Astrologieblog Weekhoroscoop: Pluto retrograde, karma en vreugde

Astrologieblog weekhoroscoop: Op 2 april ging Jupiter direkt lopen in Leeuw. Op die dag in Hatton Garden, London is een zeer gerafineerde overval gepleegd. Men schat dat er 275 miljoen aan buit is gemaakt. Jupiter in Leeuw denkt altijd groot!! Met Jupiter stilstaand op woensdag is de ontvoerde Nederlander Sjaak Rijke eindelijk vrijgelaten. Hilary Clinton (die Mars, Pluto en Saturnus in Leeuw heeft staan) stelt zich wederom als presidentskandidaat beschikbaar. Het is zoals ik vorige week schreef: het rad van fortuin draait weer! Er komt een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Atrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag verlaat Mercurius het teken Ram voor de praktisch en pragmatisch teken Stier. Mercurius heeft met onze handen en onze handelingen te maken en de tijd is rijp om concrete resultaten te boeken. Stier is weliswaar wat minder snel uit de voeten dan de Ram – maar hij heeft meer geduld en meer oog voor de detailles. Een schitterende receptie tussen Venus in Tweeling en Mercurius in Stier – maakt ruimte vrij voor creatieve oplossingen. Dit is een heel prettige samenwerking tussen twee belangrijke planeten. Onze passie en enthousiasme krijgen vorm. Dingen worden tastbaar. Omdat lucht ruimte schept, en Venus liefdevol is, kan de wederzijdse receptie tussen Mercurius en Venus goed voor onze persoonlijke relaties zijn. Waardering (Venus) wordt geuit (Mercurius). Dit is een heel expressieve, cooperatieve, samenwerking waar we veel profijt aan kunnen hebben. Er is meer geestelijke rust en ruimte.

Astrologieblog weekhoroscoop: Nu dat we het toch over relaties hebben… Eveneens op woensdag staat Venus opposiet Saturnus. Saturnus heeft met manifesteren te maken, maar ook met grenzen en verantwoordelijkheid. Bepaald gedrag wordt aan banden gelegd of minstens bespreekbaar gemaakt. Saturnus vindt het belangrijk om de afspraken helder en concreet te hebben. Een conflikt over geld behoort ook tot de mogelijkheden. Het is belangrijk met een oppositie om bewust de andere kant van het verhaal te zien. Op woensdag staat de Maan in Vissen ook conjunct met Neptunus – en beide planeten staan haaks op Venus/Saturnus. Onder deze energie, is het belangrijk om een ‘go with the flow’ mentaliteit te hebben. Beweegelijke energie is veranderlijk van aard – en de stemming kan zo omslaan. Jantje lacht. Jantje huilt.

Astrologieblog weekhoroscoop: Pluto staat momenteel stil en op vrijdag begint zijn retrograde fase. Saturnus loopt nu ook retrograde – en keert op 15 juni terug naar het teken Schorpioen. Binnenkort staan Saturn en Pluto wederom in elkaars teken. Het verleden en issues rondom o.a. privacy, sexualiteit, macht en machtsmisbruik steken door de zomer de kop weer op. Het verleden is nog niet met ons klaar. De planeten Saturnus en Pluto en de tekens Schorpioen en Steenbok, gaan over de kern. Deze wederzijdse receptie tilt de sluier om te zien wat achter ligt. Dit is taboe brekende energie.  Interessant bijv. dat zowel Hilary Clinton als Jeb Bush zich juist nu als candidaten opwerpen voor de verkiezingen in de VS. Beide personen hebben een ingewikkeld politiek verleden. In tegenstelling tot Barack Obama die destijds iets fris en nieuw neerzette – voelt dit absoluut niet vernieuwend aan. Wat betekent dit voor ons persoonlijk ? We moeten nu waaks zijn vooral als oude problemen, oude zeer, oude karma, de kop weer opsteekt. Pluto retrograde kan met diepe, diepe frustratie gepaard gaan – omdat we ons in onze vooruitgang geblokkeerd kunnen voelen.

Astrologieblog weekhoroscoop:  Maar…. Het rad van fortuin draait weer… weet je nog? Hoe heftiger sommige dingen zich persenteren – hoe makkelijker het wordt om ze uiteindelijk los te laten. Jupiter in Leeuw herinnert ons aan het belang van ons zelf lief te hebben, vanuit het hart te handelen en het zelf te omarmen. Ik denk spontaan aan de Rune, Othila. ‘We doen zonder te doen en alles wordt gedaan’. In sommige opzichten lijkt de Saturnus en Pluto retrogade energie op een drassige moeras…maar zodra we ophouden met worstelen… zullen we hier de kansen zien liggen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag staat Mars vierkant Jupiter: een conflikt van juwelste. Beide planeten zijn standvastig en wilskrachtig. Een goede dag om veel werk te verzetten – maar ook om een hernia te krijgen. Ga dus niet over je eigen grens heen! Let op je lichaam maar ook op je geest. Op zondag staat Venus vierkant Neptunus. Een goede manier om deze energie vorm te geven is door te dansen of met je ogen dicht naar muziek te luisteren.  Neptunus brengt ons graag in verroering. Een heerlijke strandwandeling maken. In het bos verdwalen. We willen graag de aardse beslommeringen achter ons laten en opgaan in iets dat groter is dan onszelf.  Lekker gaan zweven, dronken of ‘high’ worden. Drugs van allerlei soorten vallen onder Neptunus. Hoog sensitief en open, biedt Mercurius sextiel Neptunus – eveneens op zondag- de ruimte om onze grenzen te verleggen. Na alle inspanningen van zaterdag – kan een dag van rust hard nodig zijn. Wat dacht je van een dag op bed liggen met een fantasie serie of boek ? The Vampire Diaries? Game of Thrones? Ontsnappen kan op zoveel verschillende manieren en dit weekend valt er echt wat te kiezen. 🙂

Ik wens jullie een hele fijne week.

Hoe pakt Pluto retrograde uit in je eigen horoscoop? Welke thema’s keren terug en waar zit de kansen voor vooruitgang en groei? Voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Pluto retrograde, karma en vreugde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *