Astrologieblog Weekhoroscoop: Pluto retrograde, karma en vreugde

Astrologieblog weekhoroscoop: Op 2 april ging Jupiter direkt lopen in Leeuw. Op die dag in Hatton Garden, London is een zeer gerafineerde overval gepleegd. Men schat dat er 275 miljoen aan buit is gemaakt. Jupiter in Leeuw denkt altijd groot!! Met Jupiter stilstaand op woensdag is de ontvoerde Nederlander Sjaak Rijke eindelijk vrijgelaten. Hilary Clinton (die Mars, Pluto en Saturnus in Leeuw heeft staan) stelt zich wederom als presidentskandidaat beschikbaar. Het is zoals ik vorige week schreef: het rad van fortuin draait weer! Er komt een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Atrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag verlaat Mercurius het teken Ram voor de praktisch en pragmatisch teken Stier. Mercurius heeft met onze handen en onze handelingen te maken en de tijd is rijp om concrete resultaten te boeken. Stier is weliswaar wat minder snel uit de voeten dan de Ram – maar hij heeft meer geduld en meer oog voor de detailles. Een schitterende receptie tussen Venus in Tweeling en Mercurius in Stier – maakt ruimte vrij voor creatieve oplossingen. Dit is een heel prettige samenwerking tussen twee belangrijke planeten. Onze passie en enthousiasme krijgen vorm. Dingen worden tastbaar. Omdat lucht ruimte schept, en Venus liefdevol is, kan de wederzijdse receptie tussen Mercurius en Venus goed voor onze persoonlijke relaties zijn. Waardering (Venus) wordt geuit (Mercurius). Dit is een heel expressieve, cooperatieve, samenwerking waar we veel profijt aan kunnen hebben. Er is meer geestelijke rust en ruimte.

Astrologieblog weekhoroscoop: Nu dat we het toch over relaties hebben… Eveneens op woensdag staat Venus opposiet Saturnus. Saturnus heeft met manifesteren te maken, maar ook met grenzen en verantwoordelijkheid. Bepaald gedrag wordt aan banden gelegd of minstens bespreekbaar gemaakt. Saturnus vindt het belangrijk om de afspraken helder en concreet te hebben. Een conflikt over geld behoort ook tot de mogelijkheden. Het is belangrijk met een oppositie om bewust de andere kant van het verhaal te zien. Op woensdag staat de Maan in Vissen ook conjunct met Neptunus – en beide planeten staan haaks op Venus/Saturnus. Onder deze energie, is het belangrijk om een ‘go with the flow’ mentaliteit te hebben. Beweegelijke energie is veranderlijk van aard – en de stemming kan zo omslaan. Jantje lacht. Jantje huilt.

Astrologieblog weekhoroscoop: Pluto staat momenteel stil en op vrijdag begint zijn retrograde fase. Saturnus loopt nu ook retrograde – en keert op 15 juni terug naar het teken Schorpioen. Binnenkort staan Saturn en Pluto wederom in elkaars teken. Het verleden en issues rondom o.a. privacy, sexualiteit, macht en machtsmisbruik steken door de zomer de kop weer op. Het verleden is nog niet met ons klaar. De planeten Saturnus en Pluto en de tekens Schorpioen en Steenbok, gaan over de kern. Deze wederzijdse receptie tilt de sluier om te zien wat achter ligt. Dit is taboe brekende energie.  Interessant bijv. dat zowel Hilary Clinton als Jeb Bush zich juist nu als candidaten opwerpen voor de verkiezingen in de VS. Beide personen hebben een ingewikkeld politiek verleden. In tegenstelling tot Barack Obama die destijds iets fris en nieuw neerzette – voelt dit absoluut niet vernieuwend aan. Wat betekent dit voor ons persoonlijk ? We moeten nu waaks zijn vooral als oude problemen, oude zeer, oude karma, de kop weer opsteekt. Pluto retrograde kan met diepe, diepe frustratie gepaard gaan – omdat we ons in onze vooruitgang geblokkeerd kunnen voelen.

Astrologieblog weekhoroscoop:  Maar…. Het rad van fortuin draait weer… weet je nog? Hoe heftiger sommige dingen zich persenteren – hoe makkelijker het wordt om ze uiteindelijk los te laten. Jupiter in Leeuw herinnert ons aan het belang van ons zelf lief te hebben, vanuit het hart te handelen en het zelf te omarmen. Ik denk spontaan aan de Rune, Othila. ‘We doen zonder te doen en alles wordt gedaan’. In sommige opzichten lijkt de Saturnus en Pluto retrogade energie op een drassige moeras…maar zodra we ophouden met worstelen… zullen we hier de kansen zien liggen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag staat Mars vierkant Jupiter: een conflikt van juwelste. Beide planeten zijn standvastig en wilskrachtig. Een goede dag om veel werk te verzetten – maar ook om een hernia te krijgen. Ga dus niet over je eigen grens heen! Let op je lichaam maar ook op je geest. Op zondag staat Venus vierkant Neptunus. Een goede manier om deze energie vorm te geven is door te dansen of met je ogen dicht naar muziek te luisteren.  Neptunus brengt ons graag in verroering. Een heerlijke strandwandeling maken. In het bos verdwalen. We willen graag de aardse beslommeringen achter ons laten en opgaan in iets dat groter is dan onszelf.  Lekker gaan zweven, dronken of ‘high’ worden. Drugs van allerlei soorten vallen onder Neptunus. Hoog sensitief en open, biedt Mercurius sextiel Neptunus – eveneens op zondag- de ruimte om onze grenzen te verleggen. Na alle inspanningen van zaterdag – kan een dag van rust hard nodig zijn. Wat dacht je van een dag op bed liggen met een fantasie serie of boek ? The Vampire Diaries? Game of Thrones? Ontsnappen kan op zoveel verschillende manieren en dit weekend valt er echt wat te kiezen. 🙂

Ik wens jullie een hele fijne week.

Hoe pakt Pluto retrograde uit in je eigen horoscoop? Welke thema’s keren terug en waar zit de kansen voor vooruitgang en groei? Voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Pluto retrograde, karma en vreugde

 1. Sonja Veldheer zegt:

  Klinkt goed Venus en Mercurius! Maar Mercurius met Jupiter?

 2. Bregje zegt:

  Hoi allemaal,
  Ik heb tot mijn verwondering heel weinig gemerkt van de afgelopen volle maan (15 gr Weegschaal, maakte een strak vierkant met mijn radix Venus-Saturnus oppositie) en vervolgens ook niet van de transits Zon en Mercurius conjunct Uranus… ik had er meer van verwacht. Ik weet alleen dat ik niet lekker in mijn vel zit, dat verbetering en vooruitgang zeer traag gaan en constante motivatie nodig hebben en dat ik moe ben. Misschien die retro Saturnus die nu exact over mijn MC terugloopt? Rare spiegel met mijn radix, als transit Venus straks opposiet die Saturnus staat, Venus op mijn IC en Saturnus op mijn MC. Ik denk dat rustig alleen thuis aanrommelen de voorkeur krijgt 😉
  Hopelijk brengt de nieuwe maan in Ram een beetje powerrrr. Met een orb van 5 graden toch nog een driehoek naar mijn Zon (3 gr Steenbok) dus wie weet komt daar de positieve omslag. In mijn tweede huis, dus elke aanwakkerende vlam is welkom, werk, geld, eigenwaarde… tijd om een goed fikkie te stoken.
  Kaarsje voor mezelf.
  Waar ik wel wat van merkte, was dat Jupiter direct ging. Eindelijk een beetje hoop en vertrouwen, en hoorde mezelf tegen een ander zeggen (die ik moed aan het inspreken was, terwijl ik zelf ook niet zo lekker ga): Ik ben een diamant. Ik zit vast en diep verborgen in gesteente. Alleen als iemand bereid is om met bloed, zweet en tranen mij eruit te hakken, dan kan hij mij krijgen. Want dan begrijpt diegene hoeveel waard ik ben. Ik ben een diamant.

  Groetjes allemaal en een fijne week toegewenst,

  Breg

 3. Gala zegt:

  Eigenlijk een heel triest verhaal. Maar laten we het gevoel even voor wat het is. Deze story, dit gebeuren
  even puur mentaal. De planeet standen passen perfect bij de krantenkop.
  Emile Ratelband is voor zijn werk naar een festival in Noorwegen. (Saturnus/Boogschutter). Met zijn mobiele
  snackbar verkoopt hij kroketten. Saturnus/Boogschutter tempert het vuur. Met 180° kan er gebakken worden.
  Zijn lief blijft thuis maar gaat op visite bij vrienden (Venus/Tweelingen). Vanuit het buitenland probeert Emile
  veelvuldig contact te krijgen met zijn partner (Boogschutter/tweelingen). Het contact komt niet tot stand.
  Buiten dat ze elkaar moeten missen blijft de telefoon stil. De vrouw waarmee Emile 10 maanden een relatie
  had is uit haar uitstapje naar droomland niet meer teruggekeerd. Venus vierkant Neptunus in eigen teken.
  In het niets lost deze 45 jarige vrouw op. Een nachtmerrie voor haar geliefden. Geen afscheid, geen laatste
  wens. De liefdesvorm voor Emile is een onbekende grens gepasseerd. Venus in Tweelingen met aan de
  andere zijde Saturnus in Boogschutter kan heel smartelijk uitwerken. Venus passeert de grens van Vadertje
  tijd om op te gaan in het ongeziene (Neptunus/Vissen).
  Saturnus opposite Venus goed te vergelijken met; “voor het zingen de kerk uit”. Zichzelf geven of zichzelf
  terugtrekken. Steve Stevaert die twee weken geleden zelf naar de eeuwige jachtvelden vertrok had ook Venus in Stier opposite Saturnus in Scorpio. Venus dus sterker dan Saturnus. Hij had 30 jaar lang een relatie met
  Marleen (dus ergens ook heel trouw). Is zelfs in 2006 nog met haar getrouwd. Dus wettelijk de vorm vastleggen
  voor hem heel belangrijk. Er waren geen kids dus trouwen eigenlijk minder belangrijk. Hij had angst
  haar kwijt te spelen. Zijn verleden was al niet roddel vrij. Venus was te sterk in haar verlangens. Hij leefde
  samen met een volksvrouw maar om te “spelen” koos hij toch voor hoge laarzen. Dit was alom bekend.
  2 jaar geleden nog schandaal met een hoertje waar hij hopeloos verliefd op was die hem chanteerde met
  een tape. Ze eiste 666000 euro. Nu was hij aangeklaagd voor verkrachting. De seks gaf hij toe maar naar zeggen met haar volledige instemming. Venus in Stier de uitbundige Carmen die het hoofd op hol brengt maar de Maan, het moederfiguur dat zo vertrouwd aanvoelde van evenveel waarde voor hem. Beide onmisbaar.
  Saturnus blijft een bepaald patroon, een bepaalde vorm herhalen.
  Het sjabloon denken van Saturnus zo anders dan het out de box denken van Uranus. Venus/Saturnus
  aspecten geven zo vaak huidproblemen. Men wordt letterlijk en figuurlijk op de huid gezeten!
  Koude handen en voeten ook veel gehoord. Over de prachtige verzen in sublieme vorm die dit pijnlijk duo
  kan creëren wil ik het liefst zwijgen. Onder grote druk komen mooie dingen tot stand. Denk aan koolstof en
  diamant.

 4. Gala zegt:

  Bregje, ik las je reactie pas nadat ikzelf het stukje over Venus/Saturnus schreef.
  Had anders de toon wat aangepast. Ik schrik van hetgeen je schrijft! Zoveel wanhoop! Al zitten er veel km
  tussen ons in, je uitzichtloosheid komt behoorlijk binnen. Je lijkt overmeesterd in gevoel.
  Je bied jezelf gratis aan. Wie je eruit hakt kan je krijgen. Waar is je eigenwaarde!? Ik weet hoeveel jij
  waard bent! Maar voorlopig geef ik je een schop onder je achterste. Ik kan op dit moment alleen aan de zin
  denken van Gilbran; “Wij kiezen onze vreugde en ons leed, lang voordat we ze beproeven”!
  Waarschijnlijk wil je dit niet horen maar zelfmedelijden moet je niet voeden. Sorry…maar juist omdat ik
  weet hoeveel je waard bent! En zo ge de weeën van het werk op U neemt, hebt ge het leven waarachtig lief.
  En het leven liefhebben, temidden van de weeën, betekent vertrouwd zijn met het binnenste geheim van het leven. (profeet) Onder zware druk wordt koolstof diamant maar waar is je schittering. Je zit meer in zak en as!
  Een ander vragen 5 kg voor je af te vallen zal nooit lukken, je kunt een goed coach hebben maar het werk
  moet iedere ziel zelf verrichten. Je moet je eigen vlammetje, je moet je eigen licht en inzicht ontwikkelen.
  En Bregje er is altijd licht aan het einde van de tunnel…innerlijke kracht komt nooit door hulp van buitenaf.
  Wat niet wil zeggen dat je geen hulp moet zoeken. Ik maak me zorgen om je. Maak een afspraak met Liz of
  iemand anders want ik kan deze gemoedstoestand niet geheel juist inschatten. Heel veel sterkte
  en vergeet niet de pijnlijke zandkorrel die de oester grote smart bezorgt tevens de geboorte is van een
  prachtige parel.

 5. Bregje zegt:

  Hoi Gala,
  Ja, je hebt mijn wanhoop goed aangevoeld. Maar het gaat in golven, ik heb ook betere momenten. Ik heb een paar zware maanden achter de rug en heb ook hulp gezocht. Het herstel gaat langzaam. Ik weet dat ik het zelf moet doen, maar ik lijk net niet bij de kern te komen. Ik voel wel dat als ik daar wil komen, ik dicht bij mijn emoties moet blijven maar dat is dus het zware ervan. Astrologisch verklaar ik het uit transit Pluto conjunct mijn 12e huis Venus (en Pluto nu retrograde), trnasit Saturnus op MC, en niet te vergeten ook Uranus nu vierkant mijn radix Saturnus. De innerlijke kracht die ik had opgebouwd, is totaal verdwenen, ik heb het half weggegeven maar er is ook meer van me gestolen/genomen dan ik in de gaten had. Het enige wat ik er mee kan doen, is rustig weer opbouwen, mezelf vergeven en het nooit meer zo ver laten komen. Maar ik ben bewust over die grenzen gegaan, en daarom ben ik aan het uitzoeken waarom. Die veel te lage eigenwaarde gepaard met onstilbare behoefte aan liefde.
  Maar mijn stukje over de diamant moet je niet verkeerd interpreteren hoor, ik bedoel juist dat ik me niet zomaar meer weggeef maar dat iemand moeite moet doen. En dan bedoel ik dus niet zomaar iedereen, die mij kan komen uithakken, ik hoop dat je dat nu wel begrijpt zoals ik het bedoel.
  Dank je voor je bezorgdheid, die kwam ook wel helemaal binnen bij mij.
  Dat is lief van je en helpt mij weer om lief tegen mezelf te zijn.

  Breg

 6. Gala zegt:

  Bregje, dat is mooi! Heb vandaag veel aan je gedacht. Als je niet van jezelf houdt waarom zou een ander
  het dan moeten doen. Niemand anders dan jezelf WEET wat je werkelijk waard bent. Je moet dat mooie mensje
  het best willen verzorgen van allemaal. Je bent het verplicht aan jezelf.
  Die onstilbare honger naar liefde, dat gat in jezelf komt omdat je niet genoeg van jezelf houdt. Als er maar
  iets of iemand komt die dat gaatje een stukje vult ben je verkocht. Je lat ligt te laag, iedere schuinsmarcheerder
  kan dat sprongetje maken. Je zegt wel dat je nu beter weet, maar in een hopeloze bui ben je weer met
  ALLES tevreden. Zolang je een liefdesjunkie blijft trekt je de verkeerde mensen aan.
  Je zult je emotioneel verder moeten ontwikkelen en een eenmaal opgebouwde innerlijke kracht is niet zomaar
  foetsie. Je laat je nog teveel door je emoties lijden met een lange ij. Emoties verdiepen je persoonlijkheid
  maar zolang we ze niet kunnen leiden en begeleiden allemaal met korte ei zijn we weerloos, stuurloos aan
  ze overgeleverd; Het goede nieuw is dat door DOORLEVEN van onze gevoelswereld we vanzelf krachtiger
  worden; Het is als fietsen tegen wind in, je spieren krijgen vanzelf meer kracht. Vluchten is omdraaien en
  de wind in je rug voelt lekker aan maar helaas geen spierkracht.
  Vertrouwen in het kloppende hart van leven, het leven heeft zin, en we zijn hier niet voor niets met zoveel
  ellende bezig. Als je kunt vertrouwen met heel je hart dat deze verdieping van je persoonlijkheid zin heeft is
  al veel leed geleden. Heel veel sterkte je kunt altijd meer dan je DENKT….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *