Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Neptunus, de zonsverduistering & overgangsenergie

Astrologieblog Weekhoroscoop: Er zijn weken.. en er zijn WEKEN. Vanuit de astrologie bekeken is dit een WEEK ! Op dinsdag maakt Venus de overstap van Ram naar Stier wat warm en sensueel aanvoelt. Venus in Stier is zinnelijk. Dinsdag vindt de laatste van de zeven heftige aanvaringen  tussen Uranus en Pluto plaats. Vrijdag is er een zonsverduistering in de laatste minuten van het sterrenbeeld Vissen – en eveneens op vrijdag, vindt de lente equinox plaats (d.w.z. het entree v.d. Zon in het sterrenbeeld Ram). Alles bij elkaar opgeteld – een geweldig astrologisch smorgasbord om van te smullen…. mmmmmmm

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik begin met de meest indrukwekkend gebeurtenis nml. de laatste (van de reeks van zeven) Uranus/Pluto vierkant die ongeloofelijk veel energie uitstraalt. De horoscoop getrokken voor de exacte tijd  – is doenerig mits een tikkeltje ‘overdreven’. De Maan in Waterman staat in oppositie met Jupiter waardoor de emoties hoog op kunnen lopen. Tegelijkertijd daagt Waterman ons uit om afstand van het persoonlijke te nemen-  terwijl Jupiter ons op het grotere geheel aanwijst. Jupiter en Uranus staan nog altijd in harmonieuze verbinding met elkaar vanuit een achtergrond van super intuitief vuur. De toekomst heeft ‘power’ en het lokt – maar we zullen waarschijnlijk nu offers moeten maken om later in het jaar (als Jupiter direkt loopt) ons doel te bereiken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars speelt een belangrijke rol in de laatste Uranus/Pluto vierkant horoscoop. Pluto in Steenbok verhoogt Mars, Uranus in Ram is door Mars beheerd. Mars staat zelf thuis in zijn eigen teken. Prachtig ! Ram is dominant en wilskrachtig en hij wil graag de richting bepalen. Voor mijn gevoel – zie ik een doorbraak hier. Uranus en Pluto hebben samen de onderste steen naar boven gehaald – Mars in Ram is de bulldozer die alle achterliggende troep uit de weg wil verwijderen. Ram wil geen oponthoud – hij wil verder. Mars in Ram werkt stootsgewijs – kort en krachtig – rust – kort en krachtig – rust. Hij kijkt niet over zijn schouder enkel maar vooruit. We kunnen uit een impasse losbreken of in ieder geval een belangrijke stap vooruit nemen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Vissen staat vierkant Saturnus op maandag en op woensdag conjunct met Neptunus. Onder zulke omstandigheden is het belangrijk om op ons buik gevoel te vertrouwen. Mercurius in Vissen voelt dingen – de onderstromingen in de communicatie – haarfijn aan. Saturnus in Boogschutter heeft daar moeite mee omdat zulke manieren van communiceren niet te bewijzen zijn. Saturnus in Boogschutter wil bewijs zien, wil de papieren in handen hebben, anders velt hij een negatief oordeel. Neptunus in Vissen daarentegen kan niet anders dan Mercurius ondersteunen en hem in feite naar nog diepere of hogere liggende gebieden brengen. Mercurius conjunct Neptunus kan heel geïnspireerd zijn (J.F. Kennedy bijv. met radix Merc. conjunct Nept. in Schorpioen in zijn horoscoop) – maar het kan ook een rook gordijn opwerpen ( Vladimir Putin heeft radix Mercurius conjunct Neptunus in Weegschaal). In ieder geval een bocht om voorzichtig te nemen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Enkele uren voor het begin van de lente (d.w.z. de Ram ingres van de Zon op 21 maart) is er een nieuwe maan en tevens ook een zonsverduistering in 29 graad Vissen. Vrijdags zonsverduistering bevat ‘overgangsenergie’. Neptunus, Mercurius (conjunct) en de Zon en Moon (conjunct) staan in het laatste dierenriem teken Vissen. Wat een contrast in energie met eerste dierenriem teken Ram waar Mars en Uranus conjunct staan. Vissen is een teken van verborgen kracht. Ram daarentegen is zeer opvallend aanwezig. Maan stapt Ram binnen geen uur na de verduistering. De tijd om in aktie te komen is aangebroken. Willen we een eigen stempel op 2015 drukken dan moeten we per direkt uit de winter slaap komen. De tijd voor zelftwijfel is voorbij. Ram is individualistisch, authentiek, en uniek. Dit is dan ook de reden dat de Zon – de ware kern van onze persoonlijkheid – in vuur teken Ram verhoogd staat. Fijne week allemaal… Elizabeth

Waar valt vrijdag’s eclips in je eigen horoscoop? Brengt Venus in Stier liefde op je pad? Wat hebben de planeten voor jouw dit jaar in peto? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Neptunus, de zonsverduistering & overgangsenergie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *