het ware, een herkansing krijgt. Je moet nog een keer er overheen gaan. Op vrijdag staat Mercurius in cazimi (d.w.z. in het hart van de Zon). Je kan nu tot de kern van een zaak komen, goede advies van iemand krijgen of iets moeten inleveren om verder te komen. Symbolisch gezien moet Mercurius  als het ware – iets af geven, of iets laten vallen – om verder te komen. Momenteel, staat Mercurius in het volle licht van de Zon – en is daardoor niet zichtbaar. Wie in de zon kijkt – wordt verblind. Dit zou kunnen betekenen dat iets letterlijk aan ons zicht is onttrokken, of dat we niet over alle informatie beschikken: we zien het niet.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Eveneens op vrijdag staat Venus in Vissen vierkant Saturnus  een indicatie dat persoonlijke en intieme relaties een belangrijke rol spelen in het succes van een project. Saturnus houdt van duidelijkheid en wil graag weten waar de verantwoordelijkheid en de grenzen liggen. Hoe ver kunnen we gaan (Boogschutter) zonder de regels van het spel (Saturnus) te overtreden?  De Zon – de grote baas – staat in Waterman – en ondersteunt Saturnus hierin. Frustratie voor Venus die nu een andere weg moet zien te vinden. Velen wegen leiden naar Roma. In de liefde wordt het moeilijk om over de ‘de liefde’ te praten. Saturnus wil het graag over plichten hebben!!
Anders wordt het op zondag – als Venus conjunct met Neptunus staat! Deze conjunctie zit bomvol dromen en verwachtingen. We zijn opzoek naar een roes en willen graag het alledaagse achter ons laten. Een conjunctie is een bij elkaar komen van energieën- en in het licht van de Venus/Saturnus vierkant  – zou dit op het overwinnen van een obstakel kunnen duiden. De liefde zegeviert! Zondag is een geschikte dag voor meditatie, wandelen in het natuur, naar mooie muziek luisteren en voor dansen!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars sextiel Pluto – op vrijdag – verschaft ons toegang tot Pluto’s rijk. De schatkist van Pluto gaat als het ware open en we kunnen iets van zijn kracht en psychologisch inzicht gebruiken voor onze persoonlijke doeleinden. Mars ondersteunt Venus – en leent haar zijn kracht. Venus is dus een sleutel planeet deze komende week.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Een week waar er sprake kan zijn van teleurstelling en frustratie. Zelf inzicht en de bereidheid om een stap terug te nemen is nodig. Door situaties vanuit een andere standpunt te benaderen kan nieuwe inzichten komen. Om ons doel te bereiken, kan het nodig zijn om een plan bij te stellen.

Wil je meer weten over je persoonlijke horoscoop? Hoe kun je je zwakke punten positief omdraaien? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *