Astrologieblog Weekhoroscoop: Strijdlustige vrouwen, Zon, Neptunus, en het belang van de eigen visie

Astrologieblog weekhoroscoop:  Gisteren vond de conjunctie van Venus en Mars plaats in Ram. Venus in Ram doet mij aan de godin Athena denken die in volle wapenrustig uit het hoofd van Zeus tevoorschijn trad – klaar om de strijd aan te gaan. Venus in Ram symboliseert een strijdlustige vrouw. Onder deze conjunctie gisteren, vroeg Oscar winaar Patricia Arquette aandacht  voor de rechten van vrouwen – terwijl in Turkije mannen in mini-skirten voor dezelfde thema opkwamen. Venus en Mars samen symboliseren gebundelde krachten! Venus blijft in Ram tot 17 maart en inspireert vrouwen om de voortouw te nemen en hun eigen visie te realiseren. Het bewust worden van je eigen visie is een thema deze week. Dit heeft alles te maken met de Zon / Neptunus conjunctie op donderdag.

Astrologieblog weekhoroscoop:  De week begint onder een moeilijk Zon/Saturnus vierkant. Zon in Vissen is bijzonder creatief en ziet overal mogelijkheden. Saturnus is een soort trechter waar deze ideeën doorheen moeten. De uitwerking en concretisering van een idee, een concept uitvoerbaar maken, vraagt geduld en doorzettingsvermogen: afdeling Saturnus dus! Saturnus is uitsluitend geinteresseerd in wat uitvoerbaar is: zijn blik is minder ruim. Er vindt als het ware een botsing plaats, tussen droom, intuitie, fantasie en de werkelijkheid. Dit kan letterlijk betekenen dat iemand je plannen dwarsboomt. Gelukkig zit Venus ook in beeld. Opkomen voor je eigen idee blijft belangrijk! Je eigen visie telt.

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus driehoek Saturnus op dinsdag biedt ruimte voor constructieve relaties. Een gesprek met een oudere iemand kan je verder helpen. In essentie is dit een opbouwend aspect. Wie bereid is een oplossing te vinden, en daar aan te werken, kan belemmeringen en obstakels overwinnen. Op dinsdag kan je een compromis afdwingen.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Maan in Tweeling op woensdag kan als een smeermiddel werken. Er hangt spanning in de lucht maar Tweeling weet het onmogelijke – mogelijke te maken. Tweeling is een lateraal denker – en velt niet gauw een oordeel. Door alles open te houden en steeds naar verbindingen te zoeken, wordt de weg vrij gemaakt voor het creatieve denken. Dit komt echt tot uiting in de Zon /Neptunus op donderdag.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mars driehoek Saturnus op donderdag heeft met constructief energiegebruik te maken. Mars in Ram is snel en ondoordacht. Saturnus remt af – en dwingt Mars tot tien te tellen eer hij aktie onderneemt. Dit is goed nieuws voor allerlei soorten projecten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Eveneens op donderdaag staat de Zon conjunct met Neptunus. Deze conjunctie kan zich op  allerlei verschillende manieren manifesteren. Het kan een klachtenregen zijn tegen iemand in autoriteit. Een breuk in een computersysteem die een virus toelaat. Het kan met water overlast te maken hebben of een top functionaris die misleidende informatie gegeven heeft. Echter.. We kunnen ook Zon/Neptunus als een eenheidsgevoel ervaren dat ons in contact kan brengen met een rijke, diepe bron in onszelf. Neem even de tijd om een ‘mind-map’ te maken vandaag. Je zou verbaast kunnen zijn met wat er omhoog borrelt.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Maan in Kreeft vanaf vrijdag brengt een stuk gezelligheid met zich mee. De driehoek met de Zon in Vissen op zaterdag gaat gepaard met een innerlijk gevoel van welzijn en zelfvertrouwen. De spanningsapsecten tussen de Maan, Uranus en Pluto later op de dag, kunnen dit basisvertrouwen niet aantasten. Mercurius loopt nu direkt en staat sextiel Uranus op zondag. De Zon en Jupiter staan in een schitterende receptie met elkaar. Dit zijn aspecten van vernieuwing, vooruitgang en originaliteit. De uitdaging is op koers te blijven en vertrouwen te hebben in de eigen innerlijke visie.

Wil je meer weten over je persoonlijke horoscoop? Hoe kun je je zwakke punten positief omdraaien? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Strijdlustige vrouwen, Zon, Neptunus, en het belang van de eigen visie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *