Astrologieblog Weekhoroscoop: Veel Vuur, Volle Maan, Inspiratie en frustratie

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon / Neptunus conjunctie vorige week pakte niet zo goed uit voor popster Madonna (sterrenbeeld Leeuw, heerser de Zon). ‘Op de tonen van “Took me to heaven, let me fall down … lifted me up and watched me stumble” viel zij letterlijk van haar sokkel.’ In een mum van tijd gingen de beelden (Neptunus) van de val viral (Neptunus). Psycholoog Herman Konings had het volgende hierover te zeggen: “Bekende popiconen en cultfiguren zijn niet zoals u en ik. In onze verbeelding zijn ze perfect en krijgen vaak een bijna goddelijke status mee.” Op het moment dat Madonna viel, worden we bewust (de Zon) van de illusie (Neptunus). Beeldig 🙂

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week wordt bepaald door een grote vuur-driehoek tussen Mars, Venus en Uranus in Ram, Maan in Leeuw, en Saturnus in Boogschutter. Deze grote vuur-driehoek zorgt voor een inspirationeel begin. We moeten niet bang zijn om risico’s te nemen, integendeel we hebben nu juist uitdagingen nodig. Dit is niet de energie om op kleinigheden te letten of de puntjes op de ‘i’ te zetten. Teveel aandacht voor de details zou enkel maar frustratie oproepen. Tot de volle maan op donderdag gaat het om de grote lijn zien, inspiratie opdoen, de ‘big picture’ aanschouwen. Wie durft wint.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius in Waterman staat te trappelen achter de coulissen. Zijn blik is nuchter en wetenschappelijk. De tweede Jupiter / Uranus driehoek is exact op dinsdag (de eerste was op 25 sept. 2014). De Jupiter/Uranus cylcus duurt ongeveer 14 jaar – de laatste conjunctie was in 2009 in Waterman. Vuur zoekt inspiratie in aktie en heeft een ‘can do’ houding. Zowel Jupiter als Uranus zijn toekomst gericht. Dit is een geweldig aspect voor ondernemers die zowel visie als durf hebben. Deze driehoek heeft iets overtuigends en maakt het mogelijk om anderen bij je plannen te betrekken. In principe een aspect van leiderschap. Jupiter loopt retrograde tot 10 april en de laatste Jupiter/Uranus driehoek vindt plaats op 22 juni. We zullen geduld moeten hebben eer we de vruchten van alle inspanningen kunnen plukken – maar de toekomst blijft lokken.

Astrologieblog weekhoroscoop: Woensdag staat Venus driehoek Jupiter en conjunct Uranus !! Verwacht het onverwachte. Venus staat helemaal in vuur en vlam. Een overweldigende passie voor iets of iemand zorgt voor opwinding. Een strijdlustig vrouw die niet te intimideren is.

Astrologieblog weekhoroscoop: Rondom de volle maan op donderdag is er spanning in de lucht. Aan vrijheid hangt een hoge prijskaart. Venus botst me Pluto  – en een hogere macht stapt op het podium. Pluto laat de emotionele onderstroming los en rondom de volle maan, loopt de emmer over. De maan in Maagd puntjes precies en kritisch, eist aandacht voor de details en wil de ware toedracht weten. Pluto houdt de troefkaart want hij staat in sextiel met de Zon en in driehoek met de Maan. We moeten een ander perspectief, een ander standpunt innemen. Pluto staat tevens ook inconjunct met Jupiter:  kosmische jeuk! We moeten oppassen in de tweede helft van de week dat onze behoefte aan overzicht en zekerheid, niet tot een betwetendheid of dogmatisch houding leiden.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon staat gelukkig wel in Vissen!! Vissen kan makkelijk een andere stroom kiezen en snel van richting veranderen. Vissen kan meegaand doen – zonder zijn/haar eigen standpunt tekort te doen. De symbool van het sterrenbeeld laat een inherente dualisme zien: er zijn twee Vissen !!

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week dagen de planeten ons uit om zowel creatief als eigenwijs bezig te zijn. De volle maan nodigt  tot zelf-reflectie uit.  Vuur kan egocentrisch zijn – en er is veel vuur aanwezig. Dus.. we moeten ons eigen ding doen zonder anderen op de kast te jagen of voor ons eigen karretje te spannen !!

Wil je meer weten over je persoonlijke horoscoop? Hoe kun je je zwakke punten positief omdraaien? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *