Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus, Neptunus, Chiron, over verruimen en verfijnen van relaties

Astrologieblog Weekhoroscoop: ‘Manifesteren’ is het woord dat bij mij opkomt als ik aan deze week denk. De krachtig begin energie van de Zon en Mars in Ram gaat goed samen met de opbouwende energie van Venus in Stier. Plannen mogen concreet gemaakt worden. Venus is ook onze passie en wat wij koesteren. De energie van de lente (de start energie) begint zich – als het ware – rondom onze creatieve ideeën te bouwen. De eclips van vorige week vrijdag -daags na de laatste Uranus/Pluto vierkant – viel in de laatste graad van Vissen. Vorige week was er ook een zgn. Super Moon. Het einde van het oude (Vissen) signalleert het begin van het nieuwe (Ram).

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat Venus sextiel Neptunus en Mercurius conjunct Chiron. Venus in Stier bouwt duurzame relaties op. Neptunus zorgt voor een creatieve onderstroom. Neptunus heeft altijd iets grenzeloos. De harmonieuze verbinding met Venus, nodigt uit tot een vorm van onvoorwaardelijke liefde. Dit is tevens ook een zeer meditatieve stand. Met Mercurius/Chiron  in beeld – gaat het om de genezing die er onstaat als we ons zelf kunnen accepteren en lief hebben. Venus staat in haar eigen teken en is- als het ware- thuis. Mercurius, Chiron en Neptunus, staan allemaal in Vissen – het teken waar Venus in verhoging staat. Deze week kunnen al onze relaties verfijnd en verruimt worden (met een goede relatie met onszelf bovenaan).

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zelf-discipline is een gewoonte die de Ram niet altijd onder de knie heeft. En toch… wie verandering wil – moet zelf-discipline leren. Saturnus beteugelt de kracht van de Zon in Ram. Saturnus zet de Ram aan het werk en biedt hem een kader aan. Deze week kunnen er resultaten worden geboekt. Vuur is een super snelle energie. Het raast door situaties heen. Het gaat hier echt om ‘de grote lijn’ zien en er een basis vorm aan onze plannen geven. De puntjes op de ï, de details, die komen later wel.

Astrologieblog Weekhoroscoop:Dit weekend staat Venus vierkant Jupiter. Jupiter in Leeuw brengt de expressieve kant van Venus naar buiten. Venus wil haar liefde tonen – en hoe! Venus in Stier is zintuigelijke en deze vierkant kan makkelijk tot bepaalde excessen leiden: te veel eten, te veel vrijen, te veel begeertes. Deze vierkant -exact op zaterdag – valt samen met een behoorlijk gespannen Maan in Kreeft. De Maan maakt eerst een oppositie met Pluto (dit duidt op diepe gevoelens die soms een obsessief-compulsief karakter kunnen hebben) en vervolgens een vierkant met Uranus (die een uitlaatklep zoekt voor de opgebouwde innerlijke spanning). De twee vrouwelijke planeten staan dus behoorlijk onder druk. Situaties kunnen zich in rap tempo ontwikkelen en een diep emotioneel karakter hebben. We moeten proberen bewust te worden van de onderstroom – vooral in de emotioneele sfeer – en ons zelf in de hand hebben vooral als mensen op de verkeerde knoppen drukken. Bewustzijn !! Bewust worden van hoe de buitenwereld en situaties buiten onszelf – onze innerlijke stemming beïnvloeden. Op zaterdag avond staat de Maan driehoek Mercurius. Als we zicht hebben op wat er gaande is  – kunnen we dat bespreekbaar maken. Mercurius-Chiron nodigt ons deze week uit om stil te staan bij hoe we over ons zelf denken en hoe we onszelf uiten.

Hoe pakken de planeten uit in je eigen horoscoop? Brengt Venus in Stier liefde op je pad? Wat hebben de planeten voor jouw dit jaar in peto? Voor meer informatie over mp3 readings, persoonlijke consulten, workshops, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

P.S. Astrologieblog heeft ook een Facebook groep

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus, Neptunus, Chiron, over verruimen en verfijnen van relaties

 1. Gala zegt:

  Wat is er tot op heden zichtbaar van Neptunus in Vissen (2011-2026). Laatste keer in eigen teken was van
  1847 tot 1862.
  Het eerste waar ik aan denk is dat sinds 2012 de Dikke van Dale is uitgebreid met het woord Selfie.
  Een gigantische berg lichtdeeltjes flitst door de ether alsof net niets is! Het beeld, voornamelijk zelfbeeld
  werkt hypnotiserend. Een nieuwe verslaving van Hogerhand. Zoals de indianen die voor het eerst hun
  spiegelbeeld zagen en er niet genoeg van konden krijgen. De tijdgeest maakt ons steeds meer bewust van onszelf.
  Fotoshop voor het ideale plaatje een onderdeel van het pad leugen naar waarheid. We willen zo graag
  geloven…dat we knapper, mooier, schoner zijn!
  Pearle lijkt de sponser van het steeds beter zien. Slechts één exemplaar kopen en een tweede bril voor noppes, geheel voor niets. Soms zelfs een derde.
  Beeldvorming zit duidelijk in de lift. Met skype blijf je waar ter wereld niet meer ongezien. LATEN ZIEN dat is het toverwoord voor facebook. Van koek tot cake, van bloemstuk tot de nieuwste van de kids.
  Beelden van helder tot zeer diffuus, beelden niets dan beelden!
  De drietand van Poseidon (Neptunus) is nu geworden tot een heuse SELFIESTICK, de afstand wordt al
  iets groter. De filmwereld kwam met de eerste 3D films. Misselijkheid in verwardheid in mening brein.
  Gewenning zal wel komen, het nieuwe zeeziek.
  Resistentie van anti-bioticum vraagt nog om oplossingen vanuit wetenschappelijk hoek. Ook nieuwe bacteriën
  en virussen verschijnen op het toneel. Ebola, ziekenhuisbaterie MRSA. Ziekte van Lyme (Teek) behoorlijk
  zorgwekkend.
  Ons hele zorgstelsel zit nu midden in de grote verbouwing. Nieuwe mogelijkheden tot samenleven en voor
  elkaar zorgen dienen zich aan. Ouders die helemaal happy in de tuin van de kids gaan wonen. Hoezee!

  Islamitische staat, de geloofsfanaten. Neptunus met een geamputeerd been zonder drietand.
  De Hogere Rede (Neptunus/Maagd) is een koppel. Die zijn niet te scheiden.
  Onderscheidingsvermogen (Maagd) dat tot helderheid leidt (ipv lijdt Nept.) Het gaat er Aards om een probleem in alle facetten de doorgronden zonder het geheel uit het oog te verliezen!
  Zoals ons ene lichaam uit vele onderdelen bestaat met ieder hun eigen taak en het gaat niet alleen om
  die ene mond die spreekt om te kunnen bewegen en bestaan is meer nodig.
  De Aarde draait met alles erop en eraan met 107.200 km per uur in een baan om de zon. Ook hier hebben
  mineraal, plant, dier en mens een taak. Even in en uitzoemen in dit verhaaltje. Niet verward worden svp!
  EEN is niet AARDS, een circel de NUL is waar het hier om DRAAIT.
  1847/1862 de laatste keer Neptunus in Vissen werd de slavernij afgeschaft, was er Louis Pasteur, werd het
  Rode Kruis opgericht en natuurlijk niet vergeten Vincent van Goh. Zoals nu was er chaos in Europa.
  Visie ontbrak, veel verwardheid.

  De mode is nu vol Pastels. Pastel is een zachte kleur die verkregen wordt door zuiver pigment te mengen met een lichte kleur, meestal wit of lichtgeel.
  We hebben veel vervuild we zijn aan zuivering toe. We zoeken ook veel nieuwe oplossingen voor de
  voedselindustrie. Het biologisch boeren. Het genetisch manipuleren.
  Met Neptunus is er zoveel…ik stop ermee ben inmiddels behoorlijk confuus weet eigenlijk niet waar dit
  schrijven heen gaat. Heb mijn gedachten laten lopen en plots weet ik niets meer.
  Maar het gaat om zuiverheid en helderheid, laat dat duidelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *