Astrologieblog Weekhoroscoop: Maansverduistering, Zon vierkant Pluto, passend energie voor Pasen

Astrologieblog weekhoroscoop:  Voor Venus in Stier is stabiliteit het ultieme kenmerk van een goede relatie. Stier is een zeer zintuigelijk teken – en intimiteit is heel belangrijk voor het gevoel van welzijn. Echter…. in de eerste helft van deze week is er een krachtige onderstroom aanwezig. Venus driehoek Pluto heeft zowel met aantrekkings- als – overtuigingskracht te maken. Venus in Stier heeft enorm veel charme – maar in verbinding met Pluto  – kan die charme worden ingezet om bepaalde doelen te bereiken. Pluto in Steenbok is ambitieus.  Desondanks het feit dat we hier over een harmonieuze verbinding spreken, heeft Pluto in Steenbok het potentieel om uit financieel of persoonlijk gewin te handelen. Venus in Stier heeft ook een materialistische kant. Dit is krachtige energie, vallend in de meest concreet manifesterend element – aarde. Er vindt een koppeling plaats tussen onze passie en ons vermogen om onze diepste verlangens vorm te geven.

Astrologieblog weekhoroscoop:  Op dinsdag veranderen twee planeten van teken: Mercurius stapt over van Vissen naar Ram en Mars stapt over van Ram naar Stier. Mercurius in Ram durft zijn waarheid te spreken. Hij is een ‘trail blazer’ in het goede zin van het woord. De ware kracht van de Ram blijkt uiteindelijk in  zijn mate van zelf-geloof te liggen. Wie durft (en gelooft) wint. Stier beteugelt de natuurlijke kracht van Mars – en zet de energie te werk. Mars in Stier is minder snel – maar vaak meer productief dat Mars in Ram. Ram is de start energie, de inspiratie, waar Stier graag op voortbouwt. De fase waar we nu in terecht komen kan heel productief worden.

Astrologieblog weekhoroscoop: Een t-kruis op woensdag – met een retrograde Saturnus in Boogschutter als focal planeet – zorgt voor onrust. Maagd is een nuchter, analytisch teken, onder haar vierkant met Saturnus worden deze eigenschappen benadrukt, met als gevolg het onderdrukken van de eigen gevoel. In dit geval zou de Maan oppositie Neptunus enkele uren later, tot innerlijke verwarring kunnen leiden. Probeer je niet teveel met de emoties van anderen te identificeren. Het is belangrijk op zo’n dag in contact met je eigen gevoel te blijven en deze niet zomaar weg te drukken. Heb oog voor wat er innerlijk bij je speelt! Tevens, de Maan vierkant Saturnus zou ‘een eind’ kunnen aangeven van een nogal ingewikkelde (emotionele) situatie.

Astrologieblog weekhoroscoop: De temperatuur gaat dit weekend omhoog. Op vrijdag staat de Maan in Weegschaal opposiet Mercurius. Alweer duikt het thema ‘het onderdrukken van de eigen gevoelens ‘op. Mercurius analyseert en saneert de gevoelens. Voor de zoveelste keer moet de Maan in Weegschaal de bekende rit langs Uranus en Pluto maken. Oude zeer. Oude pijn. Situaties uit het verleden worden alweer opgerakeld. De slapende honden worden wakker gemaakt. De volle maan (en tevens gedeeltelijke maansverduistering) op zaterdag beidt een geweldige kans om inzicht in oude patronen te krijgen. De volle maan is een spiegel moment – we kunnen onszelf, onze akties – in een ander licht, of vanuit een ander perspectief zien. In sommige opzichten is dit het moment suprême !! De Zon is het kloppende hart dat brengt licht in het donker.

Astrologieblog weekhoroscoop; De week sluit af op zondag onder een Zon/Pluto vierkant. Dit krachtig aspect doet mij aan nucleaire of kernfusie denken. De energie van vuur – smelt met die van aarde en kan zo vormgeven aan een nieuwe ‘kern’ persoonlijkheid. De Zon conjunct Uranus kort erna, wijst op doorbraak en vernieuwing. Ram is de eerste teken van de dierenriem – en vertegenwoordigt het nieuwe leven. Heel passend energie … voor Paasweekend.

Hoe pakken de planeten uit in je eigen horoscoop? Wat hebben de planeten voor jouw dit jaar in peto? Voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Maansverduistering, Zon vierkant Pluto, passend energie voor Pasen

 1. Gala zegt:

  Let’s talk about Jupiter/ Leeuw 12° en Uranus/Ram 16°. Een ingaande driehoek.Het eerste wat bij me opkomt is licht (Uranus) en warmtestraling (Jupiter). Inzichten in grotere samenhangen. Plannen die tot ver in de
  toekomst reiken. Hernieuwbare energie. Het fotosynthetische proces waarop vrijwel het gehele leven op Aarde draait. Planten die zonne-energie gebruiken voor fotosynthese, waarbij water en kooldioxide uit de lucht
  omgezet worden in suiker. Als we ons eerste levenslicht (Uranus) aanschouwen krijgen we ook gelijk suikerwater te drinken voor het brein (Jupiter) Bewustzijn (Uranus) van Universele wetten (Jupiter).
  Getijdenenergie, windenergie en zonne-energie kan leiden tot een vruchtbaar resultaat in de toekomst.
  Jupiter/Uranus in driehoek bezit inzichten die uitstekend passen bij huidige maatschappelijk beeld. Wetten
  der natuur aangeboren. Niet zozeer traditioneel maar kennis hebben van de straling en geneeskracht van
  bv edelstenen. Het vierkant heeft vaak de klok horen luiden maar de klepel is zoek. Inzicht verder ontwikkelen
  de lokroep. Uranus/Ram en Jupiter/Leeuw zouden I-pad schollen kunnen oprichten. Toekomst gericht scholen.
  Single groepsreizen. Second-life, de ideale wereld van verbeelding.
  Moderne natuurlijke leefwijze de verhelderende waarheid van dit soms briljante koppel.

  Als toetje van de dag Venus/Stier op eigen bodem 16° uitgaand vierkant Jupiter/Leeuw in eigen element Vuur.
  De grote drie, geld, goed en genot is disharmonie. Teveel verwenning, te weinig opvoeding en discipline.
  Te zorgeloos, shoppen als de creditcard allang vuurrood kleurt. Veel te veel pluk de dag.
  De opschepper,, pronken en lonken. De “echte” ster en de schittering van de play-back show. De burgervader
  die op Tender zijn lusten kenbaar maakt (Onno Hoes heeft Venus ingaand vierkant Venus) en thuis heel
  wat uit te leggen heeft. Extreem diva gedrag. Een weegschaal die van hoge cijfers houdt.
  Het genieten en volgieten de kater achteraf. Teveel daglicht en en spots van roem je moet de knop ook om doen. Een dag kent twee grote delen licht en duisternis en vele kleintjes, ochtend, middag, schemering, etc.
  Wat is een dag zonder nacht. De heelheid, de volheid de schittering van de sterrenhemel als een vallende
  ster verloren. Alleen positief net zo zwak als alleen negatief. Het is de balans die gevonden moet worden.
  Of zoals Gilbran zo mooi verwoord. ” Slechts langs het pad van de nacht bereikt men het morgenrood”.
  Of een klein verhaaltje altijd aangenaam zo op de maandagmiddag.
  Een filosoof zei tot de straatveger; “Ik beklaag je. Hard en vuil is jouw dagelijks werk”. En de straatveger zei; ” Zeer bedankt heer. Maar zeg mij, wat is jouw arbeid?” De filosoof antwoordde; “Ik bestudeer de geest van de mens, zijn daden en zijn verlangens”. Daarop ging de straatveger verder met vegen en zei met een glimlach;
  “Ik beklaag jou ook”.
  Laat ik afsluiten met een filosofische tekst;
  Wat de mensen Weten noemen, lijkt op de mist boven de velden (Venus/Stier). Wanneer de zon boven de horizon uitstijgt, zal de mist oplossen in haar stralen (Jupiter/zon).
  Ons lichamelijk voeden met het juiste voedsel evenredig belangrijk aan het voeden van onze Geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *