Astrologieblog Weekhoroscoop: Supersensitiviteit, Saturnus retrograde en Mercurius in Vissen,

Astrologieblog weekhoroscoop: Vanuit de aarde gezien, staat Saturnus deze hele week,  nagenoeg stil en op zaterdag gaat Saturnus retrograde lopen. Op zijn beste is Saturnus een zwaargewicht – maar als hij stilstaat – legt hij al zijn gewicht op één plek neer. Boogschutter is een teken van visie en strategie maar nu komt hij een obstakel tegen ! Als je planeten tussen 4 -6 graden van de zgn. beweegelijke tekens Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen hebt staan – dan zou je neus nu op bepaalde feiten gedrukt kunnen worden.  Een stilstaand conjunctie van Saturnus op de Zon bijvoorbeeld – zou gepaard kunnen gaan met een promotie – maar wel eentje waar je over na moet denken. Een belangrijke Saturnus’ thema is verantwoordelijkheid nemen voor je zelf en -vaak ook – voor anderen. De oppositie op de Zon – zou met tegenstand te maken kunnen hebben. Iemand daagt je uit. Maar voor iedereen telt dat op 16 juni 2015, Saturnus naar het teken Schorpioen terugkeert. Schorpioen gaat altijd over der essentie des dingens. Het is de tijd van het jaar dat de bladeren van de bomen vallen -en er flink gesnoeid kan worden. Wat niet functioneel is – moet eruit. Schorpioen gaat altijd gepaard met diepe emotioneele verbindingen. Loslaten is niet altijd even makkelijk – en toch zullen we iets moeten loslaten tussen 16 juni en 19 september (d.w.z. de periode dat Saturnus weer in Schorpioen staat). Saturnus’ tweede -direkt -station valt op op 2 augustus in 28 Schorpioen 17. Dit zal vooral impact hebben op mensen met planeten in de laatste graden van de vaste tekens, Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Voor hun worden bepaalde zaken afgerond. De puntjes worden op de ‘i’ gezet.

Het is belangrijk te onthouden dat Saturnus – al is het maar voor eventjes – in Boogschutter is geweest!! In ons geheugen hebben we een toekomstsvisie opgeslagen. We weten dat alle problemen op te lossen zijn, mits we ons flexibel opstellen. In feite nodigt Saturnus in Schorpioen ons uit om vrijwillig afstand te doen van de karaktereigenschappen, situaties en mensen die onze groei tegenhouden. Een gouden kans…dus.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag staat Mars driehoek Jupiter. Dit geeft een energieboost waar je sterk van kan voelen. Jupiter in Leeuw en Mars in Ram zijn allebei snel uit de startblokken en kunnen veel werk verrichten binnen een mum van tijd. Wat ik aan vuur zo heerlijk vind – is de ‘can do’ houding waardoor alles mogelijk lijkt te zijn. Op woensdag staat Mars conjunct met Uranus en vierkant met Pluto. Als snelste planeet kan Mars als een trigger functioneren of als een vlam die het lontje aansteekt. Volgende week ziet het einde van de reeks zeven vierkanten tussen de buiten-planeten Uranus en Pluto. Mars staat dichterbij de aarde, dichterbij ons bewustzijn dan Uranus en Pluto. Mars kan de power van Uranus/Pluto ook dichterbij brengen, binnen hand-bereik zelfs. Desondanks de spanning – omdat Jupiter ook in beeld is – liggen hier kansen om te groeien.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op vrijdag maakt Mercurius de overstap van Waterman naar Vissen. Mercurius heeft te maken met onze persoonlijke communicatie style: wat we interessant vinden; hoe we zeggen wat we zeggen; hoe we de dingen waarnemen. Vissen is een ‘soulful’ teken en in staat om indrukken en gevoelens op te vangen die normaal gesproken onder de radar zitten. Vissen voelt de stroom aan en dit kan communicatie soms moeilijk maken. Hoe kun je een verklaring verzinnen voor iets dat voor veel mensen volkomen niet logisch is? Mercurius in Vissen is super-sensitief op het paranormale af! Mercurius in Vissen kan verassend uitpakken. Je denkt aan ‘A’ wie je in twee jaar niet hebt gezien- en ja hoor – plotsklap rinkelt de telefoont. Mercurius in Vissen brengt altijd een snuifje mysterie met zich mee. In de woorden van Shakespeare’s Hamlet  ‘er is meer tussen hemel en aarde Horatio dan waarvan Uw wijsheid droomt.’

Astrologieblog weekhoroscoop: Op vrijdag speelt de Maan in Boogschutter een bijzondere role. Zij verbindt Uranus/Mars/Venus en Jupiter in een grote vuur driehoek – en staat vierkant met de Zon. Op de avond voordat Saturnus retro loopt – worden we omringd door dynamische, positieve, krachtige energie. We moeten binnenkort schoon schip maken – maar de kracht ligt er. Wat wil je nog meer? Ik wens jullie een super week. Elizabeth

Hoe kun je je zwakke punten positief omdraaien? Wat hebben de planeten voor jouw dit jaar in peto? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Supersensitiviteit, Saturnus retrograde en Mercurius in Vissen,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *