Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius direkt.. even terugkrabbelen..

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius wordt afgebeeld als de god met de gevleugelde voeten die zo snel beweegt dat hij de grond niet raakt. Tot woensdag staat deze snelle Jelle stil. De tweede graad van Waterman – de graad waar Mercurius stil staat – wordt extra benadrukt. De Sabian Symbool voor deze graad, ‘een onverwachte onweersbui’, duidt op een situatie die plotseling opduikt en waar men niet op voorbereid is. De sleutel en de uitdaging is om innerlijke zekerheid te ontwikkelen, want wie dat heeft kan alles aan. Als deze Mercurius een verbinding maakt met planeten in je geboorte horoscoop, dan probeert hij je met klem te adviseren. Kijk ook naar het huis waar transiterende Mercurius staat.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Hoe langzaam de zaken ook lijken te lopen – zit er nu wel beweging in – al gaat dat gepaard met harde protest. Het gevoel van ‘dit heb ik al eerder gedaan!!’ zit er in. Eenmaal direkt, moet Mercurius weer op snelheid komen, dus we lijken nogsteeds evenveel terug te krabbelen als vooruit te gaan. Mercurius sextiel Saturnus (19 feb. exact) benadrukt het belang van struktuur, discipline en routine. Mercurius is vernietigd in Boogschutter –  Saturnus staat in het teken van de centaur. De negatieve receptie tussen welwillend Mercurius en Saturnus doet me denken aan een gesprek tussen een enthousiaste leerling die het graag goed wil doen en een strenge meester die met steeds meer regels op de proppen komt. Saturnus kent weliswaar de regels maar leuk is wat anders. Het positieve van Mercurius direkt – is dat de communicatie goed op gang komt. Deze week kunnen misverstanden worden opgehelderd, kan een uitgesteld gesprek eindelijk plaatsvinden, een uitslag komen, een poststuk eindelijk door de bus vallen enz. enz. Trouwens ook fijn aan Mercurius direkt is dat dingen die we kwijt waren, weer boven water kunnen komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  In feite is de maan een belangrijke speler deze komende week. Omdat de overige planeten plus/min in het midden van een dierenriem teken staan, is hun beeld vrij stabiel. Venus staat inconjunct met Jupiter op dinsdag: een lichte waarschuwing misschien tegen excessen of te veel willen. Wat de overige planeten betreft: ’that’s it’. Deze week maken de planeten dus geen onderling contakt met elkaar, behalve als de maan de verbinding regelt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De maan heeft o.a. te maken met wat we ‘als de rompslomp van het dagelijkse leven’ beschouwen.  Het gaat om het ritme van ebb en vloed ins ons gewone leven. Venus is genesteld in romantisch waterteken Vissen. Jupiter – haar tekenheer -loopt retrograde in Leeuw maar richting driehoek Uranus!!  Als we onszelf momenten van rust gunnen – kunnen we tot inspiratie en inzicht komen. Dit wordt een goede week om te oefenen in een ‘mindful’ benadering van het dagelijkse leven. Geluk ervaren in wat is – de hier en nu – en ons zelf niet in teveel distracties verliezen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanzelfsprekend is het niet zo dat als de planeten geen aspecten maken, dat er niets gebeurt!! Er zijn boeken vol geschreven alleen al over de planeten in de tekens want elke teken heeft zijn/haar eigen unieke achtergrond. Zo vind ik Venus en Vissen helemaal passen bij de veel aandacht in de pers vanochtend voor vooral de vrouwelijke mode bij de De Grammy’s en de Bafta’s !! Alhoewel Venus in Vissen speciaal met schoenen en voeten te maken heeft.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Zaterdag is Valentijn’s dag. De Zon sextiel Maan in de middag weerspiegelt een prettige samenwerking tussen man en vrouw. Welke vrouw vindt het niet leuk om een bos bloemen te ontvangen? Venus in Vissen staat garant voor een vleugje romance. Met romantiek voor ogen.. verwijs ik jullie naar een oud artikel van mij over Valentijnsdag, met een link naar een  Victoriaanse Valentijskaarten website. Je kunt online iemand een kaart sturen  😉

Astrologieblog Weekhoroscoop: Fijne week. Elizabeth

Wil je meer weten over je persoonlijke horoscoop? Hoe kun je je zwakke punten positief omdraaien? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius direkt.. even terugkrabbelen..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *