Astrologieblog Weekhoroscoop: Maansverduistering, Zon vierkant Pluto, passend energie voor Pasen

Astrologieblog weekhoroscoop:  Voor Venus in Stier is stabiliteit het ultieme kenmerk van een goede relatie. Stier is een zeer zintuigelijk teken – en intimiteit is heel belangrijk voor het gevoel van welzijn. Echter…. in de eerste helft van deze week is er een krachtige onderstroom aanwezig. Venus driehoek Pluto heeft zowel met aantrekkings- als – overtuigingskracht te maken. Venus in Stier heeft enorm veel charme – maar in verbinding met Pluto  – kan die charme worden ingezet om bepaalde doelen te bereiken. Pluto in Steenbok is ambitieus.  Desondanks het feit dat we hier over een harmonieuze verbinding spreken, heeft Pluto in Steenbok het potentieel om uit financieel of persoonlijk gewin te handelen. Venus in Stier heeft ook een materialistische kant. Dit is krachtige energie, vallend in de meest concreet manifesterend element – aarde. Er vindt een koppeling plaats tussen onze passie en ons vermogen om onze diepste verlangens vorm te geven.

Astrologieblog weekhoroscoop:  Op dinsdag veranderen twee planeten van teken: Mercurius stapt over van Vissen naar Ram en Mars stapt over van Ram naar Stier. Mercurius in Ram durft zijn waarheid te spreken. Hij is een ’trail blazer’ in het goede zin van het woord. De ware kracht van de Ram blijkt uiteindelijk in  zijn mate van zelf-geloof te liggen. Wie durft (en gelooft) wint. Stier beteugelt de natuurlijke kracht van Mars – en zet de energie te werk. Mars in Stier is minder snel – maar vaak meer productief dat Mars in Ram. Ram is de start energie, de inspiratie, waar Stier graag op voortbouwt. De fase waar we nu in terecht komen kan heel productief worden.

Astrologieblog weekhoroscoop: Een t-kruis op woensdag – met een retrograde Saturnus in Boogschutter als focal planeet – zorgt voor onrust. Maagd is een nuchter, analytisch teken, onder haar vierkant met Saturnus worden deze eigenschappen benadrukt, met als gevolg het onderdrukken van de eigen gevoel. In dit geval zou de Maan oppositie Neptunus enkele uren later, tot innerlijke verwarring kunnen leiden. Probeer je niet teveel met de emoties van anderen te identificeren. Het is belangrijk op zo’n dag in contact met je eigen gevoel te blijven en deze niet zomaar weg te drukken. Heb oog voor wat er innerlijk bij je speelt! Tevens, de Maan vierkant Saturnus zou ‘een eind’ kunnen aangeven van een nogal ingewikkelde (emotionele) situatie.

Astrologieblog weekhoroscoop: De temperatuur gaat dit weekend omhoog. Op vrijdag staat de Maan in Weegschaal opposiet Mercurius. Alweer duikt het thema ‘het onderdrukken van de eigen gevoelens ‘op. Mercurius analyseert en saneert de gevoelens. Voor de zoveelste keer moet de Maan in Weegschaal de bekende rit langs Uranus en Pluto maken. Oude zeer. Oude pijn. Situaties uit het verleden worden alweer opgerakeld. De slapende honden worden wakker gemaakt. De volle maan (en tevens gedeeltelijke maansverduistering) op zaterdag beidt een geweldige kans om inzicht in oude patronen te krijgen. De volle maan is een spiegel moment – we kunnen onszelf, onze akties – in een ander licht, of vanuit een ander perspectief zien. In sommige opzichten is dit het moment suprême !! De Zon is het kloppende hart dat brengt licht in het donker.

Astrologieblog weekhoroscoop; De week sluit af op zondag onder een Zon/Pluto vierkant. Dit krachtig aspect doet mij aan nucleaire of kernfusie denken. De energie van vuur – smelt met die van aarde en kan zo vormgeven aan een nieuwe ‘kern’ persoonlijkheid. De Zon conjunct Uranus kort erna, wijst op doorbraak en vernieuwing. Ram is de eerste teken van de dierenriem – en vertegenwoordigt het nieuwe leven. Heel passend energie … voor Paasweekend.

Hoe pakken de planeten uit in je eigen horoscoop? Wat hebben de planeten voor jouw dit jaar in peto? Voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Maansverduistering, Zon vierkant Pluto, passend energie voor Pasen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *