Astrologieblog Weekhoroscoop: Volle Maan, Venus sextiel Pluto, ruimte voor verzoening?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Als we de Maan buiten beschouwing laten, dan tot 17 maart, is Pluto de enige planeet in een aarde teken. Dit is iets waar we rekening mee moeten houden denk ik. We kunnen barsten van de ideeën – maar wat het uitvoeren betreft, het concretiseren, zijn we niet altijd pragmatisch of praktisch genoeg. Aarde heeft oog voor de feiten, de werkelijke situatie, simpelweg, voor wat ‘is’. Echter, dit kan ook betekenen dat plannen pas in het voorjaar vorm gaan krijgen. Daarbovenop loopt Mercurius (tot 12 februari) retrograde wat ook voor de nodige oponthoud kan zorgen – zeker rondom de volle maan op woensdag.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Maandag staat de Zon sextiel met Uranus. Waterman is een nogal utopisch teken dat van de mensheid houdt. Uranus – in Ram – is vooruitstrevend maar ook idealistisch. Dit is een aspect van coöperatie tussen radicalen. Uranus heeft altijd iets verassends – en mag dat nu via de Zon gestalt geven. Een organisatie durft een verandering aan. In hoge kringen word over een nieuwe filosofie gesproken. Of hebben we gewoon de ruimte nodig om onze eigen ding te doen ?

Astrologieblog Weekhoroscoop: De volle maan -op woensdag – valt over de Leeuw/Waterman as. Leeuw is een warm, vrijgevig, zomer teken dat inspireert vanuit het hart. Waterman is een winterteken dat belangstelling heeft voor de groep en  groepsprocessen. Saturnus is de oude heerser van Waterman en net als de Steenbok, heeft de Waterman een sterk verantwoordelijkheids besef. Als je niet gewend bent om voor jezelf iets te willen – dan zou je rondom deze volle maan stil moeten staan bij wat je voor jezelf echt wil. De planeten (Zon, Maan, Jupiter, Uranus, Noordknoop) maken de vorm van een zgn. mystieke rechthoek. (Zie horoscoop beneden). Maan met Jupiter in de midhemel.. noordknoop in 12… De uitdaging is om niet teveel te beredeneren en vertrouwen te hebben in wat er van uit het hart komt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag staat Mercurius – voor de tweede keer – sextiel met Saturnus. De 1e keer was op 5 januari – de 3e en laatste keer is op 19 februari. Het bewustzijn (Mercurius) wordt als het ware door Saturnus verruimd maar tegelijkertijd ook begrensd.  Saturnus in Boogschutter denkt ‘big’, is toekomst gericht, maar heeft wel een kader nodig. Saturnus werkt optimaal binnen bepaalde grenzen. Mercurius retrograde is nog steeds opzoek naar de juiste vorm. Waar moet ik mijn grenzen stellen? Projecten en plannen gaan nu de selectie fase binnen.Wat mag blijven en wat mag weg? Wat is van essentieel belang en behoort tot de kern structuur, en wat niet. De sextiel is actief en kansrijk.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Hoe goed is je zelfkennis? Op vrijdag staat de Zon opposiet Jupiter. Onder deze energie is het belangrijk om de juiste balans te vinden in allerlei soorten situaties. Jupiter nodigt je namelijk uit om over je eigen grenzen heen te gaan (bijv. teveel geld uitgeven, zelf-overschatting waardoor je teveel hooi op je vork neemt, enz.). Gun jezelf wat meer ruimte. Met Jupiter retrograde is het misschien handig om te zeggen ‘ik kom hier later op terug’. In ieder geval maak geen overhaaste beslissingen. Dit aspect kan over optimistisch maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Met Venus in Vissen hangt romantiek in de lucht. Venus sextiel Pluto op zondag biedt ruimte voor een verzoening en dit kan bevrijdend werken. Deze week staat de maan opposiet alle persoonlijke planeten. Hoofd, hart, verstand, gevoel, bewust, onbewust, liggen uit elkaar. De volle maan probeert vanuit polariteit een nieuwe synthese te creeëren. Na een (relatie) breuk of crisis, vraagt Pluto: is er wat overgebleven en heeft het betekenis ? Venus vraagt: houden we nog van elkaar, en belangrijker nog, is er nog sprake van een relatie?

Voor informatie over consults & readings.. email hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

full moon

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Volle Maan, Venus sextiel Pluto, ruimte voor verzoening?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *