Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Kiemmomenten – de Nieuwe Maan, Venus conjunct Mars

Astrologieblog weekhoroscoop: Een nieuwe week voelt als een nieuw begin. Een nieuwe maan – aan de rand van twee tekens Waterman/Vissen – voelt als een grote vraagteken ??? Het symbool van de ouroboros – een Grieks woord dat staart-eter betekent – komt in gedachten. Het is een van oudste symbolen ter wereld – en heeft met de eeuwigheid en met continutiteit te maken. Het gebied waar ‘oud’ en ‘nieuw’,’bewust’ en ‘onbewust’, ‘verleden’ en ‘heden’ en waar de ‘staart’ en de ‘mond’ van de slang elkaar ontmoeten, is omhuld in mysterie. Waterman is lucht, abstract en wetenschappelijk – Vissen is een oceaan vol met leven. Mijns inziens vindt er op donderdag een bijzonder creatieve nieuwe maan plaats, waar we ons symbolisch op een drempelgebied bevinden. We komen in een soort niemandsgebied terecht vanwaaruit een perspectiefsverwisseling plaats kan vinden. In feite, het idee van een overgang loopt als een rode draad door deze week heen. Want de Zon/Maan conjunctie is niet de enige kiemmoment.

 Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Vissen vanaf donderdag brengt flow en beweging met zich mee. Als teken kan Vissen zich snel aan nieuwe situaties aanpassen en kan goed met tegenstellingen omgaan. Er zit een ingebakken dualisme in de Vis en het kan soms ook verstandig zijn om met de stroom mee te gaan – in plaats van al je energie te gebruiken in tegen de stroom in te zwemmen. Er zit een wijsheid in de Vis. De komende weken moeten we dus bereid zijn om op ons innerlijke kompas te varen en meer gebruik te maken van onze eigen instincten of ‘gut feelings’.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vrijdag maakt Mars de overstap van Vissen naar Ram. Dit voelt als een energie stoot want we krijgen als het ware een duw in de rug waardoor we gedwongen in beweging komen. Mars in Ram heeft met een bepaald soort  versnelling te maken. Deze planeet/teken combinatie, gedraagt zich een beetje als een tweejarige in een winkel, als moeder nee op de gewenste speelgoed zegt! Alles draait om de uiting van de wil, de effect, en de gewenste resultaat, wat tevens voor Mars in Ram, niet snel genoeg kan komen. Ram is de minst doordacht van alle tekens. Want welke moeder gaat ‘ja zeggen’ naar zo’n uitbarsting ? Echter, Mars in Ram trekt zulke conclusies niet, waar het om gaat is de gepassioneerde uiting van de eigen verlangens, de wil om te doen is met deze planeet/teken heel sterk. Volwassenen met Mars in Ram – hebben allemaal het ’tot tien tellen’ moeten leren. Er komt nu veel meer energie vrij maar we moeten leren dat op een zinvolle en constructieve manier te gebruiken.

Astrologieblog weekhoroscoop:  Mars heeft al een tijd lang jacht op Venus gemaakt. Zondag is het zo ver. Op vrijdag stapt eerst Mars en vervolgens Venus over van Vissen naar Ram. Op zaterdag komt de Maan er gezellig bij – en brengt d.m.v. haar lichaam – Venus en Mars bij elkaar. De Maan speelt de rol van koppelaar. Echter, symbolisch bekeken, staan de twee vrouwelijke planeten in het teken van Mars, en beminnen hem. De ‘echte’ Venus/Mars conjunctie op zondag ochtend – dicht op de wereld as – is de tweede bijzondere kiemmoment van de week. De horoscoop voor de conjunctie is erg interessant. Ook hier lijkt er een spanning te zitten tussen ‘oud’ en ‘nieuw’, ‘heden’ en ‘verleden’. Wat betekent dit allemaal? De vonken vliegen in het rond en we staan gauw in vuur en vlam? Misschien het begin een affaire? We lopen warm nieuwe projecten. In deze horoscoop – staat de Zon conj. Neptunus vierkant Saturnus: er valt iets te bewijzen eer een project het groene licht krijgt. Echter de horoscoop er zit bomvol energie en vertrouwen (denk aan de receptie bijvoorbeeld tussen Zon en Jupiter!!) Dit is een goede week om vooruit te plannen en stappen te ondernemen. Heerlijk… Neptunus verschaft ons toegang tot de rijk van dromen en fantasie, Saturnus dwingt ons om oog op de werkelijkheid te houden. Centrale vragen: wat zijn de mogelijkheden binnen de grenzen? Hoe kan ik creatieve oplossingen naar een organisatie overbrengen? Je kan nu over je eigen schaduw heen springen, en onzekerheid in zelfvertrouwen omzetten. We maken een begin .. en dat is niet niets 🙂 (klik op image om horoscoop te vergroten)

venus mars

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth

Wil je meer weten over je persoonlijke horoscoop? Hoe kun je je zwakke punten positief omdraaien? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Kiemmomenten – de Nieuwe Maan, Venus conjunct Mars

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *